Ετικέτες

4.5.14

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (5-11 Μαΐου)

Η ερχόμενη εβδομάδα (5/5-11/5) είναι η τρίτη εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 7/5 και η Παρασκευή 9/5 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: κατάλυση οίνου και ελαίου

Ας υπενθυμίσω ότι: 

Πατήρ Λαυρέντιος: Πνευματική Εξέλιξη του Ανθρώπου (Απρίλιος 2014)

Σας χώρισα την ομιλία του πατρός Λαυρεντίου περί της πνευματικής εξελίξεως του ανθρώπου σε τρία μέρη για να είναι πιο εύκολη η παρακολούθηση της. Σε κάθε μέρος κάνω μια μικρή περίληψη.

Μέρος Α (9 λεπτά): Ο π. Λαυρέντιος μιλά για την ανανέωση και αναγέννηση του ανθρώπου δια ύδατος και πνεύματος (βάπτισμα και αίμα = θεία ευχαριστία). Μας προτρέπει να έχουμε ως πρότυπο μας τον Χριστό. Αναφέρεται στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, στη συνεργασία με τη θεία χάρη που πρέπει να έχουμε και στην ανοδική πορεία μας μέσω της τήρησης των εντολών και της άσκησης.



Πατήρ Λαυρέντιος: Χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την τήρηση των κανόνων της χριστιανικής ζωής


Σε 3 λεπτά ο πατέρας Λαυρέντιος μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για την τήρηση των κανόνων της χριστιανικής ζωής: ανάγνωση ευαγγελίου και βίων αγίων, νηστεία, εκκλησιασμός, προσευχή - κομποσκοίνι και μετάνοιες. Και καταλήγει ότι η χάρις των μυστηρίων μαζί με την άσκηση είναι τα "δυο κουπιά της βάρκας" ή "τα δυο φτερά του πουλιού"!

Δείτε το βίντεο:

Ζητούμε την προσευχή σας!

προσευχή
Αγαπητοί μας φίλοι, ζητούμε τις προσευχές σας, υπέρ υγείας και θεραπείας, για ένα νεογέννητο κοριτσάκι 6 μηνών που βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο (Παναγία η Βοήθεια). Το κοριτσάκι πάσχει από την νόσο των μικρολαχνών. (Ο οργανισμός δεν απορροφά την τροφή).


Το όνομα του κοριτσιού είναι Βασιλική – Μαρία.



Εορτή Ταξιάρχη στο Μανταμάδο (3-4 Μαΐου 2014)



Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου 2014
Αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζει ο Ταξιάρχης, ο προστάτης του νησιού μας.

Και φέτος εκατοντάδες πιστοί από τη Μυτιλήνη  και από τα χωριά της Λέσβου  θα ξεκινήσουν με τα πόδια με προορισμό τον Μανταμάδο για να εκπληρώσουν το τάμα τους στον Ταξιάρχη. Πραγματική λαοθάλασσα  για άλλη μια χρονιά θα έχουμε στο πανηγύρι του Ταξιάρχη.  Μεγάλος και ο αριθμός των επισκεπτών  εκτός Λέσβου έχουν έρθει στο νησί μας για να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Το πανηγύρι του Ταξιάρχη γίνεται την Κυριακή των Μυροφόρων (14 μέρες μετά το Πάσχα)και η μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα προσελκύει πλήθος πιστών.