Ετικέτες

11.9.20

O Dr Bodo Schiffmann κάνει ένα ενημερωτικό βίντεο ειδικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες

 O Dr Bodo Schiffmann είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της γερμανικής εξωκοινοβουλευτικής ελεγκτικής επιτροπής διασάφησης του κορονοϊού (ACU2020), στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Στην διαδήλωση του Βερολίνου, τον προσέγγισαν πολλοί Έλληνες ζητώντας του να κάνει ένα ενημερωτικό βίντεο ειδικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το οποίο και έπραξε αμέσως δύο μέρες μετά.

Ένα θαυμαστό σημείο :Κατά τήν διάρκεια της Θ. Λειτουργίας η εικόνα της Παναγίας μας άρχισε να κλαίει μέχρι αυτήν την ώρα που σας γράφουμε...



Άγιος Δημήτριος Βύρωνα Αθήνα, 8-9-2020.

Η κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία για λίγες ώρες στα Ριζώματα Ημαθίας (Σάββατο 12/9/20)


Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 07:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δαβίδ και Αγίας Άννης στα Ριζώματα Ημαθίας θα γίνει η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ:

Μια νηπιαγωγός μοιράζεται την εμπειρία της και μας βάζει σε προβληματισμό.


1. Σήμερα έπρεπε να αφήσω έναν 4χρονο μαθητή να κλαίει χωρίς να μπορώ να τον παρηγορήσω γιατί δεν έχω κανένα δικαίωμα να βάλω ένα χέρι στον ώμο του για να τον ηρεμήσω.
2. Σήμερα αρνήθηκα να αφήσω έναν μαθητή να πάει στο μπάνιο για 10 λεπτά επειδή έπρεπε πριν το τμήμα καθαρισμού να απολυμάνει το WC.

Σεπτεμβριανά 1955: Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

 Σεπτεμβριανά 1955: Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, Λεωνίδας Κουμάκης

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης -

Πριν από μερικά χρόνια, την εξηκοστή πρώτη επέτειο των Σεπτεμβριανών, ένας Τούρκος δημοσιογράφος, ο Sedat Kaya, έγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο με τίτλο "Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται" (HİÇ BİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR) για το φονικό πογκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το 1955.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΔΗΜΟΑΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ GPO ΠΟΥ…..ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ…ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!


ΔΕΝ θέλω, αλλά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 70% των Ελλήνων συνηγορεί στο να προχωρήσουμε σε διάλογο με την Τουρκία, (αναφέρομαι στα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπηση της GPO) όταν είναι ξεκάθαρο ότι μέσω αυτού θα γίνει ένα “παζάρι” για τον αριθμό των νησιών και των ονομάτων τους, που θα εκχωρηθούν στους Τούρκους. Αντιθέτως, έχω την αίσθηση ότι μας σέρνουν σε αυτό το διάλογο, που όλα δείχνουν ότι έχει προαποφασιστεί, χάρη σε μια σειρά από βήματα, με στόχο την προετοιμασία της ψυχολογίας των Ελλήνων για ταπεινωτική ήττα, για καταπάτηση βωμών και εστιών, για ανείπωτης έκτασης ενδοτισμό……ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ 21, με αδιανόητης έκτασης προσβολές και υποβιβασμούς εναντίον της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του 1821, αλλά και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Η ορθόδοξη Πίστη μας του Αρχιμ. Επιφανίου Κ. Χατζηγιάγκου (5ο κεφ): Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ

 

Σχόλιο: Κατάλληλο για τους μασκοφόρους, που πιστεύουν ότι με τη χρήση μάσκας εντός του ναού προστατεύονται επαρκώς... ενώ χωρίς τη μάσκα θα κολλήσουν οπωσδήποτε...

5. Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ


 5.1. Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


5.2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


Π.Ο.Υ: OXI μάσκα σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Σε παιδιά 12 κι άνω συνιστάται μάσκα υπό προϋποθέσεις!

Σχόλιο: Εχθές χρειάστηκε να πάω στο κέντρο της Αθήνας για να αγοράσω κάποια βιβλία. Έκανα χρήση της μάσκας (ας όψεται το πρόστιμο...) εντός του μετρό (μισή ώρα διαδρομή και άλλη μισή στην επιστροφή), καθώς και εντός του βιβλιοπωλείου (άντε άλλη μισή ώρα). Συνολικά φόρεσα τη μάσκα για περίπου μιάμιση ώρα. Στην επιστροφή ιδιαίτερα αισθανόμουν τον ιδρώτα στην περιοχή γύρω από τη μύτη και το στόμα... η μάσκα γινόταν πλέον ακατάλληλη για χρήση...! Όταν μουσκέψει πλέον ο ιός περνάει με μεγάλη ευκολία από το εξωτερικό στο εσωτερικό της μάσκας... Πού θέλω να καταλήξω; Μετά τη μία ώρα (το πολύ) πρέπει να γίνεται πλύσιμο του προσώπου και αλλαγή μάσκας, αν θέλουμε να είμαστε "ασφαλείς"... Σκεφτείτε ότι για τους δασκάλους και καθηγητές που μιλούν αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι και συντομότερο... Είστε έτοιμοι κύριοι της Κυβέρνησης να μας χορηγήσετε τόσες μάσκες στα σχολεία; Διαφορετικά, είστε υποκριτές. Το κάνετε για το θεαθήναι και πρακτικά μετά την πρώτη μισή ή έστω μία ώρα που η μάσκα έχει νοτίσει, πλέον είναι σαν να μην φοράμε μάσκα (για να μην πώ ότι είναι και χειρότερο). Και δεν μίλησα καθόλου για τη δυσφορία που δημιουργεί η μάσκα σε όλους με αποτέλεσμα να την αγγίζουμε, να την ανεβοκατεβάζουμε κτλ. Αν οι ενήλικες δεν μπορούν να τηρήσουν τη σωστή χρήση μάσκας (αρκεί να παρατηρήσετε πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος στα μάρκετ και στα Μ.Μ.Μ.), θα το καταφέρουν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου και του δημοτικού; Αν κάποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το επιχείρημα ας προσπαθήσει να φορέσει τη μάσκα σωστά για μία με δύο ώρες ΧΩΡΙΣ να την αγγίζει και να προσπαθήσει να μιλάει κατά διαστήματα... προτείνω να λέει "είμαι πρόβατο, είμαι πρόβατο..." μήπως και το εμπεδώσει.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συγκέντρωσε μια διεθνή και διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τα δεδομένα σχετικά με το Covid-19 και τη μετάδοσή του σε παιδιά, καθώς και τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα ως προς τη χρήση μάσκας σε παιδιά.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και άλλους παράγοντες, όπως οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών, καθώς και τα διαφορετικά στάδια της ανάπτυξής τους, η παγκόσμια αρχή υγείας δημοσίευσε την Παρασκευή λεπτομερείς συστάσεις για τα παιδιά, ανά ηλικιακή ομάδα.

Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ συνιστά “τη χρήση μάσκας για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες” υπό 2 προϋποθέσεις ” ιδίως όταν δεν υπάρχει εγγυημένη απόσταση τουλάχιστον 1 μ από τους άλλους και εάν η μετάδοση είναι γενικευμένη στη συγκεκριμένη περιοχή».

Φορέστε μάσκες στα παιδιά…Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος Ψυχολόγος M.Sc.



Φορέσετε μάσκες στα παιδιά. Καλύψτε τα πρόσωπα τους. Μάθετέ τους να φοβούνται το ένα το άλλο. Να μην πλησιάζονται.

Φορέστε μάσκες στα παιδιά. Σωστή απόφαση… Αφήνω από έξω το ιατρικό κομμάτι. Μπορεί κάποιος από τους λαμβάνοντες τις αποφάσεις, να παραθέσει επαρκή βιβλιογραφία, για την επίπτωση της παρατεταμένης χρήσης μάσκας στο ψυχισμό ενός παιδιού; Για την επίπτωση στις κοινωνικές του σχέσεις;