Ετικέτες

1.3.16

Καλή ανάσταση Μιχαήλ, Νικόλαε και Γεώργιε


Ο αδερφός μας εν Χριστώ Μιχαήλ (θυμηθείτε εδώ) κοιμήθηκε στις 7/1/16. Ακολούθησε και ο Γεώργιος (θυμηθείτε εδώ) στις 13/1/16, αλλά και ο Νικόλαος (το έμαθα πολύ καθυστερημένα και το έκανα προσθήκη). Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τους αναπαύσει. Όποιος μπορεί ας διαβάσει το ψαλτήρι, ας ανάψει ένα κεράκι ή ας δώσει τα ονόματά τους στην ενορία του.

Αιωνία η μνήμη σας Μιχαήλ, Νικόλαε και Γεώργιε.

Π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος - Η θαυμαστή μεταστροφή ενός αθέου



"...Άπό αυτή τή στιγμή μέχρι πού νά πεθάνω, θά μου μιλάτε μόνο γιά τον Θεό, τόν Χριστό, τήν Παναγία, τους Αγγέλους, τους Αγίους. Γιά τίποτε άλλο..." 


Πρίν από χρόνια, όταν ήμουν εφημέριος στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ έκάλεσαν νά εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου τό όνομα, ήτο Ξενοφών.

Η υπομονή του Ιερέα και η παρηγορία του Αγίου Πνεύματος


Γνώρισα έναν υπέργηρο ιερέα με 70 χρόνια στην ιεροσύνη. Χή­ρεψε από πολύ νωρίς, υστέρα από 12 χρόνια γάμου. Από την έγγα­μη του ζωή απέκτησε 7 παιδιά, τα οποία μεγάλωσε με πολύ μεγάλο κόπο, χωρίς να βάλη άνθρωπο στο σπίτι του ούτε συγγενή για να βοηθήσει στη μαρτυρική ανατροφή τους. Ταυτόχρονα έπρεπε να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα πού έχει μια ενορία με την πληθώρα των λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων.

Αγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως Γιατί ο Θεός επιτρέπει τους πειρασμούς

Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους.
Γι’ αυτό εμπιστεύσου στο Θεό και ζήτησε την βοήθεια Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου. Η ελπίδα στο Θεό δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. Οι πειρασμοί φέρνουν ταπεινοφροσύνη.