Ετικέτες

5.12.18

Οι αρετές του Αγίου ΝικολάουΤου Αχιλλέα Πιτσίλκα, Διδάκτορα Θεολογίας

Η μελέτη των Θείων Γραφών και η φιλανθρωπία
O Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε κατά το 260 μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς χριστιανούς. Γι’ αυτό έμαθε από πολύ μικρός να μελετά τα θεόσταλτα λόγια της Αγίας Γραφής και να είναι ταυτόχρονα προσεκτικός στις συναναστροφές του, εξαιτίας δε των μελετών του αυτών καταρτιζόταν κατά το βιογράφο του Συμεών το Μεταφραστή «προς τε των Θείων Γραφών γνώσιν και περί των του Θεού δογμάτων», ενώ ταυτόχρονα «μυρίαις χάρεσιν εκοσμείτο». Ύστερα δε από την κοίμηση των γονέων του, ο νεαρός ακόμη Νικόλαος άρχισε να χρησιμοποιεί την περιουσία που κληρονόμησε σε έργα φιλανθρωπίας, προδιαγράφοντας αυτό που θα γινόταν στο μέλλον και κάνοντας έργα όλα εκείνα που μελετούσε στις Αγιες Γραφές. Στο μυαλό του άλλωστε αντηχούσαν ακατάπαυστα όχι μονάχα το «ταύτα μελέτα» αλλά και το «εν τούτοις ίσθι» (1 Τιμ. 4,15) του Απ. Παύλου.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός


Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νικόλαος
6 Δεκεμβρίου

Τιμωρία και ανταμοιβή!Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Τιμωρία και ανταμοιβή! Είναι στα χέρια του Θεού και τα δύο αυτά. Αλλά, όπως ο επίγειος βίος δεν είναι παρά μία σκιά της Αληθινής Ζωής στους Ουρανούς, αντιστοίχως η τιμωρία και η ανταμοιβή είναι μία σκιά μονάχα της αληθινής τιμωρίας και ανταμοιβής στην Αιωνιότητα.

Φωτογραφίες και Ακολουθία Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου: Ψάλλουν Σαββαΐτες μοναχοί.

άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την ακολουθία του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου (δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ):

ΑΣ ΧΑΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ!!

«Και ήρθαν τα παλληκάρια, χίλια, μύρια
ήρθαν από τα σχολεία κι από τα εργαστήρια»
Κωστής Παλαμάς
Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς

Στην σελίδα 85 του βιβλίου Γλώσσας της Στ΄ Δημοτικού γ΄ τεύχος, φιλοξενείται μια αφίσα. Με κόκκινα, πηχυαία γράμματα, καλείται, ο λαός, να πάρει μέρος, στις 15 Φλεβάρη, σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. 
 
Στην επόμενη σελίδα, διαβάζουμε «Περπατώντας σε κάποιον κεντρικό δρόμο διαβάζετε αυτή την αφίσα. Θα θέλατε να πάρετε μέρος σ’ αυτό το συλλαλητήριο; Δικαιολογήστε την απάντησή σας».

Βεβαίως, όλα τα παιδιά, επειδή το ερώτημα είναι υποβολιμαίο, καθοδηγούμενο, απαντούν, ναι. Ο σκοπός είναι «ιερός», η ειρήνη, το σταμάτημα του πολέμου. 

Τσιγάρο ή υγεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιγάρο ή υγεία
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Χάρης Κατσαρδής: Ιατρός, Επίκ. Καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας
ΣΧΟΛΙΑ
Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένο τον Ιατρό και Επίκουρο Καθηγητή της Παιδοπνευμονολογίας κ. Χάρη Κατσαρδή που αναλύει τους κινδύνους που προκαλεί το τσιγάρο στην υγεία μας καθώς και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό εν μέσω της κρίσης.
ΛΟΓΟΣ ΡΩΜΑΙΙΚΟΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ “ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ” (ΑΧΕΛΩΟΣ TV 2018)
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΛΑΝΟΣ

Σπάνιο βίντεο - Το Λείψανο του Αγίου Σάββα επιστρέφει στη Μονή του

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπάνιο βίντεο - Το Λείψανο του Αγίου Σάββα επιστρέφει στη Μονή του

Παρακολουθήστε ένα σπάνιο βίντεο του 1965 όταν μετά από ενέργειες του Πατριάρχου Βενεδίκτου, η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέστρεψε το Λείψανο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και φυλάσσεται έκτοτε στη Μονή που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ» ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
                          Προέδρου Αρείου Πάγου, Διδάκτορος Νομικής

    Α- Η αναγγελθείσα από την κυβέρνηση απόφαση για αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως προκύπτει από την περιεχομένη σ’ αυτήν αιτιολογική έκθεση, έχει ως κύριον στόχο  την θρησκευτική ουδετεροποίηση του Κράτους με την απάλειψη ή ριζική τροποποίηση των καλουμένων «θρησκευτικών » διατάξεων του Συντάγματος. 

    Η εισηγούμενη αναθεώρηση των διατάξεων αυτών έχει τεράστια σημασία, διότι αλλοιώνει  την συνταγματική ιστορία  της Χώρας εισάγοντας θεσμούς ξένους και αντίθετους προς την ιδιοσυστασία των Ελλήνων και την εμπεδωθείσα συνταγματική μας παράδοση.