Ετικέτες

20.6.18

ΒΙΒΑ ΖΑΠΑΤΑ!!!!!!



Γιατί ξαναγύρισα σ` αυτό το κόσμο; (Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης)


Διηγείται ο Γέροντας

Κάποτε διάβαζα το βίο του Άγιου Σεραφείμ του Σαρώφ και στο σημείο που έλεγε ο Άγιος ότι είδε τα σκηνώματα του Παραδείσου, «εν τη οικία του Πατρός μου πολλαί μοναί εισί», τότε λέω πώς να είναι άραγε Θεέ μου, αυτές οι Μονές;

«Δώστε στα παιδιά σας αρχές γιατί το σημερινό σχολείο αδυνατεί. Δώστε τους Χριστό και πατρίδα»




Τι χρειάζονται τα παιδιά σήμερα;

«Δώστε στα παιδιά σας αρχές γιατί το σημερινό σχολείο αδυνατεί. Δώστε τους Χριστό και πατρίδα».Μια προτροπή στην ομιλία ενός μητροπολίτη. Και σκέφτομαι τώρα σαν εκπαιδευτικός..

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Δεν τους σώζουν οι αλχημείες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Δεν τους σώζουν οι αλχημείες
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σε πολύ δυσχερή θέση έναντι των Ελλήνων. Αυτή η κυβέρνηση και μόνον αυτή χαρίζει το όνομα «Μακεδονία» στο γειτονικό Κράτος, αυτή και μόνον αυτή του χαρίζει τη «μακεδονική γλώσσα», αυτή και μόνον αυτή του χαρίζει την «μακεδονική εθνότητα». Πρόκειται για εθνική ήττα, και αυτή, ως ανεξίτηλο στίγμα, θα συνοδεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο θα υπάρχει Ελληνική Ιστορία.

Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι.




Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Άκου τη συμβουλή μου:

Διδακτική ιστορία: Όταν θέλει ο Θεός


Υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα, ό,τι καλό και να συνέβαινε, κοίταζε τον ουρανό και έλεγε: «δόξα τω Θεώ». Αισθανόταν πολύ ευγνώμων για το οτιδήποτε.
Κάπου εκεί κοντά έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά, λοιπόν, που περνούσε μπροστά.. από το σπίτι της γυναίκας, την άκουγε να λέει «δόξα τω Θεώ. Ευχαριστώ, Κύριε».