Ετικέτες

30.11.18

"Γιάννη, σήμερα μη πας από αυτόν τον δρόμο.Έχουν κάνει καρτέρι να σε σκοτώσουν..."

Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης...


 Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης...

Το θαύμα του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και η ομολογία του αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τὸ θαῦμα τοῦ ὁσίου Ἰακώβου τοῦ ἐν Εὐβοίᾳ καὶ ἡ ὁμολογία τοῦ ἁγίου Φιλουμένου τοῦ Κυπρίου (11/2017)
Τὸ θαῦμα τοῦ ὁσίου Ἰακώβου τοῦ ἐν Εὐβοίᾳ καὶ ἡ ὁμολογία τοῦ ἁγίου Φιλουμένου τοῦ Κυπρίου (11/2017)

Όταν το Πάσχα πέφτει … Νοέμβριο!

IEREAS
*Μία από τις πιο συγκινητικές και συγκλονιστικές ιστορίες μετανοίας (που συνέβη στην εποχή μας) που έχουμε διαβάσει! Αφιερώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας – αξίζει να την διαβάσετε. Στο τέλος δύσκολα θα κρατήσετε τα δάκρυά σας…
~ Kυριακή πρωί, ώρα εφτάμιση.
Η ειδοποίηση από το κινητό τού θύμισε ότι έπρεπε να σηκωθεί. Η ζεστασιά της κουβέρτας δεν τον βοηθούσε. Πάτησε την αναβολή και γύρισε πλευρό. Δεν κατάλαβε πότε πέρασαν δέκα λεπτά. Το κινητό ξαναχτύπησε. Σηκώθηκε εκνευρισμένος. Οι γονείς έλειπαν, είχαν πάει στο χωριό τους. Τους υποσχέθηκε ότι θα πήγαινε σήμερα στο μνημόσυνο ενός γείτονα, εκπροσωπώντας όλη την οικογένεια. Τα βαριέται αυτά τα τυπικά, τα δήθεν, τα «είναι υποχρέωσή μας να πάμε», αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Όταν η περιουσία «μετουσιώνεται» σε ουσία!

άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
… και αίφνης, «του κύλικος πληρωθέντος και του ύδατος υπερεκχυθέντος», οι αρχιερείς και οι ιερείς ηγανάκτησαν σφόδρα άπαντες και ομοθυμαδόν ήραν φωνήν για τις αλλεπάλληλες και φοβερές αδικίες, τις οποίες εφαρμόζει το Κράτος κατά της Εκκλησίας, με την συνέργεια του αρχιεπισκόπου. Και συνελθόντες  σε ιερές συνάξεις, σε όλες σχεδόν τις μητροπολιτικές επαρχίες, εξέδωσαν ψηφίσματα αποφάσεων προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας. Ο δε προειδοποιητικός λόγος μητροπολίτου προς τον αρχιεπίσκοπο:
«Θα πρέπει να καταλάβετε ότι προσπαθούμε να σας σώσουμε, Μακαριώτατε. Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στην χώρα. Δεν θα μπορείτε να πάτε σε καμιά μητρόπολη από τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν από τους κληρικούς», αποτυπώνει κοντολογίς το μέγεθος της αγωνίας και της αποφασιστικότητας του κλήρου.

Τι κρύβεται πίσω από τα κορίτσια της Αριστεράς στο twitter;


σχόλιο Γ.Θ : Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα η Αριστερά;
Πραγματικά κατάφεραν και ξεπέρασαν σε αθλιότητα ακόμα και τους δοσίλογους της κατοχής... 

«Η πνευματική ζωή έχει χαρές μεγάλες. Πετάς, φεύγεις απ’ τον κόσμο, δε λογαριάζεις τίποτε… Γίνεστε παιδιά που κατοικεί ο Θεός στην καρδιά σας»

ΑΓΙΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ – ΠΕΡΙ ΝΟΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
~ Όταν καλλιεργήσετε την ευχή, δεν σας πειράζουν οι άνεμοι του πειρασμού. Εξασθενεί η δύναμή του, δε μπορεί να σας κάνει τίποτε.

Ημερίδα με θέμα: «Αφήστε με να ζήσω!» [Λάρισα, 2 Δεκεμβρίου 2018]


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
μότιμος Καθηγητς Θεολογικς Σχολς Α.Π.Θ.

Το Φρέαρ του Ιακώβ. Ο τόπος συνάντησης Παλαιάς και Καινής Διαθήκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Φρέαρ του Ιακώβ. Ο τόπος συνάντησης Παλαιάς και Καινής Διαθήκης
Ο αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ μιλάει αποκλειστικά στην Πεμπτουσία για την ιστορία της Μονής, για τα βιβλικά πρόσωπα και γεγονότα με τα οποία συνδέεται ο τόπος όπου βρίσκεται η Μονή, καθώς και για τον σύγχρονο οσιομάρτυρα άγιο Φιλούμενο, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο εντός της Μονής.