Ετικέτες

20.5.18

Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής με προσβολή νεκρών από Γ.Μπουτάρη: «Χ@στηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ» – Ιδού πως ώθησε πολίτες στα άκρα



Σχόλιο: Ειλικρινά λυπούμαστε  Γιάννη Μπουτάρη. Καιρό τώρα πολλοί με καλοπροαίρετη διάθεση , προσπαθούσαν να σε προφυλάξουν από τους "φίλους σου". Εσύ όμως με έπαρση και αλαζονεία δεν άκουσες τίποτα!  Το χειρότερο όμως για σένα είναι , πως άλλοι  σε βάζουν να λες αρλούμπες και συ να τις τρως. 

Ξέσπασε η λαϊκή οργή κατά του υμνητή του Κεμάλ χθες στη Θεσσαλονίκη. Οι παλαιότερες αναφορές του για την γενοκτονία και η προκλητική στήριξη προς το gay parade, οδήγησε χθες στα χθεσινά γεγονότα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/5/18 - 27/5/18)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (21/5-27/5) είναι η έβδομη και τελευταία εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Αυτή την Παρασκευή τρώμε λαδερό (Γ΄ Ευρέσεως Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου), αλλά την Τετάρτη άλλοι κάνουν άλαδο και άλλοι τρώνε λαδερό (βλ. δύο εκδοχές παρακάτω).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη: νηστεία (άλαδο ή λαδερό φαγητό)

Παρασκευή: λαδερό φαγητό
[Γ΄ Ευρέσεως Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου]

Υπάρχουν δύο εκδοχές: 
1. Η πρώτη είναι ότι πλέον κάνουμε άλαδο τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, μετά την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα (Παρασκευή μετά την Ανάληψη, και Τετάρτη και Παρασκευή προ της Κυριακής της Πεντηκοστής), οπότε έχουμε σταματήσει να λέμε το "Χριστός ανέστη".
2. Η πιο χαλαρή εκδοχή λέει ότι καταλύουμε οίνο-έλαιο σε όλη τη διάρκεια του πεντηκοσταρίου. Αυτή η εκδοχή αναγράφεται στο Νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη (Δ΄ Έκδοση, σελ. 117-118), όπου και δίνεται και αναφορά στο πηδάλιο και σε σχόλιο του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ακολουθήστε την εκδοχή που θα σας υποδείξει ο πνευματικός σας!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  • Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα
Ένα πολυθεματικό Μουσείο με συλλογές που άπτονται στα ενδιαφέροντα των παιδιών.
Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, αναπτύσσονται εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν έμφαση στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, στην ερευνητική μάθηση, στις κοινωνικές δεξιότητες και τον διαφορετικό τρόπο μάθησης.

Δείτε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων

Δείτε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων

Γεώργιος Κόλα: «Το κλάμα της προσφυγιάς» από τη συλλογή «Ποντιακή Γενοκτονία» (φωτ.:Gjergj Kola)
Οι Νεότουρκοι και οι κεμαλιστές από το 1914 έως το 1923 μεθόδευσαν την εξόντωση και την εξαφάνιση των χριστιανικών μειονοτήτων της γεωγραφικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας. Οι Έλληνες Πόντιοι θρήνησαν 353.000 ζωές...

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ - ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΒΕΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Λευκός Οίκος: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού

Την άποψη ότι υπάρχει ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το Σάββατο το μεσημέρι.

Γέρων Αθανάσιος Μυτιληναίος: Ο Προτεσταντισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
Ο Προτεσταντισμός
 
Ηγουμένου Ι. Μ. Κομνηνείου Στομίου Λαρίσης
 
Την παρακάτω απομαγνητοφωνημένη ομιλία μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ 
ενώ περισσότερα για τις αιρέσεις εδώ

Τι είναι αίρεσις

Είχαμε αναφερθή την περασμένη φορά εις το θέμα γενικά της αιρέσεως. Αλλά τίθεται το ερώτημα: Τι είναι αίρεσις;

Ἐπιστολὴ Φ. Κόντογλου πρὸς Λατινίζοντα Μητροπολίτη


ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
θήνα, 7 Μαρτίου 1965


Σεβασμιότατε,
...
Παπισμς εναι κα γι τος πιστους, κόμη κα γι τος διάφορους, προσωποποίηση το πνεύματος «το κόσμου», κα κατέστησε τόσο πεχθς κα μισητ τ Εαγγέλιο, σο κανένας θεος φανερς χθρός το Χριστο.

Νέο Βιβλίο: «Ρωμηοσύνη: Το Οδοιπορικό της Ρωμανίας-Βυζαντίου»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ρωμηοσύνη: Τὸ Ὁδοιπορικό τῆς Ρωμανίας-Βυζαντίου», Τὸ νέο συναρπαστικὸ βιβλίο τοῦ Ἠλία Δ. Καλλιώρα
Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος ὄργωσε τὸ χωράφι τῆς ὀρθόδοξης πίστης – Ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ἔριξε τὸν σπόρο τῆς ἀληθείας
Οἱ Ἀπόστολοι καὶ οἱ Ἅγιοι τὸ πότισαν χύνοντας τὸ αἷμα τους – Καὶ ὁ Ἅγιος Κωνσταντῖνος ἄρχισε τὸν θερισμὸ
(Γέροντας ἀσκητὴς τοῦ Παγγαίου Ὄρους)

Γιατί δυσκολευόμαστε να κόψουμε το κάπνισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για καπνισμα

«Το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εγώ, προσωπικά, το έχω κόψει πολλές φορές» έλεγε ο φημισμένος Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε πολλούς καπνιστές, οι οποίοι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, προσπαθούν, αλλά υποτροπιάζουν δίχως καλά καλά να καταλάβουν πώς.