Ετικέτες

19.6.17

Μάρτυρες του Ιεχωβά – Ορθόδοξε Χριστιανέ με μια απλή κίνηση θα τους αποστομώσεις!!!



Όλοι γνωρίζουμε τους ανθρώπους αυτούς για τα δημόσια κηρύγματά τους. Καθημερινά τους συναντάμε στους δρόμους, στις πλατείες, στο σταθμό του ηλεκτρικού, ακόμη έρχονται και στα σπίτια μας.
Επειδή μας ρωτούν αρκετοί φίλοι μας, όταν μας ενοχλούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τι πρέπει να κάνουμε, η απάντηση είναι η εξής: 

Οι μπερδεμένοι ψυχικά άνθρωποι γίνονται αιρετικοί



«Οι μπερδεμένοι ψυχικά άνθρωποι γίνονται αιρετικοί. Η αίρεσις όμως είναι σύστημα και, ως σύστημα που είναι, κάνει τους ανθρώπους δραστηρίους, ενεργητικούς, μεθοδικούς. Η Εκκλησία μας όμως δεν είναι σύστημα. Είναι αγάπη, είναι σεβασμός προσώπου, είναι ελευθερία προσώπου, είναι ο Χριστός, είναι το παν.

Μεγάλη άνοδος της Ορθοδοξίας στην Ανατολική Ευρώπη






Πώς καταγράφεται η θρησκευτική πίστη στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη σήμερα, ένα τέταρτο του αιώνα μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ; Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει μια έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Ποιοι ήταν οι "αδελφοί" του Κυρίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αδελφοί του Κυρίου   Αποτέλεσμα εικόνας για Ιούδας αδελφόθεος   Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αδελφοί του Κυρίου

Πέντε πρό­σω­πα χα­ρα­κτη­ρί­ζον­ται στα Ευ­αγ­γέ­λια ως α­δελ­φοί του Κυ­ρί­ου. Τα ο­νό­μα­τά τους εί­ναι Ι­ά­κω­βος (μεγάλος και μικρός), Ι­ω­σής, Ι­ού­δας και Σί­μων (Ματθ. 13, 55. Μαρκ. 6, 3). Ως προς τη σχέ­ση τους με τον Χρι­στό δι­α­τυ­πώ­θη­καν συ­νο­λι­κά ο­κτώ α­πό­ψεις που σχε­τί­ζον­ται ά­με­σα με το α­ει­πάρ­θε­νον της Θε­ο­τό­κου. Έ­ξι α­πό αυ­τές το προ­ϋ­πο­θέ­τουν, ε­νώ δύ­ο (μί­α αρ­χαί­α και μί­α νεώτερη) το α­πορ­ρί­πτουν. Οι α­πό­ψεις αυ­τές εί­ναι οι ε­ξής:


Ι.Μ. Φθιώτιδος: Τέλος στους εξωφρενικούς στολισμούς στα Μυστήρια


Ι.Μ. Φθιώτιδος: Εγκύκλιο προς τους ιερείς της περιφέρειας του απέστειλε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος υπογραμμίζοντάς τους την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τους πιστούς για την ανάγκη διαφύλαξης της ευπρέπειας και της ιερότητας των εκκλησιών, από τους διάφορους εξωφρενικούς -και πολλές φορές προκλητικά ακριβούς- στολισμούς που γίνονται σε βαπτίσεις και γάμους. Όπως επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος «ἐξεζητημένοι στολισμοί «τέλος»»!

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής: