Ετικέτες

26.1.18

Μαρία: 15 ετών, νοητική υστέρηση και αυτισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για αυτισμός

Η τρίτη Μαρία της ημέρας... είναι μια νεαρή κοπέλα με σοβαρά νοητικά προβλήματα και αυτισμό. Ήδη έχουμε στην κατάσταση προσευχής άλλα δυο παιδάκια τον Ιωάννη και τον Αλέξανδρο τα οποία έχουν αυτισμό. Ας μην ξεχνάμε και τον Ευάγγελο που έχει σύνδρομο Down. Ας προσπαθήσουμε να μπούμε έστω και υποθετικά στη θέση των γονιών αυτών των παιδιών. Ας αισθανθούμε το βάρος που σηκώνουν και το άγχος τους. Ας προσευχηθούμε με πόνο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς και ας δεηθούμε προς τον Κύριο να τους ελαφρύνει το φορτίο, όπως Εκείνος μας έχει υποσχεθεί και ξέρει να κάνει καλύτερα από εμάς.

Μαρία (νέα περίπτωση): Απόπειρα με χάπια - ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Μία άλλη Μαρία, που δεν γνωρίζουμε, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οφείλουμε να προσευχηθούμε στον Κύριο να την ελεήσει και να της δώσει άλλη μια ευκαιρία και ας αφήσουμε τον Μεγαλοδύναμο να αποφασίσει. Εκείνος γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας κι Εκείνος γνωρίζει αν αξίζει να της δώσει άλλη μια ευκαιρία. 

Θυμηθείτε και τον Τριαντάφυλλο. Ήταν με το ένα πόδι (μην πω με το ενάμισι) στον τάφο και επανήλθε... Ας ευχηθούμε, λοιπόν, και για την Μαρία σε πρώτη φάση να πάρει παράταση και σε δεύτερη φάση να θεραπευτεί ψυχικά και να κατανοήσει με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού πόσο μεγάλο λάθος έκανε, να αλλάξει τρόπο και στάση ζωής, να μετανοήσει και να δοξολογεί τον Θεό για όλα όσα μας δίνει και για την άπειρη ευσπλαχνία και αγάπη Του για όλους εμάς τα δημιουργήματά Του. Μην ξεχνάτε και τον Τριαντάφυλλο, διότι κι εκείνος παλεύει με τους εφιάλτες του ευρισκόμενος στην δεύτερη φάση...

Αίνοι ήχος τρίτος Πάσα πνοή -Αινείτε Αναστασιματάριο



Αίνοι ήχος πρώτος Πάσα πνοή -Αινείτε Στιχηρά των αίνων οκτώ. Αναστασιματάριο Πέτρου λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου. 
Θανάσης Δασκαλοθανάσης
Ηχογράφηση 21 Ιανουαρίου 2018.

Μαρία: σκλήρυνση κατά πλάκας (νέα κοπέλα)

Σχετική εικόνα

Η Μαρία είναι νεαρή φοιτήτρια και έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύντομα θα ξεκινήσει αγωγή, διότι τα πρώτα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται. 

Τα αυτοάνοσα νοσήματα αδέρφια μου από ό,τι φαίνεται είναι η νέα ασθένεια της εποχής μας. Πλέον έχουμε γεμίσει με αυτοάνοσα και καρκίνους. Κάτι δεν κάνουμε καλά φαίνεται, δεν πάμε μόνοι μας προς τον Θεό και ο Θεός μας τραβά προς Εκείνον, μας επισκέπτεται μέσα από τις ασθένειες, τις θλίψεις και τα ποικίλα άλλα προβλήματα και δυσκολίες.

Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, ας στραφούμε προς τον Κύριο, ας του ζητήσουμε να μας βοηθήσει να σηκώσουμε τον σταυρό μας, διότι χωρίς Εκείνον θα μοιάζει ασήκωτος και ο μισόκαλος θα μπορεί να μας ρίξει στην απελπισία...

Η Μαρία, όπως οι περισσότεροι νέοι της σύγχρονης Ελλάδας, πιστεύει στον Θεό μεν, αλλά δεν τον έχει γνωρίσει στον βαθμό που θα έπρεπε. Ενδεχομένως, δεν της τον έμαθαν εκείνοι που είχαν την ευθύνη να το κάνουν. Ο Θεός ξέρει... Ας ευχόμαστε, λοιπόν, να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής της και ας ελπίσουμε ότι ο Κύριος θα την ελεήσει και θα την ενισχύσει στο δύσβατο μονοπάτι που διανύει από τόσο νωρίς. Πάνω από όλα ας προσευχόμαστε για την ψυχή της!

Όσο για εμάς, ας κάνουμε το καθήκον μας ως Χριστιανοί. Ας προσευχηθούμε για την Μαρία και τους υπόλοιπους αδερφούς μας και ας εμπιστευτούμε την έκβαση κάθε περίπτωσης στον Κύριο, ο οποίος είναι ο μόνος που γνωρίζει πραγματικά ποιο είναι το συμφέρον της ψυχής μας.

... ακόμα κι όταν ο Θεός πιάνει το νυστέρι του πόνου έχει απώτερο σκοπό κάτι καλό!

Αποτέλεσμα εικόνας για ο σταυρός μου και το φορτίο ελαφρύ

Λάβαμε ένα ιδιαίτερο σχόλιο στην ανάρτηση:


και κρίνουμε σκόπιμο να το δημοσιεύσουμε σε αυτήν εδώ την ανάρτηση:

Το σχόλιο μου απευθύνεται προς τους γονείς του Εφραίμ, αλλά και προς τον ίδιο όταν ο Θεός δώσει να είναι σε θέση να επικοινωνήσει. 
Πριν αρκετές δεκαετίες σε κάποια εκδρομή νέων ανετράπη το αυτοκίνητο και δύο νέοι έφυγαν επί τόπου, ένας δε ετών 24 ξύπνησε στο νοσοκομείο χωρίς το ένα του πόδι... Ήταν ένα παιδί, αυτό που λέμε η χαρά της ζωής. Γελαστός, γλεντζές, ομορφόπαιδο.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!


Τριαντατρεῖς Εὐχὲς γιὰ τὸ τριαντατριάρι κομποσχοίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για κομποσκοίνι


ρθόδοξε Χριστιανέ, Νέε κα Νέα!...

Πρω κα βράδυ βγάζε τ κομποσχοινάκι π τ χέρι σου κα κάμε στν κάθε κόμπο μι π τς παρακάτω προσευχές:

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουλογλου

Με « μεγάλη» μας έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο πως ο «μαχητικός» κατά τα άλλα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου  έδωσε  συνέντευξη προς το κρατικό τούρκικο μέσο T.R.T. αποκαλώντας το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, που διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά  για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας,  «καρναβάλια» και να κάνει και πρόβλεψη πως ανοίγουν τον δρόμο για ένα εθνικιστικό κόμμα.  

Κρίμα πρώην βασιλιά...




Τέως βασιλιάς: 
"Δεν διακυβεύεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας από την επιλογή ονόματος"

σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσω ότι και το 2015, στο δημοψήφισμα, ήταν υπέρ του "μένουμε Ευρώπη" και κατά της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Οριστικό: Την Κυριακή (04/02) το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Οριστικό: Την Κυριακή (04/02) το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα



Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το Σκοπιανό.

Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή (04/02) ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν απόψε οι οργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι παμμακεδονικών οργανώσεων στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Τις επόμενες ώρες οι διοργανωτές θα αποστείλουν σχετικό αίτημα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι στους οποίους πέφτει το βάρος της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου είναι η κ. Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και ο οποίος συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ελλάδα και ως δημοσιογράφος-διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΪΤΗΣ


Είπαν πως ο Χριστιανισμός κάνει τον άνθρωπο κατηφή και μελαγχολικό. Η συναίσθηση της αμαρτωλότητός του και τα δάκρυα που χύνει εξ αιτίας της φυγαδεύει την χαρά από την ψυχή του.
Έτσι είπαν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Όλοι όσοι τα λένε αυτά είδαν από μακρυά το βίωμα της πίστεως. Γι’ αυτό και το παρεξηγούν.
Δεν κατάλαβαν ότι μόνο ο Χριστιανός ζει την αληθινή χαρά. Μια χαρά που δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου». Διότι η ποιότητά της είναι άλλη και η προέλευσή της είναι άλλη. Κυοφορείται μέσα στα δάκρυα του πόνου για τις αμαρτίες μας και ωριμάζει πάλι μέσα στα δάκρυα μιας τώρα απέραντης ψυχικής ευφροσύνης που φέρνει η συναίσθηση της συγχώρεσης και της λύτρωσης.

Η Πανελλήνια Ενωση Κληρικών Ελλάδος, αποφάσισε να συμμετάσχει - Οι κληρικοί καλούν τον λαό στο συλλαλητήριο της Αθήνας

 


Η Πανελλήνια Ένωση Κληρικών Ελλάδος, αποφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο υπεράσπισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας που οργανώνεται στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, αντίθετα με την γραμμή που έδωσε η Ιερά Σύνοδος και προσωπικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, περί αποχής από τα συλλαλητήρια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ! Οι Antifa ΑΠΑΙΤΟΥΝ... τα χρήματά τους από τον Σόρος... (ΒΙΝΤΕΟ)



Σχόλιο: Ήγγικεν η ώρα τους!!!

Στο παρελθόν σας έχουμε αναλύσει τις σχέσεις του Τζόρτζ Σόρος με την ακρο-αριστερή εξτρεμιστική οργάνωση των antifa. Το παρακάτω βίντεο που θα δείτε, όμως, είναι πιο αποκαλυπτικό από κάθε άλλο. Οι Antifa δεν είναι κάποια οργάνωση η οποία είναι γνωστή για την ψυχραιμία της και την ικανότητά της να κρύβεται. Έτσι, σε μια συγκέντρωσή τους φώναζαν “Σόρος, που είναι τα χρήματά μας;”, προφανώς εκνευρισμένοι από κάποια μείωση ή μη καταβολή των “δεδουλευμένων” τους.

Δείτε το απίστευτο βίντεο εδώ:

EKTAKTO – Όλη η Ελλάδα εδώ – Είναι οριστικό: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου - ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!