Ετικέτες

4.3.20

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Τετάρτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM).

Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:


Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Τετάρτη (μέχρι και την Πέμπτη) μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

Ἐν μέσω κρίσης... Ποῦ εἶναι ἡ Ἑλλάδα μας;


Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο “Ἐν μέσω κρίσης” τῆς Μαρίας Μουρζά τῶν Ἐκδόσεων “Ἄθως”.
Διατελοῦμεν ἐν μέσω κρίσης! Ἐκεί πού πρὸς στιγμὴν μένουμε ἐνεοὶ καὶ ἀποσβολωμένοι. Ἐκεί πού κόβουμε ταχύτητα, χαμηλώνουμε τοὺς τόνους καὶ ρωτᾶμε:

Προκλητική η Μέρκελ, «χαϊδεύει» τον «σουλτάνο»


Κλείνει τα μάτια η Γερμανία, που μιλά για τήρηση της συμφωνίας με την Τουρκία και κατανόηση στις ανησυχίες της Αγκυρας

Πιο Τούρκος κι απ’ τον Ερντογάν ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ραάμπ…


Σχόλιο: Οι Βρετανοί κάνουν ίσως τις τελευταίες πολιτικές σπασμωδικές κινήσεις,πριν πληρώσουν τα φρικτά εγκλήματά τους κατά του Ελληνισμού.   
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντομινίκ Ραάμπ επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία με σκοπό να εκφράσει την στήριξη του Λονδίνου στην Άγκυρα σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ιντλίμπ με τον “καταραμένο” Άσαντ. Σύμφωνα με το Λονδίνο μάλιστα η Τουρκία έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια “γενναιόδωρη στάση” υποστηρίζοντας εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.