Ετικέτες

4.2.19

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (4/2/19 - 10/2/19)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (4/2/19-10/2/19) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 6/2νηστεία (άλαδο/λαδερό φαγητό)*
Σύμφωνα με το νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου λόγω εορτής του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου (προσετέθη υπό του π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου), αλλά και γιατί δεν αποδόθηκε ακόμα η εορτή της Υπαπαντής.

Παρασκευή 8/2νηστεία (λαδερό φαγητό)
Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου


*Ακολουθήστε την εκδοχή που θα σας υποδείξει ο πνευματικός σας.

Τo βίντεο που πρέπει να δουν όλοι Έλληνες πριν τις επικείμενες εκλογές


Σχετική εικόνα

Με δύο λόγια για την αίρεση του Filioque, που επινόησε ο Παπισμός


Εν τούτοις ο Πάπας απετόλμησε νά προσθέση στό Σύμβολο της Πίστεως τό περίφημο Filioque, ότι δηλαδή τό Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται καί εκ του Υιού. 

Είμαστε μία ομάδα

Σχόλιο: Μακάρι να μπορούσε να διαβαστεί, άλλα και να κατανοηθεί, από πολλούς ¨καθαρούς" πολιτικούς,που η λέξη ομάδα είναι άγνωστη λέξη !!!!

Μαρία Σκαμπαρδώνη
Ένα λιοντάρι κάποτε συνομιλούσε με ένα μυρμήγκι. Σε μία στιγμή, τον ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον:

Με την προδοσία των Πρεσπών η Ελλάδα έχει μπει σε επικίνδυνη ατραπό - Διαβάστε τα ανήκουστα που γίνονται και προβλέπονται στη συμφωνία


Του Σάββα Καλεντερίδη
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί να γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, μια εκδήλωση με τίτλο«Μακεδονία μία και Ελληνική». Την εκδήλωση διοργάνωναν από κοινού η International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) με τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

68.128 άτομα έλαβαν ελληνική ιθαγένεια

1--138-thumb-large

68.128 άτομα έλαβαν ελληνική ιθαγένεια
ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Συνολικά 68.128 αλλοδαποί απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών. Τα συνολικά αιτήματα που κατατέθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα φτάνουν τις 89.293, ωστόσο εκκρεμούν ακόμα 21.165 αιτήματα.

Πως εμφανίστηκε το Άγιο Μύρο στο αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Επτάσπαθης


~ Στις 2 Μαίου 1998, ένα κορίτσι ονόματι Αναστασία Μπασαρίνα, ήταν στην αγιοποίηση της Αγίας Ματρώνας της Μόσχας με την μητέρα της.