Ετικέτες

25.12.17

Γιατί τελικά "δεν γεννήθηκε" ο Χριστός καρδιές μας...

Όταν τελικά δεν "γεννήθηκε" ο Χριστός....
Σχόλιο: αλλάξαμε ελαφρώς τον αρχικό τίτλο της ανάρτησης, διότι ομολογουμένως  ήταν λίγο σκανδαλιστικός για τον βιαστικό αναγνώστη, αλλά το άρθρο έχει σωστή τοποθέτηση και πρέπει να μας προβληματίσει όλους και όλες. Ας ευχηθούμε ο Θεός να μας φωτίσει όλους να τον δεχτούμε στις καρδιές μας και όσους ήδη τον έχουμε δεχτεί, να μας φωτίσει να γίνουμε καλό παράδειγμα προς τους αδερφούς μας που έχουν άρνηση να δουν την αλήθεια. Γιατί δεν αρκεί να έχουμε πίστη, αλλά χρειάζονται και έργα, έργα πίστης και αγάπης...

Συντάκτης  
Σοκαριστικός, αιρετικός και σίγουρα βλάσφημος ο τίτλος μας και μάλιστα ανεπίτρεπτό να βγαίνει από γραφίδα Ορθόδοξου Κληρικού.
Πριν όμως ο αναγνώστης αγανακτήσει και ρίξει το ανάθεμα, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τις παρακάτω γραμμές και ίσως στο τέλος προσυπογράψει αυτό το άρθρο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Μητροπολίτου Πιεραιώς κ. Σεραφείμ - Ποιμαντορική Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2017

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2017
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ 
ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 
ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ 
ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΚΛΗΡΟΝ 
ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΜΑ 
ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ   
* * * * * *
Τκνα μου γαπητ κα περιπθητα,
Τν στέρα ο Μάγοι δόντες, τρόπ ξέν
τούτ
παρείποντο, τν τεχθέντα πιζητοντες,
ν ερόντες δώροις τίμησαν, χρυσ κα λιβάν, κα σμύρν βοντες·
Δόξα
ν ψίστοις τ τεχθέντι Θε.
Κατά τήν παμμεγίστη ορτή τς Γεννήσεως το Σωτρος Χριστο γία κκλησία ρισε, διαίτερη μνεία καί ναφορά, παινετική καί μιμητική, νά γίνεται στά πρόσωπα τν τριν Μάγων, τν προσκυνησάντων τό θεο βρέφος, τό παναπαυόμενο στίς γκάλες τς γίας ατο Μητρός.