Ετικέτες

19.3.20

Το φάρμακο κατά του ιού (live ο π. Αστέριος Χατζηνικολάου)

Μόνο τα παιδιά θα έχουν live Κατηχητικό; Εμείς τίποτα;
Να, λοιπόν !
Μια επίκαιρη ομιλία από τον αρχιμανδρίτη π. Αστέριο Χατζηνικολάου
Συντονιζόμαστε.
Παίρνουμε απαντήσεις.
Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου στις 8 μμ

Κάνουμε κλικ εδώ και παρακολουθούμε ζωντανά.


Π.Αυγουστίνος Καντιώτης: «Η Ἐκκλησία θὰ διωχθῇ & οἱ ναοὶ θὰ κλείσουν..» ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ

σχόλιο Γ.Θ : Πόσο δίκιο είχε τελικά... Αλήθεια αν ζούσε σήμερα μαζί μας, πως θα τον χαρακτήριζαν οι ροζουλοί ρασοφόροι της αγαπολογίας και της αυτοπροβολής;

Οργανωμένη επίθεση στα ελληνικά σύνορα: Τούρκοι & μετανάστες προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη


Σε εξέλιξη η "έσχατη προσπάθεια" Τούρκων και μεταναστών.


Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στις Καστανιές Έβρου, σε μια προσπάθεια των τουρκικών αρχών και των μεταναστών να ρίξουν το συνοριακό φράχτη, ώστε να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα.

Χριστιανοί άστεγοι… Ο Χριστός αργεί;


Ο Ιησούς, μετά την βάπτιση του, πορεύεται στην έρημο και διέρχεται σαράντα ημέρες σε απόλυτη νηστεία, ως μια μορφή απόλυτης προετοιμασίας πριν την δημόσια δράση του[1]. Διέρχεται ένα χρονικό διάστημα εν νηστεία και προσευχή, πριν βρεθεί να κηρύξει το Ευαγγέλιο της δικαιοσύνης, πριν εξηγήσει στον άνθρωπο την αληθή σχέση με το Θεό, πριν οδηγηθεί στο Πάθος, στον Σταυρό, στην Ανάσταση. Και στην έρημο της νηστείας και της προσευχής δέχεται από τον διάβολο ισχυρούς πειρασμούς, για να εκτραπεί από τον στόχο του. Ο πρώτος πειρασμός είναι βιολογικός[2]. Ο δεύτερος είναι πνευματικός[3]. Ο τρίτος κοσμικός[4].

Αυτή την παρακαταθήκη της πάλης ανάμεσα στην πνευματική ανάταση και στην εωσφορική ισοπέδωση, καλείται ο Ορθόδοξος Χριστιανός να την βιώσει πολλές φορές στην ζωή του. Κάθε Σαρακοστή ξεκινά με όλη την διάθεση πνευματικής ανασύστασης, ανασυγκρότησης και αναγωγής και πάντα σε κάθε Σαρακοστή βρίσκονται βιολογικοί, πνευματικοί και κοσμικοί πειρασμοί που επιχειρούν να εκτρέψουν τον Χριστιανό από κάθε άγιο στόχο.

Πικρές αλήθειες για τις κλειστές Εκκλησίες

Πολλά ακούγονται και γράφονται ήδη μετά την επιβολή μέτρου απαγόρευσης «της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020», όπως ακριβώς είναι ο τίτλος της απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Υγείας.
Μερίδα του πολιτικού κόσμου και του τύπου έσπευσαν να επικροτήσουν θερμά την απόφαση της Κυβέρνησης, γιατί έτσι «έβαλε την Εκκλησία στη θέση της».

Μερίδα της ιεραρχίας έσπευσε να δηλώσει κατανόηση και υποταγή στην απόφαση της Πολιτείας.
Μάλιστα κάποιοι ιεράρχες έλεγαν ότι οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν θα εξανεμιστούν, μπροστά στην αποκορύφωση των κρουσμάτων.
Άλλοι πάλι ιεράρχες αντέδρασαν ήδη σθεναρά και έντονα.

Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα είναι απλό.Η Πολιτεία μπορεί, στο πλαίσιο της ευθύνης της για την υγεία του συνόλου της κοινωνίας, να απαγορεύει συναθροίσεις μέχρι ένα ορισμένο αριθμό ανθρώπων, όπως έχει κάνει για τα σούπερ-μάρκετ, τα εστιατόρια, τις καφετέριες κλπ. Όμως δεν μπορεί να απαγορεύει την πράξη.Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα.

