Ετικέτες

21.3.15

Ο Άγιος - 3ο επεισόδιο


Το τηλεοπτικό εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε ανέβασε στο διαδίκτυο την τηλεταινία  "Ο Άγιος", δικής του παραγωγής, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Παστουρματζή, εκδόσεων " Εν πλω". Την ταινία παρακολούθησαν πολλές ενορίες και μοναστήρια και τη χαρακτήρισαν ως πολύ ψυχωφέλιμη.

Δείτε το τρίτο επεισόδιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Κανένα παιδί δεν χρειάζεται να ζει στη γυάλα

Ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα που φοβίζει πολύ κάποιους γονείς. Δικαιολογημένα;
Ο βήχας είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει τις διάφορες εκκρίσεις που υπάρχουν λόγω φλεγμονής. Μέχρις ενός βαθμού τον θέλουμε γιατί χωρίς αυτόν οι εκκρίσεις μένουν στους βρόγχους δημιουργώντας λοιμώξεις. Είναι λάθος να προσπαθούμε να κόψουμε το βήχα σ’ ένα παιδί που βήχει 4-5 φορές τη μέρα. Αν όμως ο βήχας είναι τόσο έντονος ή συχνός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή δεν αφήνει το παιδί να κοιμηθεί τη νύχτα ή συνδέεται με συμπτώματα, όπως δύσπνοια ή πυρετό, θα πρέπει να πάμε οπωσδήποτε στο γιατρό. Φυσικά, ένα βρέφος που βήχει είναι ένας συναγερμός για να το δει αμέσως ο παιδίατρος.

Η χθεσινή έκλειψη ηλίου!



Οι πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να παρακολούθησαν την έκλειψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ήταν ορατή σε όλη σχεδόν την χώρα. Η έκλειψη που ξεκίνησε στις 10:40' το πρωί, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις 12:50', προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν.

Εαρινή Ισημερία



Η Εαρινή ισημερία γίνεται περίπου στις 21 Μαρτίου, όταν το κέντρο του Ηλίου είναι κατακόρυφο προς τον γήινο ισημερινό, διασχίζοντας τους ουρανούς από Νότο προς Βορρά, ενώ η φθινοπωρινή ισημερία γίνεται περίπου στις 23 Σεπτεμβρίου όταν ο Ήλιος διασχίζει από Βορρά προς Νότο.

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής 22/3/15 (Δ’ Νηστειῶν - Ἰωάννου τῆς Κλίμακος)


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Θ´ 17 - 31

Ιάκωβος Ανδρεαδάκης: Ένας Ήρωας με Σύνδρομο Down που “χαλάει” το success story του τουρισμού.


-αμφ: Ένα δικό μας παιδί, που έχει την ευλογία να στηρίζεται από μια εξαιρετική οικογένεια!!! Είμαστε ευτυχείς που συνυπήρξαμε τόσα χρόνια στο χώρο του σχολείου...Ειρήνη, Βασίλη, Παναγιώτη, τα σέβη μας & την αγάπη μας!!!

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down


Σήμερα 21 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου Down. Δείτε δύο από τα καλύτερα βίντεο που κυκλοφορούν στο youtube παρακάτω:

Κυριακὴ Δ´ Νηστειῶν (Ἰωάννου Κλίμακος): ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.


Κυριακὴ Δ´ Νηστειῶν (Ἰωάννου Κλίμακος)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 22 Μαρ. 2015:

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ



σχόλιο Krostandis: Ας μην ξεχνάμε τα αδέλφια μας,κάπου εκεί έξω στη ξενιτιά χτυπά η καρδιά ενός δικού μας ανθρώπου ας προσευχόμαστε.....


Ο Ελληνισμός της Διασποράς αποτελεί αναμφίβολα αναπόσπαστο κομμάτι της Μητροπολιτικής Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, τα 7 εκατομμύρια Ελλήνων, εγκατεστημένων σε 140 χώρες του κόσμου, που με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού.
Που ζουν και μεγαλουργούν σε μια άλλη Ελλάδα, δυναμική, μαχητική, δημιουργική, η οποία ενστερνίζεται τα προβλήματα της Μητέρας Ελλάδας και ιδιαίτερα τα εθνικά μας θέματα.

Καραϊσκάκης – Θάνατος στη μάχη ή δολοφονία από ελληνικό χέρι;


Σχόλιο Krostandis:  Αξίζει να το διαβάσετε,γιατί η Ελληνική φιλοσοφία στηρίζετε σε δυο κολώνες σ΄αυτά που αγαπάμε και σ΄αυτά που θυμόμαστε..........
Ο θάνατος του Γεωργίου Καραϊσκάκη καλύπτεται από διαφορετικές αφηγήσεις και φήμες για το τι πραγματικά συνέβη. Φήμες ότι ο θάνατός του προήλθε από φίλια πυρά ή και ότι ήταν προϊόν οργανωμένου σχεδίου. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια έρευνα του Άρη Χατζηστεφάνου για τις συνθήκες θανάτου του Γεωργίου Καραϊσκάκη στη μάχη του Φαλήρου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσάφτη και του ιστορικού Διονύση Τζάκη και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής .