Ετικέτες

7.2.19

Κωνσταντίνος, Ελένη, Βαρβάρα, Γεώργιος, Ηλίας: μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ο γαρ ζυγος μου χρηστος


Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι: "Όταν επισκέπτεται ο πόνος τον άνθρωπο, τότε του κάνει επίσκεψη ο Χριστός" (βλ. εδώ). Ταυτόχρονα δίνεται όμως και η ευκαιρία σε εμάς να μοιραστούμε τον πόνο των αδερφών μας και να τον κάνουμε προσευχή, όχι απαραίτητα να φύγει ο πόνος, αλλά να δοθεί η δυνατότητα στους αδερφούς μας να σηκώσουν τον σταυρό τους, το οποίο είναι εφικτό με τη βοήθεια του Κυρίου ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι: "Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς. ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν· ὁ γὰρ ζυγός μου χρηστὸς καὶ τὸ φορτίον μου ἐλαφρόν ἐστιν. (Ματθ. ια΄(11), 28-30)"


Ας προσευχηθούμε λοιπόν για τους αδερφούς μας:

Κωνσταντίνος: καρκίνος οισοφάγου (χημειοθεραπείες).

Ελένη: βαριά άρρωστη λόγω γρίπης.



Βαρβάρα: κινδυνεύει να χάσει την εργασία της, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ηλίας (13 ετών): Παρακαλεί πολύ η Ελληνορθοδοξη οικογένειά του,ο πατέρας Γεώργιος, η μητέρα του Σιλουανή (Σίλβια) και τ' αδέλφια του Παναγιώτης και Έλενα. Αυτή τη στιγμή ο Ηλίας βρίσκεται στο St Jude Hospital (του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου!) στο Memphis, Tennessee. Έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και είναι μη εγχειρήσιμος γιατί έχει εγκατασταθεί πάνω σε ζωτικό σημείο του εγκεφάλου. Μόνο ακτινοβολία ή/και χημειοθεραπεία μπορεί να κάνει ώστε να συρρικνωθεί προσωρινά ο όγκος, μέχρι να μεγαλώσει ξανά...Πραγματικά ο Ηλίας χρειάζεται τις προσευχές μας.


Γεώργιος: πατέρας δύο κοριτσιών και παππούς άλλων δυο παιδιών, διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες, με μεταστάσεις. Η σύζυγος του Ευστρατία, μας θερμοπαρακαλεί να ικετεύσουμε, όλοι μαζί, τον Χριστό μας, για να τον βοηθήσει. Το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Σχόλιο - προσθήκη: Επαναφέρουμε επίσης στην κατάσταση προσευχής τους Παναγιώτη και Ηλία, καρκινοπαθείς για τους οποίους είχαμε ξανά ενημέρωση.

Ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή έστω ας πούμε ένα  "Κύριε ελέησον".

Με τον πόνο μας επισκέπτεται ο Χριστός

Σχετική εικόνα



Άνθρωπος που δεν περνάει δοκιμασίες, που δεν θέλει να πονάη, να ταλαιπωρήται, που δεν θέλει να τον στεναχωρούν ή να του κάνουν μια παρατήρηση, αλλά θέλει να καλοπερνάη, είναι εκτός πραγματικότητος. «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος, και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν», λέει ο Ψαλμωδός (Ψαλμ. 65, 12).

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


Οι εξελίξεις της επικαιρότητας δεν επιτρέπουν αισιοδοξία

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου του 2018 συνήλθε εκτάκτως σε Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό να ενημερωθεί από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’, σχετικά με την πρόταση της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

Πόσο δυνατή είναι η Πίστη σου στο Θεό; (Συγκλονιστικό)


Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, που θέλησε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό.

Η ομορφιά της Εκκλησίας ως σώμα Χριστού


Και τώρα θα πω κάτι που θα ήθελα να το βάλει ο καθένας στην καρδιά του: χρειαζόμαστε όλοι το Θεό κι έναν τουλάχιστον καλό φίλο, όμως χρειαζόμαστε ακόμη και κάτι άλλο.

«Δόξα τη φιλανθρωπία Σου, Κύριε»


Ευλογημένα μου παιδιά,
Ο Θεός μας είναι αγάπη και «ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» (Α΄ Ιωαν. 4,16).

Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς θα ’θελα να ’ναι ο θάνατός μου


Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς θα ’θελα να ’ναι ο θάνατός μου. Ποια θα ’ναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ’ναι τα τέλη μου «ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά»και να ’χω «καλήν ἀπολογίαν» μπροστά στο φοβερό το βήμα του Χριστού μου.

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Υπομονή να πας να αγοράσεις!»



– Γέροντα, πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τον άλλον, όταν είναι νευριασμένος;