Ετικέτες

14.9.18

Παντελής και σύζυγος: και οι δυο έχουν καρκίνο | Ανδρονίκη: αναμένει τα αποτελέσματα

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Συγκλονιστικά γεγονότα εκτυλίσσονται γύρω μας. Ευκαιρία να προσευχηθούμε με πόνο καρδιάς. Ας το πούμε και στα παιδιά μας...

Ο Παντελής (Παντελεήμων) και η σύζυγός του πάσχουν και οι δυο από καρκίνο. Ας ευχηθούμε και για τους δύο, όπως και για την οικογένειά τους και ας τα οικονομήσει ο Κύριος όπως Εκείνος γνωρίζει καλύτερα.

Ανδρονίκη: Την Παρασκευή έχει μια πολύ κρίσιμη εξέταση, η οποία φοβάται ότι θα δείξει ότι έχει καρκίνο στον εγκέφαλο. Ας ευχηθούμε καρδιακά.

Κρίνεται το μέλλον της Αγίας Σοφίας: To Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφασίζει αν θα γίνει τζαμί

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Σχόλιο: Να τολμήσω να πω τον λογισμό μου;  Μήπως αυτό το λάθος, αν το κάνουν οι Τούρκοι, θα είναι που θα προκαλέσει την οργή του Θεού και ραγδαίες εξελίξεις;
Κρίσιμη μέρα η σημερινή για τον ιστορικό ναό της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη. Αναμένεται να αποφασιστεί αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί, απόφαση η οποία ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις και στα ελληνοτουρκικά.

Αποστολικό ανάγνωσμα (14 Σεπτεμβρίου: της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

... ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, 
Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν...

Α΄ ΚΟΡ. 1, 18-24

Ευαγγελική περικοπή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Αποτέλεσμα εικόνας για ύψωση τιμίου σταυρού
Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον Κεφ. Ιθ΄ 6 – 11, 13 – 20, 25 – 28, 30.

Ο Σταυρός ως μέσον αγιασμού και μεταμόρφωσης του κόσμου


π. Δημήτριος Στανιλοάε

Διά του σταυρού ο Χριστός αγίασε το σώμα του —κρίκο σύνδεσης με τον κόσμο. Απέκρουσε τους πειρασμούς που του έστελνε ο κόσμος, να γευθεί δηλαδή τις ηδονές, ικανοποιώντας υπέρμετρα τις ανάγκες του ή αποφεύγοντας τον πόνο και το θάνατο. Αν, κατά τον ίδιο τρόπο, απωθήσουμε τους πειρασμούς της αμαρτίας και υπομείνουμε καρτερικά τις οδύνες του θανάτου, η αγιότητα μπορεί να απλωθεί από το σώμα Του σε όλα τα σώματα και σε όλο τον κόσμο.

Ο Σταυρός στην Παλαιά Διαθήκη


Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη από περιπτώσεις που ο Σταυρός χρησιμοποιήθηκε ακόμα και από την αρχαιότητα τής Παλαιάς Διαθήκης, ως προφητικό σύμβολο νίκης και προστασίας, και η δύναμή του έγινε έκδηλη σε πλήθος θαύματα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για χαιρετισμοί τιμίου σταυρού
Ακούστε τους χαιρετισμούς προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό:

Η δύναμη του σημείου του Σταυρού ! - (Διαβάστε τη μελέτη)



σχόλιο Γ.Θ : Να επισημάνουμε, επειδή δεν αναφέρεται παρακάτω, ότι η δύναμη του Σταυρού δεν είναι κάτι το μαγικό. Κάνουμε τον Σταυρό μας και ζητάμε έτσι τον Θεό να επέμβει. 

Εξαιρετική ανάλυση του Paul Craig Roberts, για την ΑΠΑΤΗ της 11ης Σεπτεμβρίου


 
Την ενδεκάτη Σεπτεμβρίου του 2001, ένας γείτονας τηλεφώνησε και μου είπε, «άνοιξε την τηλεόραση». 
Από τον ήχο της φωνής του γείτονα, υπέθεσα ότι ένας τυφώνας πιθανώς μεγάλος, κατευθυνόταν κατά πάνω μας και άνοιξα την τηλεόραση για να δω αν θα έπρεπε να κλείσουμε το σπίτι και να φύγουμε.
Αυτό που είδα ήταν μαύρος καπνός στους πάνω ορόφους ενός εκ των διδύμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Δεν φαινόταν πολύ φωτιά και οι αναφορές έλεγαν ότι είναι υπό έλεγχο. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα κάλυπταν μια πυρκαγιά σε ένα γραφείο, οι κάμερες στην τηλεόραση έδειξαν ένα αεροπλάνο να χτυπά τον άλλο πύργο. Ήταν τότε που έμαθα ότι και οι δύο πύργοι είχαν χτυπηθεί από αεροπλάνα.