Ετικέτες

2.9.18

Άγιος Άνθιμος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Νικομήδειας (βίντεο)


3 Σεπτεμβρίου

Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης


3 Σεπτεμβρίου


Η Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης έγινε το 1953 μ.Χ. Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης, εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (3/9/18-9/9/18)


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα (3/9/18-9/9/18) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 5/9, Παρασκευή 7/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Πού ὀφείλεται ἡ γαλήνη πού αἰσθάνονται οἱ Προτεστάντες; - π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος

  Ρωτήθηκε κάποτε ὁ π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος (+1989):—Γέροντα, εἶναι γνωστό ὅτι μόνο στήν ψυχή τῶν ἀνθρώπων τοῦ Θεοῦ βασιλεύει ἡ εἰρήνη. Ὅμως καί οἱ Προτεστάντες ἰσχυρίζονται ὅτι αἰσθάνονται μιά μόνιμη γαλήνη στήν καρδιά τους. Πῶς εἶναι δυνατόν νά συμβαίνη αὐτό, ἐφόσον βρίσκονται σέ πλάνη;

Καί ἀπάντησε:

Ο θαυμαστός βίος του π. Σεραφείμ Ρόουζ († 2 Σεπτεμβρίου 1982)Μια από τις αδελφές της Σκήτης της Αγίας Ξένης έγραψε: 

«Το τελευταίο κήρυγμα του π. Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας της Μεταμορφώσεως ήταν πολύ ειδικό για όλους εμάς που βρισκόμασταν κοντά του. Κατά τη διάρκεια της Λιτής στην αγρυπνία για τη γιορτή, οι μοναχοί του μοναστηριού, οι μοναχές της Αγίας Ξένης και οι επισκέπτες πήγαν έξω στο δάσος με πομπή, κρατώντας κεριά και ψάλλοντας τα στιχηρά της εορτής – οι άνδρες στην περιοχή της Σκήτης της Μεταμορφώσεως στην κορυφή του όρους Άγιος Γερμανός, οι γυναίκες στην περιοχή της Σκήτης του Προφήτη Ηλία. Συναντήθηκαν οι φωνές τους καθώς έψαλλαν από κοινού στη βάση ενός μεγάλου σταυρού, που υψώνεται πάνω από το φαράγγι Μπίγκουμ. Η νύχτα ήταν χωρίς σύννεφα και έναστρη. Ο π. Σεραφείμ, με λευκά άμφια, πήγε στον σταυρό και έκανε νόημα σε όλους να σβήσουν τα κεριά. Στάθηκε σιωπηλός για μια στιγμή, εξετάζοντας το σκοτεινό φαράγγι και τον γεμάτο αστέρια ουρανό, και άρχισε κάπως έτσι:

Αυτός είναι ο «νέος ΕΝΦΙΑ» – Θα επιβάλλεται σε κινητή και ακίνητη περιουσία


Σχόλιο: Ποιος είναι ο τελικός οικονομικός στόχος? Φυσικά η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων!!! Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις , με τη πολιτικούς εγκληματίες   μπλέξαμε! 

Σχέδιο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν «φόρο κατοχής περιουσίας» έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.
Ο νέος αυτός φόρος, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η Προσφορά της Γυναίκας

Αποτέλεσμα εικόνας για ορθοδοξη γυναίκα

Ο Θεός έβαλε τη γυναίκα σε υψηλή και υπέροχη θέση στην οικογένεια και στην κοινωνία. Η χριστιανική πίστη δεν θέλει την γυναίκα ένα «πατάκι» στα πόδια του άντρα. Αντίθετα, τη θέλει και την παραδέχεται ως προσωπικότητα που αναγνωρίζει και εκτιμά τις προσπάθειες της αγάπης του άντρα της, και αυτό την κάνει ευτυχισμένη.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας με τον Τζέφρι ΠάιατΣχόλιο: Κάποιο λάκο έχει η Φάβα ! 
Κοντά στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ποτέ μη μακαρίζετε τον αμαρτωλό. Να μακαρί­ζετε τον δίκαιο


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Ποτέ μη μακαρίζετε τον αμαρτωλό. Να μακαρί­ζετε τον δίκαιο. Πού είναι τόσοι μεγάλοι και τρανοί;

Οταν υπάρχουν προβλήματα μέσα στο σπίτι…


Για τις σχέσεις του ανδρογύνου; Πώς να συμπεριφέρεσαι; Τι σου έλεγε ο γέροντας Πορφύριος;
-Μου έλεγε πολλά. Έλεγε, δηλαδή, ότι πρέπει να συνεννοούμαστε, να προσευχόμαστε μαζί. Αυτό μου τόνισε πολλές φορές. Η προσευχή πρέπει να είναι κοινή.