Ετικέτες

16.8.21

«Η λιτανεία αποτελεί την πνευματική στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στις κακές δαιμονικές δυνάμεις, ενώ ο λαός κατά την λιτανεία, μοιάζει σαν στρατός του Θεού»

 Εικόνες από την λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου  Velikoretsky. | ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ

ΕΙΔΗΣΗ: Απαγορεύονται οι λιτανείες για την Παναγία! 

Επιτρέπονται μόνο όλες οι υπόλοιπες «λιτανείες»!

Επιστολή σχετικά με τις λιτανείες στον αλουμινά Στόγιμιρ Π. – Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Οι λιτανείες γίνονται και μέσα στους ναούς. Αλλά εσύ ρωτάς για τις λιτανείες στους δρόμους και στους αγρούς. Τί νόημα έχουν;

Έχουν την έννοια της παλλαϊκής προσευχής, σε ανοικτό χώρο, κάτω από το φως του ήλιου και του ουράνιου θόλου, υπό το φως του ιερού του σύμπαντος, το οποίο έκτισε ο ίδιος ο Κτίστης με τη δύναμη και την επιδεξιότητά Του.

Πραγματικά Δαίμονες!

 

Σχόλιο: Αυτό συνέβη στις 10 Αυγούστου 2021! Εδώ μπορείτε να δείτε και βίντεο...

https://www.alithia.gr/koinonia/i-hios-ypodehthike-tin-amal

Η λιτανεία δεν ήταν ολιγόλεπτη... Ακολούθησε μάλιστα και γιορτή με χορό της μαριονέτας. 

Καμιά αγρυπνία μήπως είχε, άραγε;;;;

Αυτά βλέπει ο Θεός και θα επιτρέψει κι άλλα. Μάλλον ο πάτος του βαρελιού απέχει ακόμα...


Απαγορεύονται οι λιτανείες για την Παναγία! Επιτρέπονται μόνο όλες οι υπόλοιπες «λιτανείες»!

"ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη!"

Η απόλυτη δυστοπία: Δεκαπενταύγουστος με drones & με αστυνομία έξω από ναούς!

Ένα κομβοσχοίνι δρόμος…


-‘’Ευλογείτε γέροντα!
να σας ρωτήσω, είναι μακριά….’’

-‘’ο Θεός παιδί μου;’’

-‘’όχι παππούλη ο γέροντας (τάδε);

-‘’όχι να…… ένα κομβοσχοίνι δρόμος…..’’


Λίγα λόγια για το Οκτάηχο Δοξαστικό Στιχηρών του Εσπερινού της Εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου

  Αγαπητοί μου αναγνώστες, φτάσαμε με την βοήθεια και την χάρη Του Θεού, σε άλλο ένα «Πάσχα του Καλοκαιριού», στην εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Έχουμε γράψει στο παρελθόν, για το πρόσωπο της Παναγίας μας, το σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας και για τα πολλά ονόματα και θαυμάσια που έχει κάνει και κάνει καθημερινά, σε όσους την επικαλούνται με πίστη.

Στο φετινό άρθρο, αποφασίσαμε να τα ανακεφαλαιώσουμε όλες τις αναφορές μας, προσθέτοντας και νέα στοιχεία, μέσα από το Δοξαστικό το οποίο ψέλνουμε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, της παραμονής της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το γνωστό σε όλους μας : «Με νεύμα του ύψιστου Θεού οι θεοφόροι Απόστολοι….». Για τους γνώστες της Εκκλησιαστικής Μουσικής παράδοσης, πρόκειται για οκτάηχο Δοξαστικό. Oκτάηχα λέγονται τα μέλη εκείνα που είναι συνθεμένα και στους οκτώ ήχους της εκκλησιαστικής μουσικής, είναι από τα ωραιότερα και σπουδαιότερα εκκλησιαστικά μέλη, ορισμένα από τα οποία μάλιστα πρέπει να θεωρούνται αριστουργήματα όχι μόνο της Εκκλησιαστικής, αλλά και της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

Το Οκτάηχο δοξαστικό των Στιχηρών της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι ένα από τα αρχαιότερα μέλη στην ιστορία της Oρθόδοξης εκκλησιαστικής ψαλμωδίας, και μάλιστα, στην ειδική αυτή οκτάηχη μορφή, το αρχαιότερο. Η ανάπτυξη του μέλους γίνεται μέσω του συστήματος των κυρίων και των πλαγίων ήχων αποτελώντας μια μοναδική σύνθεση από πλευράς μουσικολογικής. Η φιλολογική του αξία και κυρίως τα πλούσια θεολογικά του νοήματα το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα υμνολογικά κείμενα της λατρευτικής μας παράδοσης.