Ετικέτες

4.4.20

Οσία Μαρία η Αιγυπτία


Η μνήμη της Οσίας εορτάζεται την 1ην Απριλίου, 
αλλά τιμάται και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Η ιστορία της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας είναι συγκλονιστική. Μας διδάσκει ότι ο Θεός έχει απείρως μεγάλη αγάπη για τα δημιουργήματά του, πιο μεγάλη από τα αμαρτήματα όλων των ανθρώπων μαζί, και ότι ανά πάσα στιγμή θα μας δεχτεί στην αγκαλιά του αρκεί να μετανοήσουμε ειλικρινά για τα λάθη μας και τα αμαρτήματά μας και να είμαστε πρόθυμοι να ζούμε στο εξής με βάση τους δικούς του κανόνες: 

"εν ολίγοις με έμφαση στην πνευματική ζωή, με προσευχή και νηστεία, με ταπείνωση και αγάπη".

Καλή ανάγνωση!

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Ε΄ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) - Προς Εβρ. θ΄ 11-14

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Ε΄ Νηστειών


Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (θ΄ 11 - 14)


Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Ε΄ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας)

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Ε΄ Νηστειών
Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Ι´ 32 - 45

Η Ορθοδοξία σε καθεστώς, κεκλεισμένων των… στομάτων

Η Ορθοδοξία σε καθεστώς, κεκλεισμένων των… στομάτων

ΣΧΟΛΙΟ: Όταν οι περισσότεροι αρχιερείς και ιερείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν μιλούν, τότε "και οι λίθοι κεκράξονται". Μέσα στο σκοτάδι, αναδεικνύονται φωτεινά παραδείγματα, όπως ο συγγραφέας του παρακάτω άρθρου, σε αθλητική εφημερίδα, παρακαλώ! Ο Θεός δεν φιμώνεται κύριοι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες. 

Ακούστε τον Προφήτη Ησαΐα που σας μιλάει... Και καλά οι πολιτικοί δεν ξέρουν τί είναι το απόδειπνο, οι θρησκευτικοί ηγέτες ΔΕΝ το γνωρίζουν; μηχανικά το ψέλνουν; ή μήπως καταλιμπάνεται ένεκεν άλλων καθηκόντων;;;

Ἰσχυκότες ἡττᾶσθε.

Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.

Ἐάν γάρ πάλιν ἰσχύσητε, καί πάλιν ἡττηθήσεσθε.

Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.
Καί ἣν ἂν βουλήν βουλεύσησθε, διασκεδάσει Κύριος.
Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.
Καί λόγον, ὃν ἐάν λαλήσητε, οὐ μή ἐμμείνῃ ἐν ὑμῖν,
Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.
Τόν δέ φόβον ὑμῶν οὐ μή φοβηθῶμεν, ουδ' οὐ μή ταραχθῶμεν.
Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.
Κύριον δέ τόν Θεόν ἡμῶν, αὐτόν ἁγιάσωμεν, καί αὐτός ἔσται ἡμῖν φόβος.
Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός.


Διαβάστε το πολύ αξιόλογο άρθρο και θα εκπλαγείτε ευχάριστα:


Η πλειοψηφία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις προκλητικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με παθητικότητα και υποχωρητικότητα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΙΣ, της 1ης Απριλίου, οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Στο άκουσμα αυτής της ανακοίνωσης, κάποιοι έσπευσαν να θεωρήσουν την εν λόγω απόφαση ως ένα μικρό αλλά σημαντικό επίτευγμα.
Όμως είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως επίτευγμα της εκκλησίας ή ως παραχώρηση της κυβέρνησης, κάτι που ήδη εφαρμόζεται στις περισσότερες ορθόδοξες χώρες εδώ και καιρό;

Κυριακή Ε´ Νηστειών: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, μουσικά, ηχητικά, κατανυκτικός εσπερινός κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Ε΄ Νηστειών
Κυριακή Ε´ Νηστειών 
Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του εσπερινού και του όρθρου της Κυριακής, μουσικά, ηχητικά, τον κατανυκτικό εσπερινό κ.α. για την Κυριακή 5 Απρ. 2020:

Τήν πᾶσαν ἐλπίδαν μου…


… εἰς σὲ ἀνατίθημι, Μήτηρ τοῦ Θεοῦ, φύλαξόν με ὑπὸ τὴν σκέπην σου
Νομίζω πὼς οἱ στερνὲς μας λέξεις ποὺ προφέρουμε στὴν προσευχή μας, λίγο πρὶν μᾶς βυθίσει ὁ ὕπνος, εἶναι οἱ παραπάνω. Λέξεις τρυφερές, ντυμένες μὲ κατάνυξη καὶ ἄφατη συγκίνηση.

Και η εισβολή από την Τουρκία, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζεται κανονικά...

Θ. Μαλκίδης
Και η εισβολή από την Τουρκία, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζεται κανονικά...

Αποσιωπημένο νέο Νο 1:Ανήμερα της μαύρης επετείου της σφαγής στη Χίο, με απόφαση του Χιώτη (!) Υπουργού Μετανάστευσης τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης «ESTIA II».

Τα ΣΚΟΠΙΑ στο ΝΑΤΟ

Ο στρατηγός ε.α Θεόκλητος Ρουσάκης ομιλητής σε εκδήλωση του ...
Πριν από 12 ακριβώς χρόνια, στο Βουκουρέστι, στις 2 Απρίλη του 2008 η Ελλάδα αποφάσιζε να ασκήσει βέτο στο ενδεχόμενο πρόσκλησης της πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το Μυστήριο των Μυστηρίων σε... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!


Επίκαιρη διαδικτυακή ομιλία του αρχιμ. Αστερίου Χατζηνικολάου
(Πέμπτη 2 Απριλίου)

Ὄχι, ὁ Καποδίστριας δέν ἦταν σάν τούς σημερινούς Πολιτικούς.

Πρό ἡμερῶν δημοσιεύτηκε ἕνα κείμενο τοῦ κ. Ἀριστείδη Χατζῆ καθηγητοῦ Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμῶν στό Ἐθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν καί μέλος τῆς ἐπιτροπῆς «Ἑλλάδα 2021» στό ὁποῖο ὑποστηρίζει ὅτι, ὁ Ἰ.Καποδίστριας, τόν καιρό πού ἡ πανώλη ἔπληξε τήν Ὕδρα, ἔκλεισε τίς ἐκκλησίες.
Κατάπληξη μᾶς δημιουργεῖ πῶς ὁ κ.Καθηγητής ἐνῶ περιγράφει, μέ τρόπο ἀναλυτικό, τίς ἐνέργειες τοῦ Ἰ. Καποδίστρια, τοῦ ἀδελφοῦ του, Βιάρου Καποδίστρια, Ἐπιτρόπου Ὑγείας τοῦ νησιοῦ καί τοῦ διορισμένου στήν Ὕδρα γιατροῦ κ. Καλογερόπουλου, προσπερνᾶ ἐπιλεκτικά κάποια στοιχεῖα πού παρακάτω παραθέτουμε.
Οἱ ὁδηγίες πού ἔδωσε ὁ Βιάρος Καποδίστριας πρός τούς ὑγειονομικούς ὑπευθύνους τοῦ νησιοῦ τῆς Ὕδρας, ἔγγραφο μέ ἀριθμό 61 καί δημοσιεύονται στήν Γενική Ἐφημερίδα τῆς Ἑλλάδος στίς 23 Ἰουνίου 1828, εἶναι σαφείς: