Ετικέτες

7.9.17

Σκέψεις για την Β. Κορέα

Αποτέλεσμα εικόνας για βόρειος κορέα

Με το παρόν δεν θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία του Κορεατικού ζητήματος, που ανάγεται στο τέλος του Β΄ Π.Π., αλλά θα εξετάσουμε κάποιες πτυχές του ζητήματος, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας. Η Β. Κορέα τελεί υπό το καθεστώς ενός ιδιότυπου πολιτεύματος σταλινικού - δικτατορικού χαρακτήρα και βρίσκεται από κάθε άποψη απομονωμένη από τον διεθνή παράγοντα. Οι μόνοι "σύμμαχοι", ή αλλιώς συνεργάτες, είναι επί του παρόντος οι Κινέζοι, ενώ παλαιότερα ήταν και οι Σοβιετικοί.

Ἰωάννης Χρυσόστομος – «Ἀληθῶς Ἀνέστη»

Ανάστασις

Σχόλιο: Ένα εξαιρετικό κείμενο με επιχειρήματα στα οποία ακόμα κι ένας άθεος δεν μπορεί να αντισταθεί!

πλάνη πάντα ατοκαταστρέφεται καί, παρόλο πο δν τ θέλει, στηρίζει σ λα τν λήθεια.

Πρόσεξε: πρεπε ν᾿ ποδειχθε τι Χριστς πέθανε κα τάφηκε κα ναστήθηκε.

, λοιπν λα ατ τ κατοχυρώνουν ο διοι ο χθροί!

Ελισάβετ: αιφνίδια τύφλωση

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή τυφλός

Η αδερφή μας εν Χριστώ Ελισάβετ έχασε αιφνιδίως την όρασή της και οι γιατροί δεν μπορούν προς το παρόν να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια της τύφλωσης. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει τους γιατρούς, ώστε να προσδιορίσουν τον λόγο για τον οποίο η αδερφή μας τυφλώθηκε και να την βοηθήσουν στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό και πάντα εφόσον η θεραπεία της είναι σύμφωνη με το θέλημα του Κυρίου.

Ένας ευλογημένος γέροντας, όταν έμαθε ότι θα έχανε το φως του, έκανε την εξής προσευχή: "Θεέ μου αν είναι να συνεχίσω να βλέπω και να χάσω την ψυχή μου, τότε δεν πειράζει... πάρε μου καλύτερα την όραση μήπως και σωθεί η ψυχή μου". Ας φροντίσουμε να διδαχτούμε από το παράδειγμά του και γιατί όχι κάποτε να καταφέρουμε με την χάρη του Θεού να τον μιμηθούμε.

Θαύματα σε Άραβες κρυπτοχριστιανούς


Η δύναμη της Ορθοδοξίας κατακτά τους αλλόδοξους




Απόσπασμα (7/7) από την ομιλία του Θεολόγου, Συγγραφέα, και Διευθυντή του Στύλου Ορθοδοξίας κου Διονύση Μακρή, με θέμα "Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης στη Μικρασία μέσα από τους κρυπτοχριστιανούς του σήμερα"

Απαγωγές ιεραρχών από κρυπτοχριστιανούς στην Τουρκία προκειμένου να τελέσουν Θείες Λειτουργίες


Η συγκλονιστική εξέλιξη με την επιστολή του Σεραφείμ Πειραιώς στον Ερντογάν




Απόσπασμα (6/7) από την ομιλία του Θεολόγου, Συγγραφέα, και Διευθυντή του Στύλου Ορθοδοξίας κου Διονύση Μακρή, με θέμα "Η Ανάσταση της Ρωμιοσύνης στη Μικρασία μέσα από τους κρυπτοχριστιανούς του σήμερα"