Ετικέτες

7.5.20

"Η ἐμή Ανάσταση" - Η πιο πρόσφατη ομιλία του π. Ευαγγέλου Παπανικολάου



ΣΧΟΛΙΟ: Οπωσδήποτε ακούστε το πρώτο μισάωρο
μετά βέβαια μάλλον δεν θα μπορείτε να σταματήσετε... 

Ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Παπανικολάου,

Οι αληθινοί Χριστιανοί δεν φοβούνται. Φοβάται αυτός που βρίσκεται μακριά από Τον Ιησού Χριστό

«Περι Δειλιας» ΚΛΙΜΑΞ Αγιου Ιωαννου Σιναϊτου

~ Η δειλία είναι νηπιακή συμπεριφορά μιας ψυχής πού εγήρασε στην κενοδοξία. Η δειλία είναι απομάκρυνσις της πίστεως, με την ιδέα ότι αναμένονται απροσδόκητα κακά.

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ: Δεν έχει καμμία βάση ιατρικώς το κλείσιμο των εκκλησιών!

 
Ο κ. Χατζητόλιος τάχθηκε κατά τους κλεισίματος των εκκλησιών, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να ισχύσει ό,τι και στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός: «Και ενώ θα μπορούσαν οι Εκκλησίες να είναι ανοιχτές, καλά αεριζόμενες, με τον κόσμο ο οποίος προσέρχεται, όπως είπαμε, να είναι μοιρασμένος έτσι ώστε να υπάρχουν οι αποστάσεις ασφαλείας, να υπάρχει η δυνατότητα αυτής της μάσκας που φοράει ο καθένας έτσι ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα της διασποράς, φθάσαμε στο αντίθετο! Όχι μόνο να κλείσουν οι Εκκλησίες, αλλά να απαγορεύεται να στέκεσαι και έξω από την Εκκλησία! Αυτά είναι τρομακτικά πράγματα και ιατρικώς δεν έχουνε καμμία βάση!» υπογράμμισε .

Έλληνες γιατροί: «Δεν μαρτυρείται μετάδοση νόσου από τη Θεία Κοινωνία»


37 Έλληνες γιατροί που ζουν και εργάζονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό ζητούν με επιστολή την οποία έχουν αποστείλει στον Πρωθυπουργό και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανοίξουν οι ναοί.

Οι γιατροί δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στο ζήτημα του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, τονίζοντας:

«Όσον αφορά είδικότερα στη συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αυτό είναι θέμα καθαρώς προσωπικό, το οποίο εξαρτάται απολύτως από την πίστη και τη βούληση του προσερχομένου. Άλλωστε, από τη δισχιλιετή ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας δεν μαρτυρείται περίπτωση μεταδοσης μολυσματικής νόσου από τη Θεία Κοινωνία».

Αναλυτικά η Επιστολή αναφέρει:

Εσύ ο ίδιος δεν ακούς την προσευχή σου, και θέλεις να την ακούσει ο Θεός;


-Ο γέροντας Θεόφιλος από την μονή Σίμπατα έλεγε στους χριστιανούς:«Να προσεύχεσαι όπως μπορείς,για να φτάσεις να προσεύχεσαι όπως πρέπει». Ο καλύτερος δάσκαλος της προσευχής είναι η ίδια η προσευχή.

Σου λέει πως να προσεύχεσαι. Εσύ προσευχήσου και θα σου πει εκείνη πως να προσευχηθείς. Μόνο να την υπακούς.

Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
«Εσύ ο ίδιος δεν ακούς την προσευχή σου, και θέλεις να την ακούσει ο Θεός»;

Η χειραγώγηση των μαζών στην εποχή του κορωνοϊού!


ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ- ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Α' ΜΕΡΟΣ)
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας τον τελευταίο καιρό.

Αποδόμηση του Καποδίστρια, αποδόμηση του Ελληνισμού;


Θεοφάνης Μαλκίδης
Αποδόμηση του Καποδίστρια, αποδόμηση του υπερήφανου, ανιδιοτελούς Ελληνισμού;

Μηνυτήρια αναφορά, για τους Μουσουλμάνους της Θράκης και την μεροληπτική μεταχείριση υπέρ τους και εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών

Χάρης Κατσιβαρδάς | Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς LL.M & Βούλα ...

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών, κατέθεσε ο Δικηγόρος Αθηνών, Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, ( κατ’ άρθρο 42 του Κ.Π.Δ, του άρθρου 1,2,5 του Ν. 4194/2013 καθώς και της παραγράφου 2  του άρθρου 120 του Συντάγματος), εξ αφορμής του πρωτοσέλιδου της Αθηναϊκής εφημερίδας "Εστία"  με τίτλο "Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις, Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπονται Ισλαμικά έθιμα-ο ρόλος του Βουλευτού Ιλχάν", η οποία αναφερόταν, σχετικώς με την ανοχή της κυβέρνησης, κατά την έναρξη της θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων "Ραμαζάνι"  και την εφαρμογή ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών, υπέρ τους (ήτοι των Μουσουλμάνων εν προκειμένω), κατά παράβαση του άρθρου, 3, 13, του Συντάγματος καθώς και των άρθρων 9 και 14 της ΕΣ.Δ.Α.

