Ετικέτες

25.4.20

Κυριακή του Θωμά (η ψηλάφησις του Θωμά)

κινητή εορτή: Κυριακή μετά το Πάσχα 
(δηλαδή 7 ημέρες μετά)


Η απίστευτη ιστορία του Σταμάτη και του Μιχάλη (που ήσαν ζευγάρι) όπως την έζησε δίπλα στον Άγιο Παϊσιο και την διηγείται ο Ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου.Ένα συνταρακτικό γεγονός -που δεν θα το βρείτε σε κανένα από τα πάμπολλα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει για τον Άγιο- το διηγείται ο ίδιος ο άνθρωπος που το έζησε δίπλα στον Άγιο. Αξίζει να διαθέσετε κάτι λιγότερο από μισή ώρα.

ΕΥΡΩΠΗ: Η σφαγή των γερόντων! Η ευθανασία… όπλο κατά του Covid-19

ΕΥΡΩΠΗ: Η σφαγή των γερόντων!
του Geoffrey Pleyers, καθηγητή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ενωσης Κοινωνιολόγων
Η αστική δημοκρατία στη Δυτική Ευρώπη παραβίασε τη συνταγματική της αρχή περί ελεύθερης πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες και  θυσίασε εν ψυχρώ χιλιάδες ανήμπορους ηλικιωμένους

[Το μήνυμα του επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη είναι δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: «Μια αφάνταστη ανθρώπινη τραγωδία λαμβάνει χώρα στους οίκους ευγηρίας… Εως και το 50% των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ήταν ένοικοι σε ιδρύματα μακροχρόνιας φροντίδας» Στις 13 Απριλίου το 55,2% των θανάτων στην Ιρλανδία και το 49,4% στη Γαλλία (15 Απρ.) ήταν σε οίκους ευγηρίας. To ίδιο συνέβη στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, σ’ όλη σχεδόν τη Δυτική Ευρώπη. Η πρωτοφανής αυτή τραγωδία σε ευημερούσες Δημοκρατίες υποβάλλει σε πολλούς το ερώτημα μήπως οι δυτικές κυβερνήσεις βασίζονταν στην ευθανασία, γι’ αυτό και βρέθηκαν απροετοίμαστες στην αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού; Ευτυχώς το ερώτημα δεν είναι δικό μας.  
Το φαινόμενο δεν είναι περιστασιακό αλλά εγγίζει την ουσία της κουλτούρας του Διαφωτισμού: Όταν ο άνθρωπος δεν είναι πλέον «εικόνα του Θεού» τότε το «θάνατο του Θεού» ακολουθεί και ο θάνατος της εικόνας Του… Ε.Δ.Ν.]

Ευαγγελάτος: «Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό θα πρέπει να διωχθούν ποινικά!!» (Video)Είναι δυνατόν ευθέως τα ΜΜΕ να απειλούν κοινωνικές ομάδες, για οποιονδήποτε λόγο...; Για αυτό σας έδωσε η κυβέρνηση 11 εκ. Ευρώ;


Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων δημοσιογράφων; Να ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα και να ευαισθητοποιούν ή να απειλούν; Και από ποια ακριβώς θεσμική θέση μπορεί ο καθένας να απειλεί ή και να προδιαθέτει για μελλοντικές αποφάσεις; Είστε δικαστές και τιμωροί τελικά ή δημοσιογράφοι κύριοι;

Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: “Εχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό”

*Η πολεμική εναντίον της Ορθοδοξίας, συνεχίζεται αμείωτα, γιατί η αλήθεια είναι αυτήν που ενοχλεί και αυτή εκφράζεται μόνο μέσω του ανόθευτου λόγου του Θεού… αλλά όπως έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος «Την Εκκλησία όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, ξεράθηκε το χέρι αυτό…».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία μετά από κλήση που παρέλαβε για το ότι τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του ιστορικού του Μαυροβουνίου Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς.

* Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου ζωντανά το Σάββατο, 25/4/2020, ώρα 11:15 πμ "Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι"

Ζωντανή μετάδοση νέας ομιλίας
του π. Ευάγγελου Παπανικολάου,
ιατρού και ιεραποστόλου.
Θα μεταδοθεί το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020,
στις 11:15 π.μ., μέσω του καναλιού Youtube
του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου, Διασταυρώσεως Ραφήνας.
Θέμα: "Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι".

σύνδεσμος καναλιού Youtube: 

Κυριακή του Θωμά: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακή του θωμά
Κυριακή του Θωμά


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή του Θωμά:

Σάββατο εσπέρας


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

με μουσικά

Ε Δ Ω και Ε Δ Ω

χωρίς μουσικάΣημείωση: Παύει να διαβάζεται ως απόδειπνο η εναρκτήριος ακολουθία του Πάσχα. Επανέρχεται δηλαδή το μικρό απόδειπνο (είτε με τους χαιρετισμούς είτε με την ακολουθία της θείας μεταλήψεως π.χ. στο ραδιόφωνο τις Πειραϊκής Εκκλησίας στις 22:00 ΕΔΩ). Το Βασιλεύ Ουράνιε... καταλιμπάνεται. Στο πρώτο τρισάγιο αντί του Άγιος ο Θεός... λέμε το Χριστός ανέστη..., τα υπόλοιπα του τρισαγίου Παναγία Τριάς... και Πάτερ ημών... κανονικά.


Ακολουθία όρθρου και θεία λειτουργία κ.α.

