Ετικέτες

18.4.14

Μεγάλο Σάββατο πρωί


Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (ημερολογιακά) τελείται ο εσπερινός του Μ. Σαββάτου και η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, όπου έχουμε την λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση», κατά την οποία ψάλλεται το "ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι", δηλαδή έχουμε το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο!
Υπενθυμίζουμε ότι είναι το μοναδικό Σάββατο που έχουμε αυστηρή νηστεία, δηλαδή αποχή και από λάδι και οίνο - οινοπνευματώδη ποτά. Είναι λάθος να λέμε ότι η ανάσταση του Κυρίου έγινε το πρωί και να τρώμε τα πάντα το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου αισθανόμενοι χαρά...

Μεγάλη Παρασκευή πρωί και βράδυ

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (ημερολογιακά) εορτάζουμε την ταφή του Κυρίου και την κάθοδό του στον Άδη (που έγινε το Μ. Σάββατο).
Μην παραλείψετε να διαβάσετε την προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την Μεγάλη Παρασκευή από το βιβλίο "Καιρός Μετανοίας" του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς κάνοντας κλικ εδώ.

Εκδήλωση στο Ίδρυμα Παμμακάριστος 19/5/2012

Στις 19 Μαΐου 2012 η Ομάδα "Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος" διοργάνωσε εκδήλωση στο Ίδρυμα Παμμακάριστος στη Νέα Μάκρη στην οποία εκτελέστηκε παράσταση θεάτρου σκιών (Καραγκιόζης). Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα 40 δευτερολέπτων, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν δύο βίντεο διάρκειας 28 λεπτών και 16 λεπτών, αντίστοιχα.