Ετικέτες

25.9.20

«Προπαγάνδα εις βάρος της Πίστης: Δεν θα υποκύψουμε!»

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στην περιοχή Βάτος λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Προσφωνώντας την αδελφότητα και τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Παναγία μας προτρέπει να μην καμπτόμαστε από τις δυσκολίες τις οποίες βιώνουμε στους καιρούς μας, διότι η ίδια μεσιτεύει για μας.

Η προσκύνηση της ιεράς εικόνας της στο παλαίφατο μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας είναι ένα σημείο του θαύματος της αγάπης του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου για τον κόσμο μας. Και χρειαζόμαστε την χάρη του Θεού στις ημέρες μας, οπότε και γίνεται συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσής μας από την πίστη και την κοινωνία με τον Θεό και τον πλησίον. Ο πειρασμός μας τρομοκρατεί.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Εγώ πιστεύω ότι ο λαός πάντοτε θα φροντίζει για την εκκλησία του με έναν όρο όμως, ότι, τον Ιερέα της ενορίας του, θα τον ήθελε σωστό!



Είμαι σίγουρος, ότι αυτή η ομιλία μου αν ακουστεί λίγο πιο πέρα και την ακούσουν κληρικοί, θα καγχάσουν και θα την απορρίψουν Α-ΣΥ-ΖΗ-ΤΗ-ΤΊ! Αλλά δεν με πειράζει, εγώ θα πω εκείνο το οποίο, μπορώ να βλέπω, πάντοτε με οδηγό, τον λόγο του Θεού!

Είναι το εξής:

Ας είμαστε έτοιμοι... Στώμεν καλώς!



Στο χθεσινό διάγγελμα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μας πείσει ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα μπορούμε να γλιτώσουμε το νέο κλείσιμο (lock down) και τη συνακόλουθη οικονομική καταστροφή (που ούτως ή άλλως έρχεται). Αν και έδειχνε αισιόδοξος στα μάτια του κόσμου, εμμέσως παραδεχόταν (κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί) ότι αυτό είναι αναπόφευκτο αφού σε περίπου 3 εβδομάδες οι Μ.Ε.Θ. θα είναι γεμάτες (αυτή τη στιγμή οι μισές, δηλ. 75, είναι διαθέσιμες και έχουμε 3-4 νέες εισαγωγές καθημερινά... ενώ οι ασθενείς μένουν κατά μέσο όρο στη ΜΕΘ περίπου ένα μήνα)! Έθεσε λοιπόν το δίλημμα ατομική ευθύνη ή lock down, κατά την ταπεινή μου γνώμη για να μετατοπίσει τη δική του ευθύνη ή ανικανότητα στους πολίτες γι' αυτό που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. 

Πάντως πραγματικά δεν πιστεύω ότι λείπει τόσο η ικανότητα ή η επιστημονική επάρκεια από τους πολιτικούς μας ή τους ειδικούς επιστήμονες. Αυτό που λείπει είναι η ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΝΑ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ... ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟΝ, ΤΟ ΖΩΟΠΟΙΟΝ... 

Αν είχατε ΠΙΣΤΗ αγαπητοί πολιτικοί και ειδικοί επιστήμονες, θα είχατε και την ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ να δεχτείτε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα επιτευχθεί με παράλογα μέτρα που ούτως ή άλλως δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα. Ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν να τα τηρούν, δεν το κάνουν σωστά κι έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης. Είτε λοιπόν λόγω ανυπακοής των πολιτών είτε λόγω μη σωστής τήρησης των μέτρων (πρακτικά όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου...) το πρόβλημα θα επιδεινώνεται μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα και δεν θα μπορέσετε να το αναστρέψετε παρά μόνο με εκούσια καταδίκη σε εγκλεισμό και οικονομικό θάνατο που θα οδηγήσει και σε πολλούς άλλους θανάτους από φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση κτλ. 

Παλαιότερα οι πιστοί σε κάθε επιδημία έτρεχαν στα άγια λείψανα


Σχόλιο: Έτσι αντιμετωπίζουμε οι Χριστιανοί τις πανδημίες... όχι με παράλογα, αυτοκαταστροφικά ή μη εφαρμόσιμα μέτρα.

Με αρχιερατική συγχοροστασία και Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η σύναξη της ιεράς εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης κατά την οποία πανηγυρίζει η ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τα οποία εκόμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Κρήτης.