Ετικέτες

9.2.19

Κυριακή ΙΖ´ Ματθαίου: Ακολουθία όρθρου, τυπικό κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή ΙΖ´ ΜατθαίουΠαρακάτω μπορείτε να βρείτε την ακολουθία του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής ΙΖ΄ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β' Β´ 1 - 10

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΖ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΙΖ΄ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΕ´ 21 - 28

Ἡ Παλαιά Διαθήκη ἐναντίον τοῦ Σιωνισμοῦ


Είναι διάχυτη η αντίληψη ότι τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης εξυμνούν τον λαό των Εβραίων και κακολογούν τους υπόλοιπους λαούς, μεταξύ των οποίων είναι και οι Έλληνες. Ακόμη χειρότερα, κάποιοι πιστεύουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι το ιερό βιβλίο των Σιωνιστών και ότι ο Σιωνισμός πηγάζει από την Βίβλο. Άραγε έχουν δίκιο;

Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς θα ’θελα να ’ναι ο θάνατός μου


Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς θα ’θελα να ’ναι ο θάνατός μου. Ποια θα ’ναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ’ναι τα τέλη μου «ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά»και να ’χω «καλήν ἀπολογίαν» μπροστά στο φοβερό το βήμα του Χριστού μου.

Σταμάτησαν τρένα από δολιοφθορά στα καλώδιαΣχόλιο: Αναμένουμε με ενδιαφέρον και προσοχή το πόρισμα της ΕΛΑΣ.
 
Ακινητοποιήθηκαν συρμοί για ώρες

Ο γερο-Μιχαήλ ο Καυσοκαλυβίτης, ο φίλος του αγίου Πορφυρίου που όταν εκοιμήθη είπε να τον θάψουν στον τάφο του


Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου το 1906 στο χωριό Άγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας και βαπτίσθηκε Ευάγγελος.

Μακεδονία σημαίνει Οικουμενικός Ελληνισμός


Γράφει ο Χρήστος Τσοπόκης
Η διαστροφή των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητή αν δεν συλλάβουμε ποια η σημασία της Μακεδονίας για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορική μας συνείδηση. Ποια είναι η συμμετοχή της στο ελληνικό φαντασιακό και στο μετασχηματισμό του αρχαίου κόσμου. Οι ενδοθεσμικοί και εξωθεσμικοί μακεδονοφάγοι [1] το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό το λόγο κανιβαλίζουν την ιστορία.