Ετικέτες

24.5.18

Ελεύθερο βήμα: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΙ...! (και βίντεο)


 

   Είμαι πολύτεκνη μητέρα, εργαζόμενη, χριστιανή ορθόδοξη, συνεπής στις υποχρεώσεις μου, αφού καταφέρνω, ακόμη, να πληρώνω τους κάθε είδους φόρους που μου επιβάλλουν.


  Δεν διαμαρτυρήθηκα όταν μου μείωσαν κατά το ένα τρίτο τον μισθό μου. Δεν διαμαρτυρήθηκα όταν μου έκοψαν το πολυτεκνικό επίδομα, αφού είμαι «προνομιούχα», μιας και εργάζομαι, εγώ και ο άντρας μου. Δεν διαμαρτυρήθηκα όταν μου επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ, κι έτσι πληρώνω επανειλημμένως για ό,τι έχω αποκτήσει δουλεύοντας, κάνοντας οικονομία ή παίρνοντας δάνειο. Δεν διαμαρτυρήθηκα όταν τα παιδιά μου, τελειώνοντας τις σπουδές, έμειναν άνεργα κι έπρεπε να τα συντηρούμε εγώ κι ο άντρας μου, λέγοντας «έχει ο Θεός».

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                            
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ     

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

''… ρουφήσαμε όλους τους καημούς κι όλους τους τρόμους, φτερό την κάναμε τη ρίζα μας και φύγαμε, μακριά στα ολάνοιχτα προς τους μεγάλους δρόμους…!''
"Εάν τα παρεληλυθότα μνημονεύεις, άμεινον περί των μελλόντων βουλεύσει", μας υπενθυμίζει ο αρχαίος ρήτορας Ισοκράτης, δηλαδή ''Αν θυμάσαι τα περασμένα, ξέρεις να αντιμετωπίζεις καλύτερα το μέλλον''.
Αποτελεί εθνικό μας χρέος λοιπόν σήμερα, να θυμηθούμε και να θυμίσουμε στον κόσμο την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την τραγωδία δηλαδή του αφανισμού των εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας από τους Τούρκους τον περασμένο αιώνα.

Παύλος: καθολικός καρκίνος και ενημέρωση για τον π. Παναγιώτη

Αποτέλεσμα εικόνας για έχει ο Θεός μην απελπίζεσαι


Ο Παύλος διαγνώστηκε πριν από λίγο καιρό με καθολικές μεταστάσεις καρκίνου. Οι γιατροί του δίνουν 6 μήνες ζωής. Ας ευχηθούμε ο Θεός να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για την ψυχή του και ας γίνει το θέλημά Του.

Επίσης, μόλις πληροφορήθηκα ότι ο π. Παναγιώτης (που έχουμε στην προσευχή μας), συνταξιούχος Κληρικός, ετοιμάζεται για την αναχώρηση στον Ουρανό. Οι ιατροί δεν του δίνουν ούτε 24ωρο. Έχει ανάγκη τις θερμότερες προσευχές μας.

Παρουσίαση της βιβλιογραφίας που παραθέτουν 55 Ακαδημαικοί, στην δημόσια τοποθέτησή τους για την υιοθεσία και αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Πρόσφατα, 55 Ακαδημαικοί  τοποθετήθηκαν δημόσια, υποστηρίζοντας την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αναφέρουν ότι η τοποθέτησή τους«βασίζεται αυστηρά στην επιστημονική βιβλιογραφία, που καταλήγει στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει μετρήσιμες επιπτώσεις  στην ποιότητα των σχέσεων γονέα-παιδιού, στην ψυχική υγεία των παιδιών ή στην κοινωνική τους προσαρμογή. Δεν έχουν βρεθεί διαφορές αναφορικά με κρίσιμους παράγοντες, όπως η αυτοεκτίμηση, το άγχος, η κατάθλιψη και τα προβλήματα συμπεριφοράς».   Αναφέρουν ακόμα ότι «εκατοντάδες μελέτες που διεξήχθησαν τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν οδηγήσει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που σχετίζονται με την υγιή προσαρμογή των παιδιών και των εφήβων. Οι τρεις πιο σημαντικοί είναι: (1) η ποιότητα των σχέσεων γονέα-παιδιού, (2) η ποιότητα των σχέσεων των σημαντικών ενηλίκων στη ζωή του παιδιού ή του εφήβου (για παράδειγμα οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς) και (3) οι οικονομικοί και άλλοι πόροι που είναι στη διάθεση του παιδιού ή του εφήβου. Οι παράγοντες αυτοί φαίνεται να είναι οι ίδιοι ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων» και ότι  «η εμπειρική έρευνα δεν υποστηρίζει την αντίληψη ότι η ανατροφή από ομοφυλόφιλο γονέα επηρεάζει την ανάπτυξη της ταυτότητας φύλου του παιδιού, ενώ δεν υπάρχουν εμπειρικά δεδομένα ότι η παρουσία τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου προτύπου στο σπίτι προάγει την προσαρμογή και ευεξία παιδιών και  εφήβων».                                                                                                                                                                                                                                                         
Τι απαντούμε:

