Ετικέτες

17.9.18

Πειρασμοί

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟς ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Οἱ πειρασμοὶ παραχωροῦνται γιὰ νὰ φανερωθοῦν τὰ κρυμμένα πάθη, νὰ καταπολεμηθοῦν κι ἔτσι νὰ θεραπευθεῖ ἡ ψυχή. Εἶναι καὶ αὐτοὶ δεῖγμα τοῦ θείου ἐλέους. Γί’ αὐτὸ ἄφησε μὲ ἐμπιστοσύνη τὸν ἑαυτό σου στὰ χέρια τοῦ Θεοῦ καὶ ζήτησε τὴ βοήθειά Του, ὥστε νὰ σὲ δυναμώσει στὸν ἀγώνα σου.

Στρατηγός Κωσταράκος: Πού πήγαν τα χρήματα για τους μετανάστες, χάθηκαν; Πηγή: Στρατηγός Κωσταράκος: Πού πήγαν τα χρήματα για τους μετανάστες, χάθηκαν; | iefimerida.gr

Στρατηγός Κωσταράκος: Πού πήγαν τα χρήματα για τους μετανάστες, χάθηκαν;

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το χάος που επικρατεί στην Μόρια, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας διατυπώνει το καίριο ερώτημα, για το πώς χρησιμοποιήθηκε η ενίσχυση της ΕΕ στην Ελλάδα. Σημειώνεται οτι μέχρι στιγμής η Ενωση έχει διαθέσει στην Ελλάδα 1,6 δισ. ευρώ ως ενίσχυση για τη μεταναστευτική κρίση, την ίδια στιγμή που οι άθλιες δομές φιλοξενίας, εκθέτουν την χώρα μας.

"Σεπτεμβριανά" 1955: Η επικαιρότητα μιας οδυνηρής επετείου



Του Κώστα Ράπτη
Η μνήμη των "Σεπτεμβριανών”, όπως επικράτησε να αποκαλείται το πογκρόμ που εξαπέλυσε υπό την καθοδήγηση του τουρκικού κράτους ο όχλος εναντίον της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955, είναι εξ ορισμού θλιβερή και οδυνηρή.
Ωστόσο, η φετινή 63η επέτειος αφήνει διπλά πικρή γεύση.

Πώς λεγόταν η Αθήνα πριν ονομαστεί… Αθήνα!



Η Αθήνα είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ.

Από τις ΗΠΑ στο... ξείπα!

Ο κ. πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να γλιτώσει. Δυστυχώς δεν μπορεί νά ξεφύγει από το παρελθόν του
Από τον
Σαράντο Ι. Καργάκο

Χάνω για να κερδίσω ή καλύτερα χάνω για να κερδίσεις.


« Ός δ’ αν απολέση την εαυτού ψυχήν ένεκεν εμού και του ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν» (Μάρκ. 8, 35).

« Όποιος χάσει την ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας του ευαγγελίου, αυτός θα την σώσει.

Δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών κατατέθηκε στο ΣτΕ


Δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» κατατέθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά.