Ετικέτες

21.3.23

Η επανάσταση της εφηβείας και οι διαπροσωπικές σχέσεις

                          

Η επανάσταση της εφηβείας και οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι η επαναστατικότητα του εφήβου, η αντίδραση και η τάση για αυτονομία, η έλξη από το άλλο φύλο, η εσωστρέφεια, η τάση για απομόνωση. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι και φυσικά και φυσιολογικά, Το αμέριμνο αγόρι και κορίτσι ξαφνικά αντιλαμβάνονται μεταβολές στην ύπαρξή τους τέτοιες, που μπορούν να χαρακτηρισθούν ως επανάσταση. Και είναι επανάσταση. Η επανάσταση της εφηβείας.

Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης: Αποφθέγματα.


                      
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης (1829-1908)

Για την καρδιά: «Η καρδιά είναι ο πρώτος παράγοντας στη ζωή μας. Η καρδιακή γνώση προηγείται της νοησιαρχικής. Η καρδιά βλέπει άμεσα, αστραπιαία, ενιαία. Αυτή η γνώση της καρδιάς μεταδίδεται στο νου, και μέσα στο νου χωρίζεται σε μέρη, αναλύεται σε συστατικά. Η αλήθεια ανήκει στη καρδιά και όχι στο νου. Στον εσωτερικό άνθρωπο και όχι στον εξωτερικό…

Απο τη Σοφία των Πατέρων «Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι για την ψυχή μας η ζωηφόρος τροφή…»

                      

Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κρονστάνδης

Καταλαβαίνεις, ἄνθρωπε, πόσο μεγάλη χάρη σοῦ κάνει ὁ Κύριος, ὅταν σοῦ δίνει νὰ τρῶς τὸ Πανάγιο Σῶμα Tου καὶ νὰ πίνεις τὸ δικό Tου Τίμιο Αἷμα; Αὐτὴ ἡ χάρη εἶναι τόσο μεγάλη, ὥστε μόνο ἡ δική Του ἀγαθότητα καὶ πανσοφία γνωρίζουν τὴν ἀξία αὐτοῦ τοῦ δώρου.

Ανάλυση Bloomberg: Πώς οδηγηθήκαμε στη νέα τραπεζική κρίση

                            

Αναταράξεις στις αγορές, αγωνία στους επενδυτές και συναγερμό στις ρυθμιστικές αρχές των χωρών προκάλεσε η κατάρρευση τεσσάρων τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόλις 11 ημερών.

ID2020: Το πρόγραμμα του ΟΗΕ για ψηφιακές ταυτότητες σε όλους τους πολίτες παγκοσμίως!


Δείτε το σχετικό Βίντεο: