Ετικέτες

15.6.14

Περί των πρόσφατων συμπροσευχών για την ειρήνη

papas-vartholomaios
Από την εύκολη και ανέξοδη “ειρηνολογία”, τουτέστιν τον περί ειρήνης πληθωρικό και ακατάσχετο λόγο, στον οποίο “διαπρέπουν” οι σύγχρονοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες (μεταξύ των οποίων και ένιοι ορθόδοξοι χριστιανοί) αλλά και διάφοροι διεθνείς “ειρηνευτικοί” οργανισμοί, μέχρι την απόκτηση και βίωση της γνήσιας και αληθινής ειρήνης μεσολαβεί αβυσσαλέα απόσταση.

Ο αριθμός του Αντίχριστου χξς (666) - Τι σημαίνει και πώς ερμηνεύεται;


Γράφει ο π. Διονύσιος Ταμπάκης
Ι.Ναός Παναγίας Ναυπλίου



Στο Ιερό Βιβλίο της Αποκαλύψεως αναφέρεται ο δυσώνυμος αριθμός χ ξ ς (666) ως η ταυτότητα του Αντίχριστου με τον οποίο θα θελήσει να σφραγίσει και να οικειοποιηθεί τους ανθρώπους στα έσχατα χρόνια.




Όμως μας διαφεύγει και μία άλλη ερμηνεία του αριθμού αυτού που επίσης αναλύεται ως χξς δηλαδή:

Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες στην Μήλο



Οι κατακόμβες βρίσκονται κοντά στο χωριό της Τρυπητής, σε σπηλιές 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το 2009 η Ιερά Σύνοδο ανακήρυξε τη Μήλο ως ιερό νησί, μιας και οι Κατακόμβες αποτελούν το αρχαιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης. 

Εορτάστηκε η ανακήρυξη της Μήλου σε Ιερή Νήσο!

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου με τη συμμετοχή  16  Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου, που βρίσκονται στο νησί για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της Μήλου ως Ιερή Νήσος.
Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Ως γνωστόν στη Μήλο βρίσκονται Κατακόμβες οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη (κλικ εδώ). Συγκινητικές ήταν οι ομιλίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Δωρόθεου, όπως και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου πριν το "Δι ευχών..."!

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (16-22 Ιουνίου)


Την ερχόμενη εβδομάδα (16/6-22/6) εισερχόμαστε σε περίοδο νηστείας, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων. Η νηστεία διαρκεί μέχρι και την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα λήγει την Κυριακή 29/6 (Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), οπότε έχουμε κατάλυση εις πάντα. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύεται το ψάρι. Η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (αλάδωτο). 


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση ιχθύος
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)

Ας υπενθυμίσω ότι: 

“ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΕ…”

Τὸ πρῶτο στάδιο τῆς εὐχῆς
Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

Κυριακή των Αγίων Πάντων


Σήμερα 15 Ιουνίου 2014, εορτάζουμε, όσους αγίασε το Άγιο Πνεύμα, τους Προπάτορες και Πατριάρχες, τους Προφήτες και ιερούς Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, τους Όσιους και Δίκαιους και όλες γενικά τις άγιες Γυναίκες και τους υπόλοιπους ανώνυμους Αγίους.