Ετικέτες

18.2.17

Κυριακή των Απόκρεω

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Απόκρεω

19/2/2017

Η τρίτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση. Η ενθύμηση της φοβερής μελλούσης Κρίσεως στην αρχή του Τριωδίου είναι απαραίτητη, διότι απώτερος σκοπός του όλου πνευματικού αγώνα μας είναι να βρεθούμε εκ δεξιών του Δεσπότη Χριστού, κατά τη μεγάλη Kρίση. Αυτό είναι αποτυπωμένο κάλλιστα στην υπέροχη υμνωδία της ημέρας. Οι άγιοι υμνογράφοι συνέθεσαν διδακτικότατα τροπάρια, τα οποία προτρέπουν τους πιστούς να συναισθανθούν την επερχόμενη βεβαία και φοβερή Κρίση. 

Βίντεο: Η απάντηση στην 'θεωρία' των έμφυλων ταυτοτήτων


Στο σύντομο βίντεο (12 λεπτών) που ακολουθεί, ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης δίνει μια τεκμηριωμένη και πολύ σοβαρή απάντηση, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στο ΕΜΠ, σε όλα αυτά, αποδομώντας την θεωρία του κοινωνικού φύλου. Αποκαλύπτει, επίσης, “ανατριχιαστικές” λεπτομέρειες για την προπαγάνδα και τα αποτελέσματα χειραγώγησης της ιδεολογίας της LGBTQ κοινότητας και των οργανώσεών της, καθώς και τι σκοπούς εξυπηρετούν.

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Απόκρεω


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕ´ 31 - 46

Κυριακή Απόκρεω: ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Κυριακή Απόκρεω

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 19 Φεβρ. 2017:

Οι τρεις Γάλλοι διανοούμενοι και ο Αριστοτέλης

*Ένα μπράβο αξίζει στους Γάλλους διανοούμενους που αναγνωρίζουν την αξία της Ελληνικής γλώσσας και μιλάνε για τα αυτονόητα…

H MIT φακελώνει Έλληνες και πολίτες 38 χωρών




Ενα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών τηςΤουρκίας αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει ειδική κρατική υπηρεσία στην Τουρκία που ελέγχει το Διαδίκτυο, αλλά φακελώνει και Ελληνες πολίτες, τους οποίους χακάρει έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς τους παρότι εκείνοι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. 

Άρθρο για την Αλβανία και το χασίς



Η Αλβανία και το χασίς
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ
(Πηγή: http://www.kathimerini.gr/)