Ετικέτες

23.9.16

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Παναγία η "Μυρτιδιώτισσα" [ΒΙΝΤΕΟ 2013]


Εν όψει της Εορτής της Παναγίας "Μυρτιδιώτισσας" (24 Σεπτεμβρίου) δημοσιεύουμε μία παλαιότερη Ομιλία του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, π. Νικολάου Μανώλη, που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη ενορία του, του Ι. Βυζαντινού Ναού Προφ. Ηλιού, στις 27-9-2013.


Εορτασμοί στην Ασίζη για τα 30 χρόνια από την διαθρησκειακή συνάντηση και συμπροσευχήΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΑΨΑΝ ΤΗΝ ΛΥΧΝΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΟΥ" (=ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΥ) ΣΤΗΝ ΑΣΙΖΗ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]


AΣΙΖΗ  2016

Όλοι τους ήταν εκεί: Πάπας, Ινδουιστές, Βουδιστές, Αγγλικανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι κ.α. και στο τέλος ο Πατριάρχης...


Οι σκοτεινές δυνάμεις, όπως επιτίθενται εναντίον των ανθρώπων, έτσι αντιμάχονται καί μεταξύ τους


σχόλιο Γ.Θ : Το σκοτάδι δεν μπορεί να αγαπήσει ούτε τον εαυτό του. Μην σκανδαλιστείτε κάποιοι στο σημείο που αναφέρει περί "δαιμόνων των Ελλήνων".

Οι ενάντιες δυνάμεις, όπως επιτίθενται εναντίον των ανθρώπων, έτσι αντιμάχονται καί μεταξύ τους. 

Καζάνι πού βράζει τό περιβόλι τῆς ΠαναγιᾶςΓράφει ο Διονύσιος Μακρής, Θεολόγος-Δημοσιογράφος

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016


Μοναχοί διακόπτουν τή μνημόνευση τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Πογκρόμ διώξεων μοναχῶν στό Ἅγιον Ὄρος.

Εἰδικοί ἀπεσταλμένοι κληρικοί ἀλλά και λαϊκοί ἐπισκέπτονται τίς «ἐπίφοβες» Ἱερές Μονές καί βολιδοσκοποῦν τήν ἀδελφότητα... Ἐμμέσως μάλιστα ὑπενθυμίζουν τήν καθαίρεση τοῦν ἡγουμένου τῆς Μονῆς Ξηροποτάμου καί δύο ἄλλων μοναχῶν πρίν ἀπό χρόνια ὅταν ἦρθε σέ εὐθεία ἀντίθεση μέ τό Φανάρι! 

Προωθείται ο άθεος θρησκειολογικός συγκρητισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για μαθημα θρησκευτικων
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ
Ο καρπός όσων ανθρωπάρεσκα συμφωνούσαν να αντικατασταθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, με ένα μάθημα θρησκειολογικού συγκρητισμού, γίνεται πραγματικότητα. Δυστυχώς η άθεη ‘Παιδεία προωθείται ποικιλοτρόπως. Αντί μέσα από το πρίσμα της Ορθόδοξης κριτικής, όπως γινόταν μέχρι τώρα, να γνωρίζουν οι Ορθόδοξοι μαθητές τις θρησκειακές πλάνες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας, θα διδάσκεται η συγκρητιστική θρησκειολογία.

ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ.avi

Αποτέλεσμα εικόνας για οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας παΐσιος


Ένα βίντεο για όλα τα Ελληνόπουλα που αναρωτιούνται τι είναι οι Γκουρού και ο Ινδουισμός και ποιες είναι οι ατυχείς συγκρίσεις με τους γίγαντες της Ορθοδοξία μας, όπως ήταν ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ. Η περιγραφή είναι γραμμένη από κάποιο Ελληνόπουλο που έζησε και τις δύο καταστάσεις: και τον Ορθόδοξο Χριστιανικό μοναχισμό και τον Ινδουισμό. ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

23 Σεπτεμβρίου 1821: Η Άλωση της Τριπολιτσάς και ο στρατηγικός νους του Κολοκοτρώνη

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοκοτρώνης
Η Άλωση της Τριπολιτσάς: Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ’21, κατά την οποία αναδείχθηκε  ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμβρόσιος

ΓΙΑ   ΤΟΝ –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- Α-ΠΑΙΔΕΥΤΟ   ΥΠΟΥΡΓΟ   Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚ. ΦΙΛΗ

ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ - ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ – ΑΠΙΣΤΙΑ - ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ - ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΑΜΑΘΕΙΑ  και ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 
κύριε τέως Νεωκόρε ΦΙΛΗ

ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ!

Μ.Γλέζος: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στην Κατοχή είναι βλάσφημος»Σχόλιο: Κ.Φίλη... για πες αλεύρι, ο Γλέζος σε γυρεύει! Εμείς σου τα είπαμε, αλλά εσύ δεν ακούς!!! 

«Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής είναι βλάσφημος»,


δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την Εκκλησία.

Ηχηρή απάντηση Ιερώνυμου στον Φίλη: Ανιστόρητες και συμπλεγματικές οι απόψεις του για την Εκκλησία
Σχόλιο: Η Εκκλησία ήταν εκεί κ. Φίλη, απλά εσύ δεν την είδες. Αλλά πώς να την δεις όταν δεν την γνωρίζεις και πώς να την γνωρίσεις αν δεν σου την δείξουν! Είδες, λοιπόν, πως είσαι προπέτης; Κρίνεις κάτι που δεν έχεις ιδέα τί είναι! Και ξέρεις γιατί κρίνεις; Απλά γιατί έχεις μάθει να ζεις στην κριτική και όχι στον εμπλουτισμό γνώσεων! Μην το ανοίγεις το στόμα σου κ.Φίλη! Αφού δεν το έχεις!

Αλήθεια κ. Φίλη εμείς πώς να σε κρίνουμε όταν έχεις αποδεδειγμένα ξεπουλήσει την πατρίδα μας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο (ο Αριστερός) με τα μνημόνια που ψήφισες; Όταν αποδεδειγμένα προσπαθείς να αποδομήσεις την Ελληνική παιδεία προς όφελος της Νέας τάξης πραγμάτων! Κ.Φίλη στη θέση σου θα την είχα "΄κάνει" με ελαφρά πηδηματάκια! Το έπιασες εσύ τώρα!!!

Aπάντηση – «χαστούκι» δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τα όσα είπε για το ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας εκ Κονίτσης - Βίντεο

23 Σεπτεμβρίου

Δείτε το βίντεο:

Πατέρας Σάββας Αχιλλέως


Επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Καρέα Αττικής και μπαίνοντας μέσα στην εκκλησία νιώσαμε έναν απεριόριστο θαυμασμό για το έργο που έχει αφήσει πίσω του ο Πατέρας Σάββας Αχιλλέως. 

Ιερά μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κύμη Ευβοίας
Μία ώρα από την Χαλκίδα βρίσκεται ένα πολύ ευλογημένο και όμορφο μοναστήρι. Η Ιεραποστολική ομάδα της  Ελληνικής Νεώς επισκέφτηκε την Ιερά μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κύμη Ευβοίας.