Ετικέτες

14.5.20

Αποκλεισμός των πιστών από την Θεία Κοινωνία στην Ι.Μ. Γερμανίας


Σχόλιο: Χωρίς να έχουμε προορατικό χάρισμα αρκετοί βλέπουμε εδώ και καιρό ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα. Το έγραψα σε πρόσφατα άρθρα μου και καλούσα τους αρχιερείς να τους αφορίσουν, γιατί σύντομα και οι δικοί μας θα απαγορεύσουν τη θεία κοινωνία με ΦΕΚ. Απλά περιμένουν την κατάλληλη αφορμή... Μακάρι φυσικά να διαψευστούμε, αλλά τόσο για το θέμα της θείας κοινωνίας όσο και για το κλείσιμο των εκκλησιών (εννοώ το νέο που θα ακολουθήσει) όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί πορευόμαστε. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κι εμείς δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε ήδη από την πυκνή ατμόσφαιρα...


Γερμανίας Αυγουστίνος: Αγαπητοί μου Χριστιανοί Όρθόδοξοι τής Γερμανίας, Χριστός άνέστη!
Ή Α. Θ. Παναγιότης, ό Οίκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, άπαντώντας σέ έπίκαιρο έρώτημα γράφει τά έξής.
«Ή Έκκλησία του Χριστού, ύπακούοντας στήν προτροπή τοΰ Ίδρυτή της «άπόδοτε ουν τά Καίσαρος Καίσαρι καί τά τοΰ Θεού τω Θεώ» (Ματθ. κβ', 21), άναγνώριζε άνέκαθεν τήν ύψηλή εύθύνη τού Κράτους νά διαχειρίζεται τά του οίκου του, διατηρούσε δέ και γιά τόν έαυτό της τό ίερό καί άπαράγραπτο δικαίωμα νά διαφυλάσσει άμετακίνητα όσα παρέλαβε, νά όργανώνει τήν έκκλησιαστική ζωή καί νά τελεί τά άγια μυστήρια σύμφωνα μέ τήν κανονική καί έκκλησιολογική της παράδοση και αύτοσυνειδησία.
Στό πνεύμα αύτό, ή Έκκλησία δέχθηκε πρός καιρόν τά περιοριστικά μέτρα, τά όποία έπιβλήθηκαν άπό τά έπι μέρους κράτη λόγω τής σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοϊοΰ COVID - 19.

Γερμανός Καθηγητής Επιδημιολογίας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Φτάνει πια! Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή!»

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!




Σχόλιο: Τα τρία στιγμιότυπα που επέλεξα τα λένε όλα. Φανταστείτε πόσες άλλες αλήθειες λέει ο καθηγητής στην ομιλία του. Αξίζει να αφιερώσουμε 50 λεπτά για να ξεστραβωθούμε και να διαδώσουμε το βίντεο! (αν βέβαια δεν το κατεβάσουν...). Ελπίζω επίσης να μην συμβεί κάτι απρόσμενο στον καθηγητή που μιλάει άφοβα...

Μαυροβούνιο: «Ο λαός μας διώκεται και ξυλοκοπείται»

Με βόμβα έτοιμη να εκραγεί μοιάζει πλέον η κατάσταση στο Μαυροβούνιο, με τους πιστούς να έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας από τη κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις εναντίον της Ορθοδοξίας.
Το ποτήρι της αγανάκτησης, ξεχείλισε μετά και την σύλληψη του Επισκόπου Νίκσιτς και Βουδίμλιε κ. Ιωαννίκιου, και άλλων επτά ιερέων το βράδυ της Τρίτης.
Χθες, δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Νίκσιτς και σε άλλες περιοχές του Μαυροβουνίου διαδηλώνοντας ειρηνικά, και ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των Ιερέων

Ιερέας των σχισματικών της Ουκρανίας που αναγνώρισαν οι σύνοδοι Φαναρίου & Ιερωνύμου κοινώνησε πιστούς online!




σχόλιο Γ.Θ : Στείλτε το σε αυτούς που τους αναγνώρισαν και που έλεγαν με αλαζονεία ότι αποτελούν λεβέντικη εκκλησία για την απόφασή τους αυτή.

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι το περασμένο Σάββατο, χρήστες του κοινωνικού δικτύου Facebook από την Ουκρανία.


Συγκεκριμένα ο πρωθιερέας Ίγκορ Σάββα, κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι με την έναρξη της καραντίνας η κοινότητά του ασκεί την τέλεση Θείας Ευχαριστίας και Μετάληψης on-line. 

«Θεία Λειτουργία χωρίς Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει»

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μίλησε για τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των εκκλησιών με τη συμμετοχή των πιστών από την ερχόμενη Κυριακή, διατρανώνοντας πως «Θεία Λειτουργία χωρίς Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει», στην εκπομπή «Συνεχής Ενημέρωση» για τον κορωνοϊό της ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, ο κληρικός δήλωσε ότι όσα χρόνια έχει η εκκλησία την ιστορική της πραγμάτωση δεν έχει υπάρξει πρόβλημα ποτέ. Το πρόβλημα έγκειται στη συνάθροιση και στον συνωστισμό. «Αυτό είναι το πρόβλημα και μόνο. Η αποφυγή του συνωστισμού. Οι επιστήμονες σε αυτό το θέμα μιλούν ανάλογα με την απιστία τους ή και την πίστη τους. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Αν δεχόταν η εκκλησία όλα αυτά, θα αναιρούσε την ύπαρξή της!».

Το χρονικό της απελευθέρωσης της Θράκης 100 χρόνια μετά

Στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της φτάνει αύριο η περιφέρεια της Θράκης, που γιορτάζει τα «Ελευθέρια» ολόκληρη την εβδομάδα.
Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της 14 Μαΐου του 1920, όταν ο προελαύνων ελληνικός στρατός, εισερχόμενος νικητής και απελευθερωτής στην πόλη της Κομοτηνής, είχε στα χείλη του ένα τραγούδι. Πρώτος του στίχος: «Ξημέρωσε η χαραυγή και πήραμε τη Θράκη». Ο εφιάλτης της Βουλγαρικής κατοχής, μιας κατοχής εξίσου άγριας, ίσως και σκληρότερης από την γερμανική, είχε επιτέλους τελειώσει.

Βάλθηκαν νά μᾶς ξεβαφτίσουν! Θά φραγκέψουμε, καί δέν θά τό πάρουμε χαμπάρι!


ΑΚΤΙΝΕΣ: Βάλθηκαν νά μᾶς ξεβαφτίσουν! Θά φραγκέψουμε, καί δέν θά ...

Μέ ἀφορμή τήν ‘’πανδημία’’, οἱ ἐκκλησιές μας σφραγίστηκαν ἑρμητικά γιά δυό ὁλόκληρους μῆνες. Περάσαμε Πάσχα ‘’κεκλεισμένων τῶν θυρῶν’’. Χωρίς Ἐπιτάφιο, χωρίς Ἀναστάσιμη Θεία Λειτουργία, χωρίς μετάληψη τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων.
Φέτος τό Πάσχα, τόν λίθο τοῦ μνήματος δέν τόν σφράγισαν οἱ Ἰουδαῖοι. Τόν σφράγισαν μέ τά ἴδια τους τά χέρια οἱ ἀρχιερεῖς! Ἔτσι τούς διέταξε ὁ Καίσαρας.

Για να μην ξεχνάμε τί έγινε πριν από δύο μήνες... ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το παρασκήνιο της απόφασης να μπει λουκέτο στις Εκκλησίες






Σχόλιο: Υπάρχουν ήδη ενδείξεις και ανησυχίες ότι θα μας ξανακλείσουν το τριήμερο 6/6-8/6 (Ψυχοσάββατο - Πεντηκοστή - Αγίου Πνεύματος), αν όχι και νωρίτερα... Όσο για τον Σεπτέμβριο και μετά ήδη προετοιμάζουν το έδαφος... Ο Πρωθυπουργός (έχοντας προορατικό χάρισμα) δηλώνει ότι ο κορωνοϊός θα επιστρέψει δριμύτερος... Η Σαρακοστή και τα Χριστούγεννα μάλλον θα είναι επανάληψη των δυο μηνών που πέρασαν, μόνο που τώρα μπορεί να διαρκέσει κανένα εξάμηνο... μέχρι το επόμενο Πάσχα... Αν δεν αντισταθούμε, αν δεν οργανωθούμε, θα μας εξαφανίσουν... Πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να δηλώσουμε την αντίδραση μας στους ιερείς και τους αρχιερείς. Πρέπει να τους δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και με λόγια και με έργα (π.χ. οικονομικής φύσεως ή και απομακρύνσεως από ναούς που μας έκλεισαν τις πόρτες). Ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση και πάντα μετά από συνεννόηση με τον πνευματικό του. Όποιος αποφασίσει να είναι υπάκουος ας μην διαμαρτυρηθεί αν μείνει αλειτούργητος για κανένα εξάμηνο. Και μην πει κανείς ότι είμαι υπερβολικός, γιατί τα ίδια μου έλεγαν και πριν το κλείσιμο... Θεωρούσαν πολλοί από εμάς αδύνατο να κλείσουν οι εκκλησίες, ότι θα κάναμε έστω και υπαίθριες θ.λ. κ.τ.λ., αλλά όλοι εκείνοι που τα έλεγαν αυτά έμειναν στα σπίτια τους... Λίγοι αντέδρασαν και ήταν περισσότερο αυτοί που διαισθάνθηκαν τον κίνδυνο και άρχισαν να οργανώνονται... Μην μας ξαναπιάσουν στον ύπνο....

Ας θυμηθούμε το παρασκήνιο του κλεισίματος των εκκλησιών, γιατί ως γνωστόν ο λαός μας έχει κοντή μνήμη.
Πάνω από πέντε ώρες συνεδρίασης μέτρησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κρίσιμη σύνοδο που πραγματοποίησε στο Συνοδικό Μέγαρο υπό την προεδρεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η ενημέρωση που έλαβε χώρα από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορωνοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα φαίνεται να επηρέασε τους περισσότερους από τους συνοδικούς, οι οποίοι όμως προσπαθούσαν να μετρήσουν και τις απόψεις των Ιεραρχών της Αττικής, που προσκλήθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο.
Την ώρα λοιπόν που η Σύνοδος μετά από πέντε ολόκληρες ώρες ανακοινώνει μέτρα βάσει των οποίων οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργήσουν μόνο κάθε Κυριακή, για μια ώρα και θα σταματήσουν όλες οι άλλες ακολουθίες, λίγα λεπτά μετά ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κλείνουν Εκκλησίες και γενικότερα χώροι λατρείας κάθε δόγματος.
Ακολουθεί αμέσως σε κλάσματα δευτερολέπτου ,με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα βήματα του Πρωθυπουργού και η Υπουργός Παιδείας, η οποία ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις Εκκλησίες.
Όλο το παρασκήνιο