Ετικέτες

10.12.14

«Όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του θα τη βρει»

ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· 
ὃς δ’ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ, εὑρήσει αὐτήν.

Πωλ Ρικαίρ

Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Κατά Ματθαίον 16, 25 διαβάζουμε «Γιατί οποίος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει, οποίος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του θα τη βρει[1]» . Εάν επιθυμούμε να καταλάβουμε αυτό το εδάφιο, είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η περικοπή στην οποία ανήκει είναι τοποθετημένη και στα τρία συνοπτικά Ευαγγέλια ευθύς αμέσως μετά την ομολογία του Πέτρου.

Μπήκα στο ναό να ανάψω ένα κερί...


Καλά έκανες!

Αφού όμως μπήκες, μήπως είναι μια ευκαιρία να δεις λιγάκι τι είναι αυτό που σε σπρώχνει σε μια τέτοια κίνηση; 

Σχολικές Θείες Λειτουργίες: Μια «τερατογονία» που κάνουμε πως δεν βλέπουμε!


Στις μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας (Χριστούγεννα και Πάσχα) που βρίσκονται μέσα στο σχολικό έτος σπουδών (Σεπτέμβριο-Ιούνιο) όλα τα σχολεία θεωρούν υποχρέωση να φέρνουν τους μαθητές στον ναό για την ‘’παρακολούθηση’’ κάποιας ακολουθίας ή λειτουργίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2015: Εκτύπωση ειδοποιητηρίου


Από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 μπορούν οι κάτοχοι αυτοκινήτων να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2015, προκειμένου να τα εξοφλήσουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, καθώς "άνοιξε" η σχετική εφαρμογή.Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει την Τετάρτη στις 31 Δεκεμβρίου 2014. [Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].