Ετικέτες

23.3.16

Αποκαθήλωσαν την Πανορθόδοξη οι Μητρ. Πειραιώς, Ναυπάκτου, Γλυφάδας και Κυθήρων-«Φραγγέλιο» με θεολογικά επιχειρήματα



Του Μανώλη Κείου 

Έβγαλαν το...φραγγέλιο οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Ναυπάκτου, Γλυφάδας και Κυθήρων στη σημερινή ημερίδα για την Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου στην Κρήτη και με εμπεριστατωμένα θεολογικά επιχειρήματα έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στους εμπνευστές της.

Καλά, εσύ δεν ξέρεις ότι, αν ο Θεός δεν ελεήσει εμένα, δεν ελεεί ούτε εσένα;


Συχνά οι προσκυνητές ζητούσαν από τον Όσιο Γέροντα Πορφύριο να προσευχηθεί για εκείνους και για αγαπημένα τους πρόσωπα και πάντοτε ο Γέροντας υποσχόταν πως θα το πράξει.

Μου γεννήθηκε η απορία: Πως μπορεί ο Γέροντας να θυμάται εκατοντάδες ονόματα; Μια μέρα που μιλούσαμε για την προσευχή, στρέφεται ξαφνικά και μου λέει:

«Σήμανε η ώρα της αντίστασης! Σύμμαχοι μαζευτείτε!» Συγκλονιστική ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Εχθρός μας είναι ο φανατικός διεθνισμός των Βρυξελλών. Δικό τους σχέδιο είναι η μεταναστευτική πλημμυρίδα. Θέλουν να μας αναμίξουν, να εξαλείψουν κάθε τι εθνικό, να φτιάξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και να μας κάνουν δούλους»


Ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán στις 15 Μαρτίου 2016, επ’ ευκαιρία του εορτασμού για τα 168 χρόνια από τον αγώνα για την Ανεξαρτησία εναντίον των Αψβούργων (1848–49): πηγή  Η μοίρα των Ούγγρων έχει γίνει συνυφασμένη με εκείνη των εθνών της Ευρώπης και έχει εξελιχθεί να είναι τόσο πολύ μέρος της Ένωσης ώστε σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας λαός - συμπεριλαμβανομένου του ουγγρικού λαού – που να μπορεί να είναι ελεύθερος, αν η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερη. 

Και σήμερα η Ευρώπη είναι τόσο εύθραυστη, αδύναμη και ασθενική σαν «ένα λουλούδι που κατατρώγεται από ένα κρυφό σκουλήκι». 

Στρατηγός Μανωλάς : Ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια!


Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

Μήπως λοιπόν μας χρειάζεται ένας Αυγουστίνος Καντιώτης;


Της Ελένης Παπαδοπούλου

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την χώρα μας να υποφέρει και να δοκιμάζεται. Βλέπουμε τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς να ζουν σε μία πλάνη, σε μία μέθη που όλο και μεγαλώνει. Αν παρομοιάσουμε την Ελλάδα μ’ ένα καράβι που πλέει στη θάλασσα κάνοντας ένα δύσκολο ταξίδι προς το λιμάνι της σωτηρίας, ίσως αυτή είναι η περίοδος που αυτό το καράβι κινδυνεύει να βουλιάξει, να χαθεί.