Ετικέτες

13.2.19

Περί προσευχής


Πάντα με πολλή παρρησία πρέπει να πλησιάζουμε τον Θεό.

Υποχώρησε η κυβέρνηση στη μισθοδοσία των κληρικών - Παραμένουν στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση υποχώρησε στο θέμα μισθοδοσίας των κληρικών και αποδέχεται στο σχέδιό της, πως η καταβολή της, θα γίνεται με βάση τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων, την ίδια ημέρα και με τον ίδιο τρόπο.

Ο Παπαφλέσσας της Μακεδονίας! Ο Ελληνόψυχος Μητροπολίτης Γερμανός φεύγει 11 Φεβρουαρίου, το 1935... λησμονησμένος, μόνος και πάμπτωχος όπως όλοι οι γίγαντες της Ελληνορθοδοξίας


Γεννημένος στη Στύψη της Λέσβου στα 1866, από Ψαριανό πατέρα που πολέμησε στο πλευρό των Κανάρη και Μιαούλη, σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και με υποτροφία της οικογένειας Σκυλίτση σπούδασε στη Λειψία, παίρνοντας διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία!

Η Προφητεία του Αγίου Παϊσίου για την αρρώστια που θα αποδεκατίσει την Τουρκία

Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΚΟΒΑΛΗΣ

Γύρισε κανείς;

«Άμα πεθάνει κανείς… άμα κλείσει, τα μάτια του… πάει… όλα τελείωσαν. Ποιός γύρισε από τον άλλο κόσμο να μας πει, αν είναι τίποτε;… Δε βαριέσαι… Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση,.

“Βόμβα” Τσουκάτου: Το 2000 το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισ. δρχ. από ιδιωτικές εταιρίες


«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα… Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει, από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο… Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα».

«Ύποπτος ο σκοπός της δημιουργίας της Air Albania»- Ελβετικό δημοσίευμα


Το σχεδιαζόμενο έργο για τη δημιουργία αλβανικής εθνικής αεροπορικής εταιρείας, με την ονομασία «Air Albania» είναι ύποπτο, γράφει η «CH Aviation».

Τό ΟΧΙ τῶν Ἐπισκόπων, πού θά τούς πάει κατευθεῖαν στόν Παράδεισο!


Αποτέλεσμα εικόνας για ιερά σύνοδος
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Στίς καθημερινές μας συναναστροφές, τόσο στίς παρέες ὅσο καί στούς χώρους ἐργασίας, διαπιστώνουμε, ὅτι κάποιες ἀπορίες καί κάποιες ἀντιδράσεις πιστῶν μέρα μέ τήν ἡμέρα ὅλο καί πληθαίνουν. Ἀπορίες καί ἀντιδράσεις πού βεβαιώνουν, ὅτι τό ποίμνιο δέν ἀποτελεῖται ἀπό ἄβουλα καί ἄνευρα προβατάκια, ἀλλά ἀπό αὐτεξούσια καί ἄγρυπνα μέλη τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας.
Ἐάν ρωτήσετε, ἀπό ποῦ ξεκινᾶνε ὅλες αὐτές οἱ ἀπορίες καί οἱ ἀντιδράσεις, ἡ ἀπάντηση εἶναι ἀπλῆ, ὄχι ὅμως καί μονοφυσιτική: Πρῶτον ἀπό τήν καθημερινή εἰδησεογραφία καί δεύτερον ἀπό τήν καλή ἀνησυχία τῶν γρηγορούντων καί προσευχομένων Πιστῶν τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας μας.

Gosnell: η νέα ταινία για τον μεγαλύτερο δολοφόνο μέσω εκτρώσεων στην Αμερική στα top10 των εισπράξεων

Αν και η νέα ταινία Gosnell θάφτηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ, εν τούτοις το κοινό της επιφύλαξε θερμή υποδοχή, κατατάσσοντάς την στα top10 των εισπράξεων του αμερικανικού box office αυτής της εβδομάδας. Δεν θα επρόκειτο για είδηση αν το θέμα δεν ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο: η ταινία αφηγείται την υπόθεση της αποκάλυψης του μεγαλύτερου κατά συρροή δολοφόνου στην Αμερική, του γιατρού Kermit Gosnell, που δολοφονούσε παιδιά επί 30 χρόνια εκτελώντας εκτρώσεις… μετά τη γέννηση του παιδιού! (post birth abortions, θέση που υποστηρίζεται και από στελέχη της πολυδιαφημισμένης οργάνωσης Planned Parenthood, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τον υγιή οικογενειακό προγραμματισμό…). Οι παραγωγοί της ταινίας, εκτός από την άρνηση των media να την προβάλουν και δισταγμό των ηθοποιών να συμμετάσχουν, συνάντησαν και άρνηση στο διαδίκτυο από γνωστή ιστοσελίδα διοργάνωσης εκούσιας χρηματοδότησης (crossfunding) να δημοσιεύσει το αίτημά τους για χρηματοδότηση της ταινίας.

Ξέρεις να λες το «Πάτερ Ημών»;

Αποτέλεσμα εικόνας για πατερ ημων eikonia.gr
πηγή φώτο: www.eikonia.gr

– Να μάθεις καλά το «Πάτερ ημών». Ακούς;
– Το «Πάτερ ημών» το ξέρω, δέσποτά μου, απ’ έξω από τότε που ήμουν παιδί.
– Απ’ έξω το ξέρεις, αλλά δεν το ξέρεις από μέσα.
– Τι εννοείτε;