Ετικέτες

21.5.20

Διεθνής διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιωσήφ ο Ησυχαστής» στο φεστιβάλ του Λονδίνου


Στις 21 Μαΐου από τις 9:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ως και τις 22 Μαΐου ακριβώς την ίδια ώρα θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Ιωσήφ ο Ησυχαστής» στην πλατφόρμα του φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου (LGFF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, για τα θέατρα και τους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ντοκιμαντέρ θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρουμε 


(21 ως 22 Μαΐου από τις 9:00 ως τις 9:00 ώρα Ελλάδος)

Μνήμη της Β' Αγίας Οικουμενικής Συνόδου (22/5)

Αποτέλεσμα εικόνας για Μνήμη της Β' Αγίας Οικουμενικής Συνόδου

Μετά την Α' Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας ανεφάνησαν στην Εκκλησία και νέοι αιρετικοί, όπως οι Πνευματομάχοι ή Μακεδονιανοί, υπό τον αιρεσιάρχη Μακεδόνιο Κωνσταντινουπόλεως, οι Ημιαρειανοί, ο Απολινάριος Λαοδικείας, ο Σαβέλλιος Πτολεμαΐδος, ο Μάρκελλος Αγκύρας, ο Φωτεινός Σιρμίου, ο Ευνόμιος Κυζίκου με το διδάσκαλό του Αέτιο, ο Ευδόξιος Κωνσταντινουπόλεως, ο Παύλος Σαμοσατεύς και άλλοι που προσείλκυαν πολλούς οπαδούς.

Οι Άγιοι μας Στηρίζουν - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Σε πνευματική καραντίνα έθεσε τους πρωτεργάτες της καραντίνας ο Αμβρόσιος.Ποιός είναι ο σύγχρονος σκοταδισμός...
Σε πνευματική καραντίνα έθεσε τους πρωτεργάτες της καραντίνας ο Αμβρόσιος…Σε πνευματική απομόνωση κι αποκλεισμό γιατί αυτό εστί αφορισμός…

Μιλούν για σκοταδισμό αναφορικά με τον αφορισμό..

Αν μιλήσουμε για σκοταδισμό τότε

σκοταδισμός είναι η καραντίνα μεσαιωνικό μέσο του 13ου αιώνα αντιμέτωπισης λοιμών…

σκοταδισμός είναι η λογοκρισία μέσο της μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης που υφίστανται όσοι διαφοροποιούνται από το politically correct στην blogoσφαιρα και εν γένει στο διαδίκτυο αλλά και σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής με αποκoρύφωση την περίπτωση Assange…

Δήμος Βερύκιος: Τέσσερα χειρουργεία έκανα μετά τον αφορισμό του Αμβροσίου!Δήμος Βερύκιος: Δεν ειναι μικρό πράγμα να σε καταριέται παπάς

σχόλιο Γ.Θ : Κρατηθείτε από κάπου και διαβάστε το...
Τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα για τους αφορισμένους...Για τους αφορισμούς του Αμβρόσιου σε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά μίλησε προχθές ο Δήμος Βερύκιος στη ζωντανή σύνδεση που είχε με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και την εκπομπή Happy Day του Alpha.

Ὁ πατήρ Βασίλειος ὁ φθισικός


Σχόλιο: Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο η θεία κοινωνία που δεν μεταδίδει νοσήματα... Γενικά δεν γίνεται να κολλήσουμε το παραμικρό, όταν ο Θεός δεν το επιτρέπει. Τί χρειάζεται; Αυτό που μπορεί να κινήσει ολόκληρα βουνά... η ΠΙΣΤΗ. Ναι, αν δεν έχουμε πίστη τα πάντα μπορεί να κολλήσουμε.  Αν όμως έχουμε πίστη, δεν γίνεται να κολλήσουμε τίποτα ιδιαίτερα εντός των ναών... Έχουμε πίστη; Πιστεύουμε στην πρόνοια του Κυρίου; Εμπιστευόμαστε το θέλημά Του; ή νομίζουμε ότι όλα μπορούμε να τα ελέγξουμε με ανθρώπινα μέτρα;

Κάποτε, ὅταν ὁ Γέροντας ἦταν στὸν Ἅγιο Βασίλειο, ἦρθε σὲ κάποια γειτονική συνοδεία, ἕνα λαϊκό παιδί, γιὰ νὰ γίνη μοναχός. Τὸ παιδὶ αὐτὸ ἦταν ὀρφανὸ καὶ υἱοθετημένο. Δὲν πέρασε πολὺς καιρὸς καὶ ἦρθε ὁ ψυχοπατέρας του στὸ Ἅγιον Ὄρος καὶ τοῦ λέγει:
- Ἐγὼ σὲ πῆρα ἀπὸ μικρὸ καὶ σὲ ἀνέθρεψα, γιὰ νὰ μὲ γηροκομήσης κιʼ ἐσὺ τώρα θὰ γίνης καλόγερος; Καὶ τὸν πῆρε μὲ τὸ ζόρι κιʼ ἔφυγε.
Τό παιδί, ἀπὸ τὴν στενοχώρια του, ἔπαθε φυματίωσι. Τότε ὁ πατέρας του τὸν ἔδιωξε.
- Φύγε ἀπό ʼδῶ, νὰ μὴ μολύνης κιʼ ἐμᾶς καὶ πήγαινε στὸ Ἅγιον Ὄρος νὰ γίνης καλόγερος ἀφοῦ τὸ θέλεις.
Σηκώθηκε λοιπόν καὶ πῆγε ξανὰ στὸν Γέροντα τοῦ κελλιοῦ στὸν Ἅγιο Βασίλειο, καὶ τοῦ λέγει:

Διεθνής διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιωσήφ ο Ησυχαστής» στο φεστιβάλ του Λονδίνου


Στις 21 Μαΐου από τις 9:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ως και τις 22 Μαΐου ακριβώς την ίδια ώρα θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Ιωσήφ ο Ησυχαστής» στην πλατφόρμα του φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου (LGFF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, για τα θέατρα και τους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ντοκιμαντέρ θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρουμε 


(21 ως 22 Μαΐου από τις 9:00 ως τις 9:00 ώρα Ελλάδος)Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή του Αγιορείτη ασκητή, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, ο οποίος αγιοκατατάχθηκε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έλαβε πέντε βραβεία από την επιτροπή του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» με στίχους του ίδιου του Γέροντα  από το βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ – Επιστολές και Ποιήματα» και το οποίο ερμηνεύει ο Τζόναθαν Τζάκσον, ο χολυγουντιανός ηθοποιός που ενσαρκώνει και το ρόλο του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή στο ντοκιμαντέρ.