Ετικέτες

31.12.17

Υπέρ υγείας της μικρής ΙωάνναςΠριν από λίγο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών ένα μικρό κοριτσάκι 18 μηνών, η Ιωάννα, με πνευμονία και γαστρεντερίτιδα. Το ταλαιπωρούσε πυρετός για δέκα μέρες και τώρα υποβάλλεται σε επέμβαση για αφαίρεση υγρού από τα πνευμόνια του. Το τι πρέπει να κάνουμε είναι γνωστό. Μια μικρή προσευχούλα γι’ αυτό το αγγελούδι…

Κοιμήθηκε εχθές βράδυ ο Φίλιππος και ο Κωνσταντίνος

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση


Εχθές βράδυ κοιμήθηκε τελικά ο Φίλιππος (κλικ εδώ) ο οποίος είχε υποστεί έμφραγμα λίγη ώρα αφού πρώτα είχε εξομολογηθεί. Ας προσευχηθούμε για τον αδερφό μας ο Κύριος να τον ελεήσει, ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε και λίγο από το ψαλτήρι και ας δώσουμε το όνομά του στην ενορία μας.

Καλό παράδεισο αδερφέ μας εν Χριστώ Φίλιππε.

Προσθέτω και τον παππού ενός φίλου που επίσης μόλις έμαθα ότι κοιμήθηκε πρόσφατα:

Καλό παράδεισο αδερφέ μας εν Χριστώ Κωνσταντίνε.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΑΣΚΗΣΑΝΤΟΣ


ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΕΝΕΔΥΣΑΜΕΝΟΣ 

Ευαγγελική Περικοπή 1ης Ιανουαρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για περιτομή Κυρίου

Κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου και Βασιλείου του Μεγάλου


Κατά Λουκάν Β΄ 20-21, 40-52

Πάντα εχθροί του Ελληνισμού: Έτσι «άρπαζαν» οι Γερμανοί μαγαζιά των Ρωμιών στην Μικρασία και την Πόλη το 1914Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας. 

Μία σύντομη περιγραφή των γεγονότων. «Όλη τη μέρα του Σαββάτου 13 Ιουνίου, μέχρι τις επτά περίπου το βράδυ, εκτυλίσσονται ταυτόχρονα οι σκηνές των δυο μεγάλων πράξεων του δράματος: η οικτρή έξοδος και η αναίσχυντη λεηλασία. Τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι Έλληνες Οθωμανοί έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη με το πρώτο πλοίο και δυο χιλιάδες περίπου με το δεύτερο για τον Πειραιά.

Σοκαριστική καταγγελία στη Χίο: Αλγερινοί προσπάθησαν να αγοράσουν ανήλικηΑίσθηση προκαλεί η καταγγελία μητέρας 12χρονης στη Χίο, η οποία ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν την κόρη της για να την αγοράσουν.

Γιατί βάζουμε φλουρί στη Βασιλόπιτα; - Εσύ το ήξερες;

Φωτογραφία για Γιατί βάζουμε φλουρί στη Βασιλόπιτα; - Εσύ το ήξερες;Το έθιμο των ημερών απαιτεί ένα γλυκό «τυχερό» παιχνίδι… την κοπή της Βασιλόπιτας...
Πολλές συνταγές κυκλοφορούν όμως όλες έχουν ένα βασικό συστατικό… το πολυπόθητο φλουρί! Πριν την κόψετε, διαβάστε την ιστορία της.