Ετικέτες

16.9.20

Επιστημονικά δεδομένα κατά ή υπέρ χρήσεως μάσκας εξαιτίας Covid-19; του Ιωάννη Κουντουρά, Ομότιμου Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.



 

Ο τύπος της μάσκας και η χρήση της για την προφύλαξη έναντι του Covid-19 αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας διχογνωμίας με έντονους τόνους προφορικών αντιπαραθέσεων, χωρίς να γίνεται κατεξοχήν αναφορά σε τεκμηριωμένα σχετικά επιστημονικά δεδομένα και δημοσιευμένα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Αόριστες προφορικές αναφορές π.χ. σε ΜΜΕ και μάλιστα από «ειδικούς» υπέρ της ευρείας ή μη χρήσης της μάσκας με το πρόσχημα της επιστήμης χωρίς καταγραμμένη επιστημονική τεκμηρίωση εμπεριέχουν σοβαρές ευθύνες εξαιτίας του συνεπαγόμενου δυνητικού καταρράκτη των ζοφερών συνεπειών στην παγκόσμια κοινότητα.

Δερμιτζάκης: Έπρεπε να απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία


Σχόλιο: Είναι αυτο-αφορισμένος... όμως εσείς αρχιερείς μας θα τον αφορίσετε και επισήμως;

«Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία» δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ζορό-φιλοι Αρχιερείς και ιερείς ετοιμάζονται να σας ξανακλείσουν...

 

Ξεκινήσαμε πάλι τα ίδια... Σε γνωστό βλασφημο-κάναλο θέτουν υπό τάπητος το ζήτημα της κατάργησης της μετάληψης (τη λέξη "θείας" φυσικά και την παρέλειψαν). Οι δημοσιογράφοι να ρωτούν όλη την ώρα τους πολιτικούς (του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, γιατρός και του ΚΙΝΑΛ η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου) και αυτοί να απαντούν φυσικά ότι μπορεί να μεταδοθεί ο ιός μέσω της λαβίδας... Όταν άλλαζε το θέμα κάποιος πολιτικός αυτοί του επεσήμαναν να ξαναμιλήσει για την κατάργηση της μετάληψης και όταν στο τέλος στρίμωξαν τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκα, ενώ αυτός προσπαθούσε να αποφύγει την απάντηση, τελικά τον ανάγκασαν να απαντήσει. Ευτυχώς έδωσε το σωστό επιχείρημα ότι αν κολλούσαν οι ασθένειες μέσω της θείας μεταλήψεως θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι οι ιερείς που κοινωνούν τόσους ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα. Και για το πότε τελείωσε ο χρόνος της εκπομπής και τελείωσε η μετάδοση, δεν το φαντάζεστε...! 

Είχε προηγηθεί η συζήτηση με τον ιατρό Δερμιτζάκη ο οποίος έβαλε λάδι στη φωτιά.

Δείτε εδώ: το βίντεο από το 2:25:00 μέχρι το 2:47:00

Γιατί η Κυβέρνηση θα χάσει τη Μάχη της Μάσκας στα Σχολεία, του Δήμου Γ. Θανάσουλα Δικηγόρου

 


Δήμου Γ. Θανάσουλα Δικηγόρου

Το παραπάνω γράφημα καταγράφει την εξέλιξη των κρουσμάτων και των θανάτων από covid -19 στη χώρα μας. Εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η θνητότητα ( θάνατοι ανά κρούσμα) είναι σήμερα πιο μικρή από ποτέ με 12.734 καταγεγραμμένα κρούσματα ( πολλαπλάσια στην πραγματικότητα)  έναντι 300 θανάτων. Το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων δεν ακολουθείται από αντίστοιχο κύμα θανάτων, καθιστώντας τον covid-19 μια ευρέως μεταδιδόμενη νόσο πλην όμως ήσσονος επικινδυνότητας που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των ελευθεριών μας.

Από τους 1000 που κάνουν τον σταυρό τους στην Εκκλησία, μόνο οι 2 τον κάνουν σωστά...

SIMBOLISTICA - CRUCEA

Ιεροκήρυκος Δημητρίου Παναγοπούλου

Όπως σε ένα έγγραφο, όταν δεν αποτυπώνεται σωστά η σφραγίδα, το έγγραφο δεν έχει ισχύ και είναι άκυρο, έτσι και ο σταυρός που δεν κάνουμε σωστά, δεν είναι σταυρός! Πρέπει να γίνεται σωστά! Μέτωπο, κοιλία και στις 2 ωμοπλάτες. Ο σταυρός που κάνουμε, συμβολίζει και την δική μας σταύρωση, την σταύρωση των παθών και του θελήματός μας.

Σχόλια κοσμικῶν διά τήν μάσκα τοῦ Κων/λεως

 


Τοσοῦτον ὑπερέβη τὰ ἐσκαμμένα ἡ μασκοφορία τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ὥστε καὶ ὁ κοσμικὸς τύπος νὰ ἀσκῆ κριτικήν! Ἠγρεύσαμεν δύο χαρακτηριστικὰ σχόλια καὶ τὰ παραθέτομεν. Συμφώνως πρὸς τὴν ἐφημερίδα «Βραδινὴ» τῆς 14ης Αὐγούστου 2020:

Άγιοι Τόποι: Η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου Ιορδανίτου χρειάζεται τη βοήθεια μας

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
προσκυνητές και προσκυνήτριες,

Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει επιφέρει πρωτοφανείς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής τους τελευταίους έξι μήνες και έχει επηρεάσει αναπόφευκτα και τους Αγίους Τόπους.Τα περιοριστικά μέτρα για την μη εξάπλωση της μέχρι στιγμής αδάμαστης νόσου, μας στέρησαν φέτος το ετήσιο προσκυνηματικό μας ταξίδι στην Αγία Γη.

Επιστροφή στο σχολείο: πώς οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το COVID

 Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια εμμονική αγιοποίηση της μάσκας. Γενικά πρόκειται για ένα μέτρο που οι άλλες χώρες λίγο ή πολύ αποφεύγουν



(Reuters) - Τα σχολεία σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν ξανά καθώς τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές και οι κυβερνήσεις επιμένουν στους μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη μετά από μήνες διαδικτυακής μάθησης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.
Οι χώρες ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης στα σχολεία, όπως περιγράφεται παρακάτω: