Ετικέτες

12.4.15

Νηστειοδρόμιο της διακαινησίμου εβδομάδας (12-18 Απριλίου 2015)


Χριστός Ανέστη!



Χρόνια Πολλά, καλά κι ευλογημένα σε όλους και όλες με αγάπη και υγεία. 

Η εβδομάδα που ακολουθεί μετά το Πάσχα είναι η διακαινήσιμος εβδομάδα και όλες οι ημέρες είναι ημέρες γιορτής, ισοδύναμες με την Κυριακή του Πάσχα. Το ότι καταλύουμε τρόφιμα χωρίς περιορισμό δεν σημαίνει ότι δεν ακολουθούμε την πνευματική ζωή. Έχουμε υποχρέωση σε αυτό το διάστημα να προσευχόμαστε (όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες) και να εκκλησιαζόμαστε αν γίνεται ακόμα και καθημερινά, αλλά και να κοινωνούμε όποτε το επιθυμούμε (εφόσον έχουμε την άδεια του πνευματικού μας). 

Δευτέρα-Κυριακή: κατάλυση εις πάντα

Η “Διακαινήσιμος” εβδομάδα


Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή, δηλαδή, την Κυριακή του Θωμά, λέγεται «διακαινήσιμος».

Εσπερινός της Αγάπης - Τι συμβολίζει; (ευαγγέλιο και βίντεο)


Το απόγευμα της Κυριακής τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας
Η Ανάσταση του Χριστού είναι ο θεμέλιος λίθος της Ορθόδοξης Πίστης. Είναι ο ακλόνητος βράχος, επάνω στον οποίο είναι κτισμένη η «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Η Ορθόδοξη Αγωνιστική Ομάδα "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος" σας εύχεται ο Παθών και Αναστάς Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός να αναστήσει τις καρδιές και τις ψυχές μας, να μας ξυπνήσει από τον πνευματικό θάνατο και να αναστήσει και την πατρίδα μας.


Κήρυγμα πατρός Λαυρεντίου για την ανάσταση (Απρίλιος 2014)

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο διάρκειας 15 λεπτών όπου ο πατέρας Λαυρέντιος μιλά για την ανάσταση. Εν ολίγοις απαντά στο ερώτημα: 

"Γιατί πρέπει να είμαστε 100% βέβαιοι ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αναστήθηκε;"

Ακούστε το κήρυγμα με προσοχή!