χωρίς μουσικά

Ε Δ Ω  και  Ε Δ Ω και Ε Δ Ω

με μουσικά

ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ

«Ο Υιός αντίδοτο του ιού» - Παρέα της Τρίτης 17-03-2020Όσοι πόνεσαν… αυτόν τον καιρό…


σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το, διαδώστε το και ετοιμαστείτε ψυχή τε και σώματι για την Πόλη των Ονείρων μας! Αμήν!


Όσοι πέρασαν με πόνο αυτή τη φοβερή Μ. Τεσσαρακοστή.
Όσοι έκλαψαν ή απλά δάκρυσαν και λυπήθηκαν κατάβαθα για όλα αυτά τα μέτρα για την Εκκλησία και το λαό…
Όσοι μίλησαν ειλικρινά ο ένας στον άλλο και εξέφρασαν τη θλίψη τους για τις κλειστές εκκλησίες.
Όσοι προσευχήθηκαν και ζήτησαν δικαιοσύνη από τον Αληθινό και Ζωντανό Θεό…
Όσοι δεν κατάπιαν αμάσητα τα δελτία ειδήσεων των ακριβοπληρωμένων καναλιών…
Όσοι δεν σταμάτησαν τη νηστεία της Μ. Τεσσαρακοστής, αν και ήξεραν ότι δεν θα μεταλάβουν.
Όσοι μπήκαν στον κόπο να ψάξουν μέσα στο απέραντο διαδίκτυο, αλλά και μέσα στην ψυχή τους την αλήθεια για τη δοκιμασία.
Όσοι δεν φοβήθηκαν την εξουσία, αλλά και την επικινδυνότητα ενός ιού, και είπαν: «Δεν πειράζει, εγώ θα εκκλησιασθώ, θα μεταλάβω κι ας πεθάνω για τον Χριστό».

ΕΚΕΙ ΔΕΝ "ΣΚΙΑΣΤΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥΣ: ΠΟΜΠΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ (βίντεο)

Σχόλιο: Να ευχηθώ και στα δικά μας;


Αλλού οι Ορθόδοξοι χριστιανοί όχι μόνο δεν κλειδώθηκαν στα σπίτια τους για τον Κορονοϊό, αλλά βγήκαν στους δρόμους σε μια πάνδημη λιτανεία κατά της πανδημίας του Κορονοϊού.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ : «Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των εκκλησιών»


"Για τις Εκκλησίες δεν υπάρχει προς ώρας εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμά τους" τόνισε σήμερα το πρωϊ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ANT1.

Ιερουσαλήμ -Οικουμενιστική συμπροσευχή για την αντιμετώπιση του κορωναϊού

Spiritual leaders of all faiths in Israel: Sephardi Chief Rabbi Yitzhak Yosef, Ashkenazi Chief Rabbi David Lau,  Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem Theophilos III, the Latin Patriarch Archbishop Pierbattista Pizzaballa, Imam Sheikh Gamal el Ubra, Imam Sheikh Agel Al-Atrash and Druze Spiritual leader Sheikh Mowafaq Tarif attend a united prayer at the King David Hotel in Jerusalem on April 22, 2020.(Olivier Fitoussi/Flash90)

Σχόλιο: Άλλη μια σουρεαλιστική εικόνα των ημερών... Αφελής ερώτηση: Σε ποιον (κοινό...) θεό συμπροσεύχεστε; (το μικρό "θ" δεν μου ξέφυγε...)
Ιερουσαλήμ 22-04-2020. Οικουμενιστική συμπροσευχή για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David (Βασιλιάς Δαυΐδ), παρουσία και του Ορθόδοξου Πατριάρχη κ. Θεοφίλου!
(https://www.youtube.com/watch?v=1QSarSMYh-c&feature=emb_title)

Άγιοι Κολλυβάδες Πατέρες (25 Απριλίου)Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης – Άγιος Αθανάσιος Πάριος.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου εβδομάδος η Εκκλησία μας τιμά άπαντες τούς Αγίους Κολλυβάδες Πατέρες.

Λίγες «πρακτικές» συμβουλές…..


Πατήρ Ιωάννης Παπαδημητρίου

Το λαδάκι στο κανδηλάκι ας είναι το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις(δηλ. λαδάκι από ελιά).
Ως αναφορά το φιτίλι αν μπορείς απέφευγε τα χρώματα, καθάρια πράγματα.

Η εισβολή των λαθρομεταναστών, το επιβληθέν άσυλο και η προοπτική (σχέδιο;) ισλαμοποίησης της ΕλλάδαςΓράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο*

Εμμέσως πλην σαφώς ειπώθηκε πως η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο λάθος που «αντί να αναστείλει τουλάχιστον για έξη μήνες την μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου για λόγους εκτάκτων συνθηκών και εθνικής ασφάλειας, την ανέστειλε (μόνο) για ένα μήνα»

Καταγγελία Μητρ. Κερκύρας: Ναυπ. Ιερόθεος & Αρχ. Ιερώνυμος άλλαξαν τις αποφάσεις τις Ι. Συνόδου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος Ναυπάκτου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ἐντυπώσεις ἐπί τῶν σχολίων «στήν Ἀνοικτή Ἐπιστολή τοῦ Ἱερομονάχου Εὐθυμίου»

Ἐντυπώσεις ἐπί τῶν σχολίων «στήν Ἀνοικτή Ἐπιστολή τοῦ Ἱερομονάχου Εὐθυμίου»
Χρίστος Παναγιώτου
Χριστός ἀνέστη!