Ετικέτες

30.3.17

Η Αποστολία και πολλά άλλα αδέρφια μας έχουν ανάγκη

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Αύριο πρωί εγχειρίζεται η Αποστολία (κλικ εδώ για να θυμηθείτε). Παρακαλώ κάνετε μια ευχή. Η Αποστολία είναι πιστή γυναίκα, νηστεύει, έχει εξομολογηθεί και κοινωνεί τακτικά.

Στο ίδιο δωμάτιο με την Αποστολία έχουν ήδη κάνει επέμβαση οι:

Ευαγγελία (σύζυγος: Ιωάννης)
Ειρήνη (σύζυγος: Αθανάσιος)
Βαρβάρα

και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες αδελφές μας (θα ενημερώσω με τα ονόματά τους).

Ας ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση σε όσες έχουν ήδη κάνει την επέμβαση και καλή έκβαση σε όσες ακολουθούν.

Προσθέστε στην προσευχή σας και τους εξής:

Αναστασία: σκλήρυνση κατά πλάκας και τετραπληγία
(σύζυγος: Ιωάννης)
Βασίλειος: σκλήρυνση κατά πλάκας

και 

Εμμανουήλ
νέος ο οποίος περνά μεγάλο πειρασμό - ο Θεός να τον φωτίσει!

Ψυχή μου, ψυχή μου


Ακούστε το θαυμαστό προοίμιο του Ρωμανού του Μελωδού που συμψάλλεται με τον Μ. Κανόνα από τον π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη [Ψυχή μου, ψυχή μου, ήχος πλ του β΄]:

«Ψυχή μου, Ψυχή μου, ανάστα τι καθεύδεις;
Το τέλος εγγίζει και μέλλεις θορυβείσθαι·
ανάνηψον ουν, ίνα φείσηται σου Χριστός ο Θεός,
ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών».

Επιτυχής διεξαγωγή της ημερίδας Ιστορίας (φωτογραφίες)
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο Φυλής η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής και την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Νεώς.

Ομιλία κ. Γ. Πραχαλιά στην ημερίδα ιστορίας


Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Άγιοι Πατέρες, κύριε Αντιπεριφερειάρχα Δυτικής Αττικής, κύριε Αντιδήμαρχε της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, κύριοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μιλώ απόψε σε αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο, όπου λειτούργησε ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία της Αττικής, αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Το αντικείμενο της αποψινής ομιλίας μου είχε προγραμματιστεί να αφορά την απελευθέρωση της Αττικής κατά την εθνεγερσία και το ρόλο του καπετάν Μελέτη Βασιλείου. Λόγω αδυναμίας όμως ενός από τους ομιλητές να παρευρεθεί απόψε, θα καλύψω και τη θεματική της δικής του ομιλίας που αφορούσε το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Κατά συνέπεια λοιπόν το έργο μου είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί θα πρέπει σε σύντομο χρόνο να παρουσιάσω το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια αλλά και να αναφερθώ στην απελευθέρωση της Αττικής και το ρόλο του καπετάν Μελέτη. Για να μην σας κουράσω, θα περιοριστώ στην περιγραφή της σχέσης του Καποδίστρια με την απελευθέρωση της Αττικής και το ρόλο του καπετάν Μελέτη.

Ομιλία κ. Α. Μπλάνου στην ημερίδα ιστορίας: Τα διδάγματα των Ηρώων του ’21 σήμερα


Τα διδάγματα των Ηρώων του ’21 σήμερα

Πρόλογος

Το 1821 αποτελεί τη κορύφωση της ιστορικής πορείας του Ελληνικού Έθνους , κι αυτό γιατί η γενιά του ‘21 υπερέβαλε όλες τις γενιές της Φυλής μας:

Ας αναλογιστούμε, όμως: Πώς έφτασαν, οι πρόγονοί μας αυτοί, στον ξεσηκωμό για την Εθνική Παλιγγενεσία; Ποιές ήταν οι αφετηρίες τους; Για ποιά πράγματα αγωνίστηκαν; και τί κέρδισαν; Είχαν εθνική συνείδηση; Ή μήπως την απέκτησαν εκ των υστέρων, κατασκευασμένη σε «εργαστήρια Ιστορίας»; Σας προτρέπω, μέσα από την σύντομη αυτή παρέμβασή μου, να εξετάσουμε μαζί την περίοδο του 1821, όχι ως μια απλή θύμηση των γεγονότων αλλά πρωτίστως για να αντλήσουμε διδάγματα μπροστά στο μεγαλείο των αγωνιστών και τη θυσία των ηρωικών νεκρών που ξανάφεραν  τη λευτεριά στη χώρα που τη γέννησε και βεβαίως για να συνειδητοποιήσουμε ως νεοέλληνες την βαριά κληρονομιά που μας παρέδωσαν.

«Ζωντανό θαύμα»: Στο φως τα «μυστικά» του Παναγίου Τάφου - Παραδίδεται στους πιστούς!


Τεράστιας σημασίας για την Ορθοδοξία όπου αναμένεται να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, είναι η αποκάλυψη του χώρου που παραδοσιακά θεωρείται ο τάφος του Ιησού Χριστού η επιφάνεια δηλαδή όπου τοποθετήθηκε το σώμα του Θεανθρώπου εντός του ναού της Αναστάσεως.

''Το εγκαλώπισμα''

xairetismoi

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ

Οι εμμονές ή οι "δεσμεύσεις" ΣΥΡΙΖΑ, εκτουρκίζουν και με τη βούλα του Πομάκους και τους Ρομά της Θράκης

Δεν κάνει πίσω στη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας ως «μητρικής» στη ΘράκηΣχόλιο: Αυτές είναι οι αριστερές κυβερνήσεις γιαλαντζί. Τα ίδια έκαναν παλιά τα ίδια και σήμερα!

Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Πως ο Ερντογάν γίνεται και επίσημα σουλτάνος

Αποτέλεσμα εικόνας για erntogan

Τον επόμενο μήνα, η Τουρκία ψηφίζει για το αν θα χορηγήσει σημαντικές νέες εξουσίες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.