Ετικέτες

11.7.17

μέχρι να σβήσει και το δικό μου καντηλάκι…

αφιερωμένο στην μητέρα μου Ελισάβετ

Ήμουν ένα μικρό 5χρονο ανέμελο παιδί, τότε που έμαθα με λόγια απλά, τι είναι ο θάνατος.

Απολυτίκια Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (βίντεο)


Ακούστε πέντε απολυτίκια και ένα μεγαλυνάριο.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

12 Ιουλίου
(παλαιό ημερολόγιο: 29 Ιουνίου των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου)


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σύντομη βιογραφία του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, αλλά και να δείτε βίντεο με πολύ περισσότερα βιογραφικά στοιχεία και λεπτομέρειες (διάρκειας 3 ωρών)!

Τον Άγιο Παΐσιο δεν ξέρω;

Αποτέλεσμα εικόνας για άγιος παίσιος


Νέο συγκλονιστικό θαύμα του αγίου Παϊσίου-Το παρακάτω περιστατικό συνέβη πριν έναν περίπου χρόνο, στις 17 Ιουλίου 2016. Ενώ ξημέρωνε η γιορτή της αγίας Μαρίνας, τα χαράματα, στις 4.45 π.μ., ένα ακυβέρνητο αυτοκίνητο που οδηγούσαν δύο μεθυσμένοι έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα νέο παιδί, με καταγωγή από Κόνιτσα.

Σημάδια και γνωρίσματα εκείνου που έχει την αληθινή ταπείνωση«…Σημάδια και γνωρίσματα εκείνου που έχει την αληθινή ταπείνωση είναι αυτά:

Κηδεία ή αποκαΐδια; Περίφροντις ταχτοποίηση ή περιφρονητική «σταχτοποίηση»;

άρθρο του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη
Η ελληνική λέξη «κηδεία» ερμηνεύεται στα έγκυρα λεξικά ως«εκφορά νεκρού, ταφή, ξόδι», όπου «ξόδι» σημαίνει έξοδος, (εξ – οδεύω) δηλαδή, αναχώρηση από αυτήν τη ζωή για την άλλη. Λέξη του γλωσσοπλάστη λαού, η οποία ταυτίζεται νοηματικά με την ονομασία:«Εξόδιος Ακολουθία», όπως την ονομάζει η Εκκλησία. Το δε ρήμα«κηδεύω» σημαίνει στην πρώτη του έννοια φροντίζω, κατόπινενταφιάζω και επίσης δίνω σε γάμο. Ακόμη και το ρήμα «κήδω, κήδομαι» έχει την έννοια του φροντίζω. Ούτως ή άλλως όμως και τα δυο ρήματα ετυμολογικά παράγονται από τη λέξη «κήδος», που σημαίνει «φροντίδα».

Ὁ Ἅγιος Παΐσιος ἀποστρεφόταν τὸν Καζαντζάκη, ἐμεῖς τὸν βάλαμε στὰ νέα Θρησκευτικά!


Πολλά μαργαριταρια κα πρωτόγνωρα κείμενα γι να μάθημα Θρησκευτικν νακαλύπτει ποιος μελετ τος Φακέλους Μαθήματος γι τ Θρησκευτικ πο ρχονται ν ντικαταστήσουν τ μέχρι σήμερα διδασκόμενα βιβλία. Νίκος Καζαντζάκης κατέχει κεντρικη θέση στους Φακέλους ατούς. Πολλ κείμενά του παρατίθενται γι χρήση κατ τ διδασκαλία το θρησκευτικο μαθήματος. νάμεσά σε ατ κα πόσπασμα π τν Πρόλογο το βιβλίου το « Τελευταος Πειρασμς» πο πάρχει στν Φάκελο Μαθήματος γι τ Θρησκευτικά της Β΄ Γυμνασίου.

Αρχιμ. Σωφρόνιος: Ο αγιασμένος Αγιορείτης Γέροντας του Έσσεξ.


Το πρωί της Κυριακής, 11 Ιουλίου 1993, και κατά την ώρα που η επίγειος Ορθόδοξος Εκκλησία του Χριστού ανέφερε την Λειτουργική της Ευχαριστία προς τον φιλάνθρωπο θεό και Δεσπότη, μία αγία ψυχή μετέστη από τα ενταύθα λυπηρά και επίπονα προς τα ουράνια σκηνώματα...

Ανάμνηση Θαύματος Αγίας Ευφημίας
Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.

Αγία Ισαπόστολος Όλγα

11 Ιουλίου