Ετικέτες

25.4.20

Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: “Εχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό”

*Η πολεμική εναντίον της Ορθοδοξίας, συνεχίζεται αμείωτα, γιατί η αλήθεια είναι αυτήν που ενοχλεί και αυτή εκφράζεται μόνο μέσω του ανόθευτου λόγου του Θεού… αλλά όπως έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος «Την Εκκλησία όποιο χέρι θέλησε να την αγγίξει, ξεράθηκε το χέρι αυτό…».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία μετά από κλήση που παρέλαβε για το ότι τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του ιστορικού του Μαυροβουνίου Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Σεβ,. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού τον οποίο ήθελε να τιμήσει ιδιαιτέρως με τη παρουσία του μιας και ο εκλιπών ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας η αστυνομία πήγε στο ναό και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο κλήση να παρουσιαστεί στο τμήμα. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο τμήμα
«Ας με συλλάβουν, εδώ και καιρό έχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό» διαμήνυσε στους παραγγέλλοντες της κλήσης. «Δεν θα ανταποκριθώ γιατί έχω ήδη προγραμματισμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν. Μπορώ να το κάνω μόνο μετά την Δευτέρα και μόνο στο αστυνομικό τμήμα στο Τσέτινιε. Αυτό που γίνεται είναι ντροπή, γιατί στην κηδεία δεν ήταν κανείς εκτός από τους τρεις υιούς του μακαρίτη Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς, γνωστού ιστορικού του Μαυροβουνίου, η σύζυγος, η πρόεδρος της αντιπολίτευσης και εγώ με τον ιερέα, και μάλιστα όλοι εμείς στην καθορισμένη απόσταση», ανέφερε.
Όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει μια πιο κατασταλτική απάντηση από τις αρχές, ανέφερε:
«Όσον αφορά εμένα, ας έρθουν να με συλλάβουν. Λοιπόν, και ο προκάτοχος μου Ιωαννίκιος δολοφονήθηκε με σχεδόν όλους τους ιερείς, και ο Μητροπολίτης Αρσένιος πέρασε 6 χρόνια στην πιο σκληρή φυλακή. Αν ήμουν στην εποχή του, σίγουρα θα με εκτελούσαν ή θα με δίκασαν σε ισόβια. Αυτό το καθεστώς μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν. Ωστόσο, είμαι Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου. Αυτό το καθεστώς όχι μόνο ντροπιάζει τους εαυτούς τους, αλλά ντροπιάζει διεθνώς το Μαυροβούνιο με την ανομία, με την αναιδή συμπεριφορά. Κήρυξαν τον πόλεμο στον Θεό και στην Εκκλησία που δημιούργησε αυτό το κράτος», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.