Ας ακούσουμε τον ψαλμωδό...

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ: Ο Ψαλμωδός Βασιλιάς Δαυίδ

Σταχυολόγηση
...
εἶπαν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτῶν αἱ συγγένειαι αὐτῶν ἐπὶ τὸ αὐτό· δεῦτε καὶ καταπαύσωμεν πάσας τὰς ἑορτὰς τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τῆς γῆς.
...
ἀνάστα, ὁ Θεός, δίκασον τὴν δίκην σου· μνήσθητι τοῦ ὀνειδισμοῦ σου τοῦ ὑπὸ ἄφρονος ὅλην τὴν ἡμέραν. μὴ ἐπιλάθῃ τῆς φωνῆς τῶν ἱκετῶν σου· ἡ ὑπερηφανία τῶν μισούντων σε ἀνέβη διὰ παντός.
...

Ας διαβάσουμε και τους υπόλοιπους στίχους και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας...

Ψαλμός 73

Ἡ σωτηρία ἀπό τίς ἐπιδημίες:.«Καί τότε ὁ ἀρχάγγελος Μιχαήλ ἔβαλε τό ἀστραφτερό του ξίφος στό θηκάρι»


Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή κάθε βδομάδα στους ναούς τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, συγγραφέας της οποίας είναι ο Άγιος Γρηγόριος ο Μέγας, Πάπας Ρώμης, που αποκαλείται και Διάλογος. Να θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η διακονία του στη Ρώμη.
Στα τέλη του 6 αιώνα στην Ιταλία εξαπλώθηκε φοβερή επιδημία πανώλης, στην έναρξη της οποίας πέθανε ο πάπας Πελάγιος ο Δεύτερος. Τότε ο Άγιος Γρηγόριος ομόφωνα εκλέχθηκε διάδοχός του. Κάλεσε το λαό της Ρώμης να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους. Στο βίο του Αγίου λέγεται ότι απευθύνθηκε στο λαό με τα εξής λόγια:

Νέο χτύπημα: σεξουαλική αγωγή ή βάρβαρη επίθεση κατά… «νηπίων»;

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Θεολόγος

«Ανάθεμα την ώρα ποιος ορίζει εδώ 
το ανάποδο βαφτίζει και το λέει σωστό» 
Οδ. Ελύτης, «ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» 

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Ενώ πιστοί και ιερείς διώκονται, άλλοι κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα χωρίς αποστάσεις ασφαλείας!


Σχόλιο: Κάτι μου λέει ότι εμείς φταίμε... Όλοι αυτοί οι οικολόγοι, αριστεροί κτλ. έχοντας πίστη σε κάτι κατώτερο ΔΕΝ φοβούνται τα πρόστιμα, ενώ εμείς φοβόμαστε (ενώ υποτίθεται ότι πιστεύουμε στον Παντοκράτορα Θεό, τον Δημιουργό των πάντων)... Καλά να πάθουμε... Τους δείχνουμε ότι φοβόμαστε, τους δείχνουμε ότι είμαστε δειλοί, ότι είμαστε χλιαροί και τους επιτρέπουμε να μας πατήσουν κάτω. Και αυτοί δεν χάνουν την ευκαιρία... Θα μου πείτε εμάς θα μας έριχναν δακρυγόνα, θα μας έριχναν πρόστιμα κτλ. ΙΣΩΣ ναι, ίσως όχι. ΔΕΝ το δοκιμάσαμε ΠΟΤΕ, δεν θα το μάθουμε. Αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα των Αγίων μας,  θα το ξέραμε κι ακόμα κι αν δεχόμασταν συνέπειες, θα είχαμε τον Θεό μαζί μας να μας παρηγορεί και να μας ενδυναμώνει. Τώρα τον έχουμε; Μήπως γι΄αυτό οι περισσότεροι είμαστε θλιμμένοι και παραμένουμε φοβισμένοι; Μήπως γι'αυτό είμαστε και θυμωμένοι; Τα παραπάνω τα λέω για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου... Αν συνεχίσουμε έτσι, πολύ εύκολα θα μας βάλουν στο μέλλον (είτε το εγγύς είτε το πιο μακρινό) και το τσιπάκι και ό,τι άλλο θελήσουν. Καιρός να αλλάξουμε πορεία. Καιρός να γίνουμε πιο γνήσιοι. Καιρός να αγαπήσουμε πραγματικά τον Θεό και όχι τον εαυτούλη μας. Καιρός να γίνουμε έτοιμοι να "πεθάνουμε" για τον Θεό σε αυτόν τον κόσμο, διαφορετικά ΔΕΝ θα ζήσουμε στον επόμενο (μαζί Του).

Τη στιγμή που η Εκκλησία έχει μπει στο στόχαστρο, με τα μέτρα για τον κορονοϊό, και που έφτασαν μέχρι και σε διώξεις εναντίον Ιεραρχών, Κληρικών, αλλά και πιστών, για ορισμένους πολίτες ισχύουν άλλα δεδομένα. Και μάλιστα με την ανοχή του κράτους.