Ετικέτες

8.3.22

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM). Προτείνουμε για υπολογιστή:


Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:


Πιο αναλυτικά και για όλες τις ακολουθίες


Επιλέγετε ημερομηνία
Πατάτε υποβολή
Επιλέγετε ακολουθία
(για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 9/3)
Πατάτε υποβολή

Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Τρίτη (μέχρι και την Πέμπτη) μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

Δείτε και το σχόλιό μας:

https://ellasnafs.blogspot.gr/2018/02/1_19.html

Επιμέλεια ανάρτησης: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 04/03-08/03/22

 

[τελευταία ενημέρωση: 08/03/22, 23:27]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;


08/03


Υπέρ θείας βοηθείας

Σωκράτους και Σπυριδούλας: σοβαρό πρόβλημα υγείας σωματικής και ψυχικής. Έχουν μεγάλη ανάγκη προσευχής.

Κωνσταντίνου: είναι κοντά στο να κοιμηθεί. Ας ευχόμαστε για την ψυχή του.



Υπέρ αναπαύσεως

Αθανασίου: ήταν ο πατέρας μέλους της ομάδας ψαλτηρίου. Ο Θεός ας τον αναπαύει.

Ελευθερίας: ήταν η γιαγιά μέλους της ομάδος μας. Την είχαμε στην κατάσταση προσευχής στη θέση 36. Κοιμήθηκε προχθές. Ο Θεός ας την αναπαύει.

Ἀντιρωσισμός στήν Ἑλλάδα!


Σχόλιο: Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο από τον Κώστα Καραΐσκο

Ἀντιρωσισμός στήν Ἑλλάδα!

Το Τυπικό κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή

 



Στην περίοδο αυτή πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Δηλ. στις πέντε νηστίσιμες ημέρες της εβδομάδας, (Δευτέρα έως Παρασκευή), δεν εφαρμόζεται το καθιερωμένο τυπικό: Το πρωί ακολουθία του Μεσονυκτικού και Όρθρου με ή χωρίς Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή ακολουθία του Εσπερινού. 

Αιτία των αλλαγών είναι οι νέες ακολουθίες που προστίθενται στην περίοδο αυτή: Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, που συνήθως τελείται Τετάρτη και Παρασκευή, οι Χαιρετισμοί και το Μέγα Απόδειπνο. Έτσι παρουσιάζονται οι ακόλουθες περιπτώσεις: