Ετικέτες

5.2.19

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

6 Φεβρουαρίου

Αγάθη: Η Αγία που νίκησε το ηφαίστειο και έσωσε ολόκληρη πόλη – Συγκλονιστικό θαύμα

agathi4Η Αγία Παρθενομάρτυς Αγάθη προστάτις των μαστών-ιάτειρα των μαστικών παθήσεων – Εορτάζει στις 5 Φεβρουαρίου


Η Αγία Αγάθη, μάρτυρας της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ορφανή και διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η αγία μαρτύρησε σε νεαρή ηλικία στις 5 Φεβρουαρίου επί Δεκίου (249-251). Ο λαός της Κατάνης, έντονα θορυβημένος από το γεγονός, διαμαρτυρήθηκε στον έπαρχο. Στη συνέχεια, μετέφεραν το τίμιο λείψανό της σε ασφαλές μέρος. Τότε παρουσιάσθηκε ένας λευκοντυμένος νεαρός, άγνωστος στους αυτόχθονες, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον τάφο της Αγίας Αγάθης και πάνω σε μαρμάρινη πλάκα έγραψε τα εξής: «Νους όσιος, αυτοπροαίρετος τιμή εκ Θεού, και πατρίδος λύτρωσις». Οι παριστάμενοι είπαν ότι ο νεαρός εκείνος ήταν ο Άγγελος της Αγίας.
Ο λαός της Κατάνης τιμούσε και σεβόταν την Αγία. Ως ανταπόκριση στην τιμή αυτή, η Αγία Αγάθη έσωσε την πόλη από μία φοβερή έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας.

Αυτή είναι η πιο συχνή αμαρτία που κάνουμε


Η αμαρτία της γλώσσας είναι η συνηθέστερη και η πιο συχνή αμαρτία. «Ει τις εν λόγω ου πταίει, ούτος τέλειος ανήρ», λέει ο Απόστολος Ιάκωβος (Ιακ. 3,2).

Επίθεση ναζιστικού τύπου Αλβανών σε σπίτι Βορειοηπειρώτη – το έκαψαν αφού το λήστεψαν


Με θέμα την Καταδίκη της κλοπής και τηςπυρπόλησης οικίας ομογενούς στους Βαγκαλιάτες. Ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ προέβη σε παράσταση στις αλβανικές αστυνομικές αρχές.

Ανδρόγυνα να είστε αγαπημέναΣε σας απευθύνομαι τώρα, ω ανδρόγυνα, και σας εύχομαι να είστε ευτυχισμένα. Και την ευτυχία στο ανδρόγυνο δεν την δίνουν ούτε τα έπιπλα πολυτελείας ούτε τα πλούσια φαγητά, αλλά η αγάπη των συζύγων μεταξύ τους.

Προσοχή! Αυτές είναι οι συνηθέστερες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για εξαπάτηση ηλικιωμένων


Με αφορμή τα συνεχιζόμενα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που προσεγγίζουν ή τηλεφωνούν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνέταξε ένα κατάλογό με τις συνηθέστερες απάτες και το τι πρέπει να κάνει ο πολίτης σε κάθε περίπτωση.

Η αστυνομία συνιστά,

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Σε ετοιμότητα οι κληρικοί


Σε ετοιμότητα οι κληρικοί
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Όλοι οι ιερείς, μαζί με τους Μητροπολίτες τους, είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, για το θέμα της απολύσεως τους από το Δημόσιο, από το οποίο αμοίβονταν έναντι της περιουσίας την οποία έχει προσφέρει η Εκκλησία ή έχει δημεύσει το κράτος. Στους διαδρόμους της Βουλής κυκλοφορήθηκε η φήμη ότι μεταξύ των Νομοσχεδίων τα οποία πρόκειται να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση τις αμέσως προσεχείς ημέρες είναι και αυτό για τη μισθοδοσία των κληρικών.