Κατάκριση


Αποτέλεσμα εικόνας για γεροντικο

Του Αββά Παφνουτίου (α΄)

Είπε ο Αββάς Παφνούτιος, ότι, περνώντας από δρόμο, μου συνέβη να ξεστρατίσω και να βρεθώ κοντά σε κεφαλοχώρι.

Η Μίμηση του Χριστού και η περιφρόνηση του κόσμου με όλα τα μάταια πράγματά του.

Σχετική εικόνα




" κολουθν μο ο μ περιπατήσ ν τ σκοτί " (Ίω. ή 12).


Με τα λόγια αυτά ο Χριστός μας προτρέπει να μιμηθούμε τη ζωή του και να εφαρμόσουμε τα διδάγματά της, αν θέλουμε τον αληθινό φωτισμό και την απελευθέρωση από κάθε τύφλωση της καρδιάς.

Η μελέτη λοιπόν της ζωής του Χριστού ας είναι η κυριότερη ασχολία μας.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα προετοιμάζονται για πόλεμο – Έστειλαν σε όλους ενημερωτικά φυλλάδια

Ευρωπαϊκή χώρα προετοιμάζεται για πόλεμο
Η κυβέρνηση έστειλε το 20σελιδο φυλλάδιο σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Συμβουλεύει τους πολίτες τι πρέπει να κάνουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και ξεκαθαρίζει ότι αν η χώρα δεχτεί επίθεση «δεν θα εγκαταλείψει ποτέ».                                                                                                                                        Ενημερωτικά φυλλάδια στα 4,8 εκατ. νοικοκυριά της χώρας έχει αρχίσει να στέλνει η κυβέρνηση της Σουηδίας ενημερώνοντας τον πληθυσμό, για πρώτη φορά τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πολέμου.

Προσοχή: Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια – Δείτε γιατί

1

Τα πλαστικά μπουκάλια βρίσκονται, πλέον, παντού γύρω μας. Από τα μπουκαλάκια για το νερό, μέχρι εκείνα για αναψυκτικά κλπ.
Πολλοί από εμάς για λόγους ευκολίας κυρίως, αλλά και οικονομίας, δευτερευόντως, μπαίνουμε στον πειρασμό και ξαναχρησιμοποιούμε τα πλαστικά μπουκάλια, γεμίζοντάς τα και πάλι με νερό ή με άλλα υγρά που θέλουμε.Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε, εκτός και αν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το ρίσκο που εμπεριέχεται στην επαναλαμβανόμενη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού…

Αγωγή εναντίον της Google για παράνομη παρακολούθηση 4,4εκ. χρηστών iPho



Αγωγή ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων λιρών κατατέθηκε εναντίον της Google, με την κατηγορία της «παράνομης παρακολούθησης και ταξινόμησης» προσωπικών δεδομένων από 4.4 εκατομμύρια χρήστες iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ταπεινή ιδέα που πρέπει να έχουμε για τον εαυτό μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστος

Από φυσικό του ο άνθρωπος θέλει να αυξάνει τις γνώσεις του. Τι ωφελεί όμως η γνώση χωρίς τον φόβο του Θεού;
Ο ταπεινός αγρότης που υπηρετεί το Θεό είναι, απερίγραπτα ανώτερος από τον αλαζόνα σοφό που παραμελεί την ψυχή του και μελετά τις τροχιές των άστρων
Όποιος γνωρίζει καλά τον εαυτό του, τρέφει περιφρόνηση προς το εγώ του και οι έπαινοι των ανθρώπων δεν του δίνουν ευχαρίστηση.