Ετικέτες

26.9.17

Ας ευχηθούμε για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας (Αντωνία, Ιωάννης και Γεωργία)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Το τελευταίο διάστημα κοιμήθηκαν: 
  • η Αντωνία (κλικ εδώ) η οποία τελικά δεν άντεξε μετά από δίμηνη μάχη με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. 
  • ο Ιωάννης 49 ετών ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.
  • η Γεωργία επίσης από καρκίνο στο στήθος και μεταστάσεις.
Τα αδέρφια μας είναι πλέον στα χέρια του Θεού και δεν μπορούν πλέον να κάνουν κάτι παραπάνω. Εμείς όμως μπορούμε... να προσευχηθούμε ο Κύριος να τους ελεήσει.

Αιωνία σας η μνήμη αξιομακάριστοι και αείμνηστοι αδελφοί ημών.

Ας πούμε μια ευχούλα, ας ανάψουμε ένα κεράκι αύριο για τους αδερφούς μας, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι (ένα κάθισμα ή έστω έναν ψαλμό) και ας δώσουμε το όνομά τους για μνημόνευση και σε άλλους όπως και στις ενορίες μας.

Αυτό είναι το προκλητικό Αλβανικό εκπαιδευτικό βιβλίο με τις «Αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα»





Εδώ και μία εβδομάδα άρχισε η σχολική χρονιά 2017 – 2018. Κατά την έναρξη και αυτής της χρονιάς διαπιστώσαμε ότι τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας που διδάσκονται οι μαθητές της 9ης και της 12ης τάξης στην Αλβανία – μεταξύ τους και οι μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων – συνεχίζουν να περιλαμβάνουν το κεφάλαιο «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».

Μιλάμε για την Μικρά Ασία.

Σχετική εικόνα

«Μιλάμε για την Μικρά Ασία», είναι ο γενικός τίτλος σειράς διαλέξεων που διοργανώνονται από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πειραιώς και θα πλαισιώσουν τη φετινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, που εδώ και 13 χρόνια πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ


Η Γερόντισσα Ειρήνη ζει μόνιμα στην Αμοργό. Μετακόμισε εδώ πριν 6 χρόνια από την Αθήνα όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά το κλειστό Μοναστήρι του Άγιο Γιώργη του Βαλσαμίτη και κατάλαβε ότι αυτό ήταν η αποστολή της. Το Μοναστήρι ήταν κλειστό για 300 χρόνια κι η Γερόντισσα του έδωσε ζωή. Το Μοναστήρι είναι μικρό και η Γερόντισσα το έχει μετατρέψει σε επίγειο παράδεισο. 

Το θαύμα στην Ανάβρα που οι δανειστές το έκαναν να σβήσει! Καταστρέφουν την Ελλάδα τα καθάρματα της ΕΕ! Διαβάστε και φρίξτε

Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.