Ετικέτες

27.12.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (25/12/17-31/12/17)


Διανύουμε την απολυτή περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε αυτήν την εβδομάδα μπορούμε να καταλύσουμε όλες τις τροφές. Ας φροντίσουμε μόνο να μην υπερβάλλουμε, διότι οι απότομες αλλαγές μπορεί να έχουν συνέπειες στην υγεία μας!

Δευτέρα 25/12/17 - Κυριακή 31/12/17: κατάλυση εις πάντα

Προφητείες Γέροντος Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφητείες Γέροντος Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα
Το κακό προσπαθεί να κυριαρχήσει τους ανθρώπους με κάθε τρόπο.

Οι χριστιανοί αγωνίζονται να επιβιώσουν στο Χαλέπι

Στον πόλεμο καταστράφηκαν 122 ορθόδοξες εκκλησίες στη Συρία. Ο φόβος επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» στους χώρους λατρείας παραμένει.

Παραμονές Χριστουγέννων πέρυσι, μου ήρθε μια επιστολή από την «κόκκινη ζώνη του Χαλεπίου». Την υπέγραφε ένας Συρορθόδοξος ιερέας, ο πατήρ Μπέτρο Κάσις, σπουδαγμένος στη Θεσσαλονίκη, με την παράκληση να δημοσιευθεί στην «Κ» ως χριστουγεννιάτικη «ευχετήρια κάρτα», προς τους Ελληνες ομοθρήσκους και περιέγραφε το δράμα των χριστιανών στην πατρίδα του.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ



Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, Τον προσκύνησαν πρώτοι οι ποιμένες και οι σοφοί, οι αστρονόμοι, από Ανατολών, δηλαδή οι πιό απλοί και οι πιό σοφοί άνθρωποι του κόσμου τούτου! Ακόμη και σήμερα, αυτοί που ειλικρινέστερα από όλους λατρεύουν τον Ιησού Χριστό, ως Θεό και Σωτήρα, είναι οι πιό απλοί και οι πιό σοφοί του κόσμου. Απεναντίας, η διεστραμμένη απλοϊκότητα και η ημιμάθεια υπήρξαν πάντοτε εχθροί της Θεότητος του Χριστού και πολέμιοι του Ευαγγελίου Του.

Ὅταν οἱ μάγοι ἔφθασαν στά Ἱεροσόλυμα

Ἁγίου Ἐφραίμ τοῦ Σύρου
Ὅταν ὁ ὁδοιπόρος βρεῖ κάποιον ἄλλο, καλό συνοδοιπόρο, χαίρεται τόν κόπο τῆς μακρινῆς ὁδοιπορίας, ἐπειδή ξεγελιέται ἀπό τή συντροφιά· καθώς στηρίζεται δηλαδή, σάν σέ ραβδί, στήν εὐχάριστη συζήτηση, ἔχει τήν αἴσθηση ὅτι συνοδοιπορεῖ μέ σκονισμένα τά πόδια, ἀλλά μέ ἀκούραστο τό στόμα. Μοιράζει ἔτσι τόν κόπο τῶν ποδιῶν καί ἐλαφρύνει μέ τή συνομιλία τήν κούραση τῆς μεγάλης πορείας.

Οι τελευταίες μέρες των προγόνων της Μέρκελ

Το Ρωσικό έθνος συντρίβει την φωλιά του Γερμανισμού 

H μάχη του Βερολίνου σε έγχρωμο βίντεο.
Οι τελευταίες ημέρες του γερμανικού "θηρίου"

Τα γερμανικά στρατεύματα έχουν ηττηθεί σε Ανατολή και Δύση και οι Σοβιετικοί βρίσκονται ήδη στα προαύλια του Βερολίνου. Η τελευταία μάχη του Β'ΠΠ στην Ευρώπη, ξεκινά.