Ετικέτες

21.11.16

Ο Όσιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης [Παρακολουθήστε ζωντανά ΤΩΡΑ]


Διήγησις από το Γεροντικό: Ένας δαίμων ερωτά εάν τον δέχεται πίσω ο Θεός!


Είχαν ανοίξει με την χάριν του Θεού της ψυχής του τα μάτια και έβλεπε οφθαλμοφανώς Αγγέλους και δαίμονας, πως ο καθένας από την ιδικήν του παράταξιν αγωνιζόμενος επηρεάζει των ανθρώπων τον βίον.

Ἡ προσευχή τῆς μάνας γιά τό παιδί της εἶναι πιό δυνατή καί ἀπό τίς ἀνοιγμένες φτεροῦγες τοῦ ἀετοῦ.



Μια φορά παρακάλεσαν τον Γέροντα να προσευχηθεί για κάτι.
—Δεν είναι το θέλημα του Θεού, απάντησε αυστηρά.
—Εσείς προσευχηθείτε, τον ξαναπαρακάλεσαν επιμένοντας.

Αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την Κυριακή 20/11

Αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την Κυριακή 20/11 στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου  Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Σαχτούρη. Η Ιερά εικόνα, αφού ευλογήσει το Νοσοκομείο ‘Μεταξά’, θα ενθρονισθεί και θα παραμείνει δια παντός στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Στις 17:00 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Εισοδίων και θα ακολουθήσει κήρυγμα από τον Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Στις 21:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία και στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Το πρωί της Δευτέρας 21/11,ο Γέροντας Εφραίμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Στις 12:00 και στις 17:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία Παραμυθία. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από την ‘Πειραϊκή Εκκλησία’.
……………………………………………………………………………..
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά τίθεται  σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Κάθε ημέρα στο Ναό τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση και ο εσπερινός.

Νηστειοδρόμιο της Εβδομάδας (21/11/16-27/11/16)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε την 2η εβδομάδα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Τετάρτη 23/11: νηστεία (λαδερό)
διότι δεν έχει αποδοθεί ακόμα η θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Παρασκευή 25/11: νηστεία (λαδερό)
Αγίας Αικατερίνης