Αν ξέρατε..., τότε θα μαζεύατε μέχρι και την σκόνη από το πάτωμα της Εκκλησίας για να πλύνετε με αυτή το πρόσωπό σας



Αν ξέρατε πόση Ευλογία έρχεται στην Θεία Λειτουργία, τότε θα μαζεύατε μέχρι και την σκόνη από το πάτωμα της Εκκλησίας για να πλύνετε με αυτή το πρόσωπό σας.

Άγιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός

Έτος 2030 μ.Χ.




(Η ιστορία που ακολουθεί είναι φανταστική. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα...)

Το έτος 2030 μ.Χ. δύο κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν. Οι ατομικές μονάδες (τσιπαρισμένοι πολίτες) και οι απόβλητοι (περιπλανώμενοι, που ζουν εκτός πόλεων, ατσιπάριστοι).

«Φοβερόν τό ἐμπεσεῖν εἰς χείρας Θεοῦ ζῶντος»! «Κύριε μή στήσῃς ἡμῖν τήν ἁμαρτίαν ταύτην»!

Σεβαστοί, αγαπητοί,
Αυτό που δεν τόλμησε η Τουρκοκρατία το τολμά η δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση τη ανοχή, αν όχι τη συμπράξει, της εκκλησιαστικής ηγεσίας.
Είναι φοβερό πώς ξεφτιλίζει ο διάβολος:

Άφησε την ΔΙΣ να αυτοαναιρεθεί ως εκκλησιαστική ηγεσία και να χάσει την εκτίμηση των πιστών με την ντροπιαστική χθεσινή απόφασή της και μετά δεν του έφτανε αυτό, αλλά θέλησε να την εξουθενώσει τελείως στα μάτια όλων των πολιτών με την κυβερνητική απαγόρευση!

Πέμπτη 19/3/20: Ακολουθίες όρθρου, ωρών και εσπερινού

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τώρα που μας έκλεισαν τις εκκλησίες (δείτε εδώ) καλούμαστε να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες. Ας δείξουμε στον Θεό τη διάθεσή μας...

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όποιον δεν γνωρίζει το τυπικό να κάνει μόνος του τις ακολουθίες. Μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε (αν έχετε τα εξής βιβλία: Μέγα Ωρολόγιο, Τριώδιο και Μηναία) που μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στο διαδίκτυο. Μία άλλη επιλογή είναι το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί.


ΟΡΘΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
(περιέχει τον όρθρο από το Μέγα Ωρολόγιο και έχει ενσωματωμένα τα μέρη από το Τριώδιο και τα Μηναία που δίνω και παρακάτω.  Προσοχή στην αρχή περιέχεται ο εσπερινός που τελέστηκε εχθές. Υπάρχουν επίσης τμήματα από το μεγάλο Ωρολόγιο που λείπουν, π.χ. οι 9 Ωδές. Αύριο διαβάζουμε ολόκληρες τις δ΄, η', θ'  και μέρος των υπολοίπων μαζί με τις ωδές του Τριωδίου και των Μηναίων- αναφέρονται και στο εγκόλπιο του αναγνώστου. Αυτό το σημείο πάντως είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί σωστά αν δεν έχετε τα 3 βιβλία που ανέφερα παραπάνω και δεν γνωρίζετε πώς γίνεται η εναλλαγή από το ένα στο άλλο. Η προφητεία στο τέλος διαβάζεται στην ς΄ δηλ. στην 6η ώρα)

ΤΡΙΩΔΙΟ

ΜΗΝΑΙΑ


ΩΡΕΣ
(τελούνται μετά τον όρθρο)

ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ

ΕΚΤΗ ΩΡΑ

ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
(ο εσπερινός της Πέμπτης εκκλησιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία της Παρασκευής)



ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ


Σχόλιο: Να σημειώσω ότι αν δεν έχει κανείς τα βιβλία και δεν ξέρει το τυπικό, θα είναι δύσκολο μόνος του να τηρήσει την ακρίβεια. Γι'αυτό βολεύει να ακούει ταυτόχρονα και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM (ξεκινά στις 7:00). Στη δική μας περίπτωση περισσότερο μετρά ο κόπος και η διάθεσή μας... ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

επιμέλεια ανάρτησης: