Ετικέτες

14.2.19

Άγιος Βαλεντίνος, ένας Ορθόδοξος Άγιος (+269) – 14 Φεβρουαρίου-Στα Ελληνικά Συναξάρια αναφέρεται επίσης στις 19 Ιανουαρίου & στις 6 Ιουλίου μαζί με τους συμμάρτυρές του Άγιο Μάριο τον Πέρση κλπ. – Ανακηρύχθηκε επίσημα Άγιος το 496 από τον Άγιο Γελάσιο Πάπα Ρώμης (ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ)


800x0_147836199450e3f032.jpg
ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ
από εδώ:
https://orthodoxsaintvalentine.wordpress.com

Άγιος Βαλεντίνος, ένας Ορθόδοξος Άγιος (+269)
Επιμέλεια κειμένου
Άβελ-Αναστάσιος Γκιουζέλης

Η Αθήνα υποδέχεται την Τίμια Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος σπυριδωνας λειψανα

Η Αθήνα υποδέχεται Τίμια Χείρα Αγίου Σπυρίδωνα από την Κέρκυρα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Υμηττού

Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου & της Αγίας Φωτεινής Υμηττού στις 23 & 26 Φεβρουαρίου 2019 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς την μνήμη τού Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, και τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Για τον λόγο αυτό θα η Ενορία θα έχει την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας την Τιμία και Θαυματουργό Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός.
Η Υποδοχή της Τιμίας Χειρός θα γίνει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα έμπροσθεν του Ιερού Ναού. Η Τιμία Χείρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

«Θετική» ή «αρνητική» ενέργεια;


 

Η συζήτηση σε ένα ταξί όπου ο οδηγός μιλά στό κινητό:

— Σου τό είπα φίλε μου, ο άνθρωπος έχει αρνητική ενέργεια. Φυλάξου όσο είναι καιρός, κράτα αποστάσεις πριν νά είναι αργά. Προμηνύονται κακά ξεμπερδέματα… Μα δέ μ' ακούς! Σου λέω, μακριά από τό πρόσωπο αυτό! Όποιος μπλέκει μαζί του δέ γλιτώνει εύκολα. Σου τό τονίζω, δέν έχει θετική ενέργεια! Πώς τό λένε! Ενώ πρίν τόν συναντήσεις όλα πάνε καλά, μετά από λίγο καταλαβαίνεις τήν αρνητική αύρα που εκπέμπει! Μακριά!...

Το αληθινό γεγονός πού καταγράφουμε έγινε γύρω στο 1940, πριν από την έναρξη του πολέμου.

Tο αληθινό γεγονός πού καταγράφουμε έγινε γύρω στο 1940, πριν από την έναρξη του πολέμου.

Ένας ιερεύς ο παπά-Θεόδωρος κλήθηκε για να κοινωνήσει δύο χριστιανούς ετοιμοθάνατους. Έναν πλούσιο, σκληρό και φιλάργυρο και μια ενάρετη χήρα, πού μεγάλωσε μόνη της, με τιμιότητα και σωφροσύνη, σκληρό αγώνα και φτώχεια πολλή, εκείνα τα χρόνια, οκτώ παιδιά!!!

Πώς μια κοπέλα έμεινε παράλυτη, λόγω μιας τρύπας που έκανε στη μύτη!

Η 20χρονη Λαγιάν Ντιάζ. Φωτογραφία: Instagram

Σχόλιο: όλες αυτές οι προαιρετικές αισθητικές παρεμβάσεις, όπως τα σκουλαρίκια, τα τατουάζ ή οι πλαστικές, μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας... Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει! Γιατί να ρισκάρουμε με την υγεία μας; Γιατί να ρισκάρουμε με την ίδια μας τη ζωή;

Μια κοπέλα από την Βραζιλία θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη όταν έκανε τρύπα στην μύτη της.

Η Λαγιάν Ντιάζ, αποφάσισε να κάνει τρύπα στην μύτη της τον Ιούλιο του 2018 όταν ήταν 20 χρονών και λέει πως το τρύπημα της προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια πρήστηκε, αλλά δεν του έδωσε σημασία.