Ετικέτες

16.3.22

Άγιος Αλέξιος· ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για τον Θεό

17 Μαρτίου

Επειδή οι ακολουθίες έχουν αρκετά δύσκολο τυπικό, ενώ επίσης υπάρχουν και διάφορα τυπικά μία πρόταση είναι να ακούτε τις ακολουθίες είτε από το ραδιόφωνο π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM:


Αν θέλετε να τις κάνετε μόνοι σας:

η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε ημερομηνία 17/3 
ενώ για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 18/3)
Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή

Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την ιερή μνήμη του οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού. Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος, με τον οποίο έμεινε στη μνήμη και την παράδοση της Εκκλησίας ο όσιος Αλέξιος άνθρωπος του Θεού. Ο άνθρωπος, που έζησε μόνο για το Θεό, άγνωστος μέσα στους ανθρώπους, ακόμα και στους πιο δικούς ταυ. Ο βίος και η πολιτεία του αγίου Αλεξίου μόνο σαν μυθιστόρημα μπορεί να φανεί σε όσους δεν μπορούν να εξηγήσουν βαθύτερα την άσκησή του. Πολύ περισσότερο που ο άγιος Αλέξιος δεν έφυγε στην έρημο, συντροφιά με τα αγρίμια, αλλά έζησε μέσα στους ανθρώπους, κρατώντας τελείως άγνωστο τον εαυτό του.

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ


Βλέπετε την εικόνα του βοσκού; Αυτήν την εικόνα χρησιμοποίησε ο Χριστός δια τον ευατό του.

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής: 8/3-16/3

 

[τελευταία ενημέρωση: 16/03/22, 15:10]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

16/03

Υπέρ θείας βοηθείας

Μιχαήλ και Αικατερίνας: είναι δύσκολα με κορωνοϊό. Η Αικατερίνα είναι ήδη στην κατάσταση προσευχής στη θέση 175.

15/03 19:30

Υπέρ θείας βοηθείας

Θεοδώρου: μάλλον έχει πάθει πνευμονικό οίδημα, κάποια στιγμή έχασε τις δυνάμεις του και έπεσε. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε δύσκολη κατάσταση.

15/03 15:30

Υπέρ αναπαύσεως

Αθηνάς: κοιμήθηκε σήμερα. Ας ευχόμαστε για την ψυχή της.


15/03

Υπέρ θείας βοηθείας

Σταύρου: έχει συμπτώματα βαριάς ίωσης. Μπορεί να είναι γρίπη ή κορωνοϊός. Δεν ξέρει ακόμα. Τον δυσκολεύει πολύ. Ας τον έχουμε στην προσευχή μας. Ο Σταύρος είναι μέλος της ομάδας ψαλτηρίου του ιστολογίου μας.

Γεωργίου: ήρθε και η δική μου σειρά να σας ζητήσω να πείτε μια ευχούλα και για μένα. Προς το παρόν είμαι πολύ καλά, αν και παρουσιάζω χαμηλό πυρετό εδώ και μιάμιση ημέρα. Το self-test βγήκε θετικό το πρωί και θα πάω για μοριακό σε λίγο. Εύχεστε παρακαλώ για τη σύζυγό μου Δήμητρα (θέση 3 στην κατάσταση προσευχής) που πάσχει από πολλά αυτοάνοσα και ανήκει στις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες (προς το παρόν δεν έχει κολλήσει).


11/03


Υπέρ θείας βοηθείας

Μαρίας: έγκυος τεσσάρων μηνών με ανεπάρκεια τραχήλου, θα κάνει περίδεση μήτρας στις 11/3 (ίσως ήδη έχει γίνει, γιατί το μήνυμα ήταν χθεσινό) και ο Θεός βοηθός! Αν δεν αντέξει η μήτρα και γεννηθεί πολύ πρόωρο το μωρό, μπορεί να μην μπορέσει να επιβιώσει ή να μείνει άρρωστο... Ας ευχηθούμε για την αδελφή μας, που τυχαίνει να είναι και μέλος της ομάδας ψαλτηρίου του ιστολογίου μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ: ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ) ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ TO ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ. Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ: ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΘΑΛΠΕΙ ΜΟΝΗ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.


08/03


Υπέρ θείας βοηθείας

Σωκράτους και Σπυριδούλας: σοβαρό πρόβλημα υγείας σωματικής και ψυχικής. Έχουν μεγάλη ανάγκη προσευχής.


Υπέρ αναπαύσεως

Κωνσταντίνου: Είχαμε βάλει αίτημα στις 8/3 ότι είναι κοντά στο να κοιμηθεί. Σήμερα έμαθα ότι τελικά κοιμήθηκε. Ας ευχόμαστε για τη σωτηρία της ψυχής του.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! "Έρχεται για εσάς" - Σχέδιο Πούτιν για Μπιλ Γ. και Κλάους Σ.


Όσιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός, «ὁ ἐν Πάτμῳ»
16 Μαρτίου

Μέγας μὲν Ἀντώνιος ἀρχὴ Πατέρων.
Θεῖος δἐ Χριστόδουλος, ἕνθεον τἐλος.
Χριστόδουλον δεκάτεραν καθ ᾿ ἔκτην, εἰς Ὀλύμπῳ.Βιογραφία
Ο Όσιος Χριστόδουλος γεννήθηκε σε μία κωμόπολη κοντά στη Νίκαια της Βιθυνίας γύρω στο 1020 μ.Χ. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης. Από πολύ νέος επιθύμησε να εγκαταλείψει τον κόσμο και ν΄ αφοσιωθεί στην μοναχική ζωή. Ξεκίνησε από κάποια Μονή στον Όλυμπο της Βιθυνίας, όπου μετά από λίγο καιρό εκάρη Μοναχός.

Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος16 Μαρτίου

Επειδή οι ακολουθίες έχουν αρκετά δύσκολο τυπικό, ενώ επίσης υπάρχουν και διάφορα τυπικά μία πρόταση είναι να ακούτε τις ακολουθίες είτε από το ραδιόφωνο π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM:


Αν θέλετε να τις κάνετε μόνοι σας:

η πιο εύχρηστη ιστοσελίδα για να βρίσκετε όλες τις ακολουθίες στο διαδίκτυο:


Επιλέγετε ημερομηνία
(για μεσονυκτικό, όρθρο και ώρες επιλέγετε ημερομηνία 16/3 
ενώ για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 17/3)
Πατάτε υποβολή

Επιλέγετε ακολουθία

Πατάτε υποβολή