Ετικέτες

2.3.14

Τριήμερο αδιάλειπτης προσευχής και χωρίς τροφή οι Αγιορείτες Μοναχοί!


Αδιαλλείπτως προσεύχεσθε, για τους  Αγιορείτες μοναχούς το επόμενο τριήμερο.


Μετά το πέρας του εσπερινού  της μετανοίας που  τελέστηκε απόψε οι μοναχοί αποσύρθηκαν στα κελιά τους και μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα θα ζουν προσευχόμενοι. Η επικοινωνία με τον κόσμο διακόπτεται εντελώς. Τράπεζα (φαγητό) δεν θα υφίσταται.

Εκοιμήθη σήμερα το μεσημέρι ο πατήρ Τιμόθεος Κιλίφης

1
Σήμερα μετά το μεσημέρι, "εκοιμήθη" ο γνωστός και αγαπητός ανά την Ορθοδοξία Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, αδελφός της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να τον αναπαύσει μετά των δικαίων και αγίων Του! 


Λίγα λόγια για τον πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη

Από ληστής … Άγιος!


Από ληστής …  Άγιος!
Πόσοι και πόσοι πρώην μεγάλοι αμαρτωλοί και εγκληματίες δεν έγιναν με την μετάνοια και την ταπείνωσή τους, χάρη στο έλεος και την ευσπλαχνία του πανάγαθου επουράνιου Πατέρα μας, μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας μας!

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο όσιος Μωυσής ο Αιθίωψ. Η μεταστροφή του, από τον δρόμο του εγκλήματος στον δρόμο της αρετής, μπορεί να παρηγορήσει τον κάθε σύγχρονο μεγάλο αμαρτωλό που διστάζει στη σκέψη αν ο Θεός μπορεί να τον συγχωρήσει και να τον δεχτεί και πάλι στην αγκαλιά Του σαν παιδί Του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει τρία στρατόπεδα...


Με βάση το CNN οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει από το μεσημέρι τρία στρατόπεδα στην Χερσόνησο 
της Κριμαίας.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 2 Μαρτίου

15
(Ματθ. στ´ 14-21) - Κυριακή της Τυρινής


Είπεν ο Κύριος· εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουράνιος· εάν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών.῞Οταν δε νηστεύητε, μη γίνεσθε ώσπερ οι υποκριταί σκυθρωποί· αφανίζουσι γαρ τα πρόσωπα αυτών όπως φανώσι τοις ανθρώποις νηστεύοντες· αμήν λέγω υμίν ότι απέχουσι τον μισθόν αυτών. συ δε νηστεύων άλειψαί σου την κεφαλήν και το πρόσωπόν σου νίψαι, όπως μη φανής τοις ανθρώποις νηστεύων, αλλά τω πατρί σου τω εν τω κρυπτώ, και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ.Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επί της γης, όπου σης και βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται διορύσσουσι και κλέπτουσι· θησαυρίζετε δε υμίν θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν· όπου γαρ εστιν ο θησαυρός υμών, εκεί έσται και η καρδία υμών.


Ακολουθεί η  απόδοση στη νεοελληνική:

Πούτιν σε Ομπάμα: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ουκρανία»

Τα γεγονότα...σαν σήμερα 2 Μαρτίου

 Τα γεγονότα...σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1822, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταλαμβάνει την περιοχή του Γηροκομείου Πατρών, την οποία κατείχαν 12.000 του Μεχμέτ Πασά.
Άλλα ιστορικά γεγονότα:

Γιατί νηστεύουμε την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

1
Άγι­ου Ι­ω­άν­νου του Χρυ­σο­στό­μου


Για ποι­ο λόγο νη­στεύ­ου­με τις σα­ράν­τα αυ­τες η­μέ­ρες; Την πα­λαιά ε­πο­χή πολ­λοί πι­στοί προ­σέρ­χον­ταν στα μυ­στήρι­α χω­ρίς κα­μία προ­ε­τοι­μα­σί­α και μάλι­στα κα­τά την ε­πο­χή που ο Χρι­στός τα συ­νέ­στη­σε.